pomijając fakt jak mozna uprawiać seks bedąc w 5 klasie polskiej szkoly podstawowej mam pytanie:
Kod:
Przecież nie od dziś wiadomo, że antykoncepcja hormonalna sprzyja powstawaniu nowotworów
to prawda?
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
foxy [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Paź, 2007 23:40
11 lat, to jednak dla mnie za wczesnie na branie tabletek, przeciez dziewczyny w takim wieku zaczynaja/sa w okresie dojrzewania!
Cytat:
W praktyce bowiem ginekologa wypisującego receptę obowiązuje tajemnica lekarska i w relacji lekarz-pacjentka rodzice są traktowani jako "osoby trzecie".
Mój przyjaciel zaczął uprawiać sex w wieku 13 lat (teraz ma 30 lat), tak więc niewiele był starszy... Z tego co czytałam w USA wiele 13-latek i 13-latków ma za sobą swój pierwszy raz...
Tak więc ogólnie pomysł na szerzenie antykoncepcji wśród dzieci w wieku 11-13 lat jest dobry (mimo tego, że to jeszcze dzieci, ale powinny wiedzieć co i jak), lecz pigułek/plastrów/zastrzyków bym im na pewno nie proponowała! Układ hormonalny 13-letniej dziewczynki dopiero zaczyna się rozwijać i hormony podawane z zewnątrz mogą tu bardzo zaszkodzić... Raczej powinno się wśród tak młodych osób propagować zabezpieczenia mechaniczne, czyli prezerwatywy.
Kurde... Ale tak w ogóle to nie wyobrażam sobie jak można w wieku 11 lat już uprawiać sex!
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Slyszeliscie juz o tym? Po tym artukule jestem za tym zeby nawet te 11-latki dostawaly tabletki antykoncepcyjne.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
foxy [Usunięty]
Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 13:28
Ja również o tym czytałam wczoraj...
Oglądając filmik, gdzie występuje na nim cała 'rodzina', jakoś nie wyobrażam sobie tego chłopczyka w roli ojca, sam wygląda, jak dziecko nieco młodsze niż w rzeczywistości- na 13lat. I nie rozumiem, dlaczego niektóre osoby zabierają się za coś o czym nie mają pojęcia..
No chyba wlasnie dlatego sie biora, ze nie maja pojecia... :/
Juz widze, ze bedzie to argument wytaczany przeciwko edukacji seksualnej w szkolach, bo przeciez w UK edukuja
_________________ Life is what happens when you have different plans
ja tez o tym slyszalam wczoraj. a dzisiaj- jak nigdy tego nie robie, bo pudelka nie trawie- zajrzalam na te stronke i buch, taka sensacja. Zamiast plakac to ludzie sie z tego ciesza i jeszcze im za wywiady placa.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 15:10
chadalusia napisał/a:
dlaczego niektóre osoby zabierają się za coś o czym nie mają pojęcia..
Jak to nie mają pojęcia, zobaczchadalusia, jaki cud bobas im wyszedł A tak serio, to żal mi dzieciaków i tyle. Uważam też, że dużo złego teraz robią dorośli otaczający ów parę robiąc z nich gwiazdy. Nie zdziwiłabym się, jeżeliby reszta małolatów stwierdziła, że młode macierzyństwo/ojcostwo jest super
Widziałam ten kawałek wywiadu z nimi. Dziewczyna normalnie posadziła noworodka i jeszcze tak go poklepywała, że o mało płuc mu pewnie nie obiła.
To TRAGEDIA dla mnie jest
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Tez widzialam ten wywiad, to balam sie ze ona zaraz przerwie to dzecko, bo trzymala je jak lalke. I co te ludzie jeszcze robia. Wzudzili sensacji, a dzieciaki mysla ze to jest "fajne" bo zglaszaja sie nowi tatusiowie- ktorzy tez twierdza ze spali z ta dziewczyna....
misiakowa [Usunięty]
Wysłany: Wto 17 Lut, 2009 20:14
Media o tym od wczoraj trąbią, strasznie to jest
Zawsze w takich przypadkach można zadać pytanie- gdzie byli rodzice ?
Ale teraz oni mają ważniejszy problem- zbijanie fortuny na synku.
heidhr, nie chcę być niemiła, ale niedawno mi zarzucałaś, że pojawiam się tak nagle i wcale nie wiem o czym jest dyskusja w danym temacie...
Dyskutujemy o 13-letnim ojcu, a temat o antykoncepcji dla 11-latek jest sporo stary Tak wiem, że natalia_lila o tym wspomniała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum