hej, dopiero zaczęłam brać tabletki, dlatego jestem niedouczona w tym temacie, biorę Mercilon, a w 6 dniu jego brania wzięłam Amotaks, pół tabletki rano, pół wieczorem, następnego dnia rano również wzięłam pół, na ulotce jest napisane, że w czasie kuracji lepeij się dodatkowo zabezpieczać, ale w ciągu tych 2 dni współżycia nie było. Dzisiaj już doszło do zbliżenia ale bez wytrysku, moje pytanie brzmi, czy zawracać sobie głowę tabletką po?? Myślicie ze taka mała dawka antybiotyku nie wpłynęła na działanie pigułki??
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 433 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011 22:37
Jeśli jesteś niedouczona, to lepiej się douczyć, zanim będziesz kolejną, która mówiła "brałam tabletki i wpadłam"
Nie ma znaczenia ile antybiotyku brałaś, dawki w jednej tabletce są różne, zawsze zabezpiecza się dodatkowo podczas brania antybiotyku i 7 dni po skonczeniu kuracji. I nie lepiej, tylko tak się robi, bo antybiotyk obniża skuteczność.
Nie wiem kiedy rałaś antybiotyk, ile dni po jego braniu odbyłaś stosunek, więc nie powiem Ci czy masz tabletkę po brać.
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 286 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011 23:29
no to nie minęło jeszcze 7 dni a jest taka instytucja jak płyn preejakulacyjny,tak więc jakieś tam ryzyko było.
sama musisz się zastanowić czy iść po tabletkę czy nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum