Witam, jestem tutaj nowa i trafiłam w sumie przez przypadek... ale czytając forum raczej zostanę na dłużej, bo widzę, ze pomoc można uzyskać. Mój problem polega na tym, że byłam dzisiaj u ginekologa, wykrył zapalenie grzybiczne pochwy i zapisał mi Gynalgin, Gyno-Femidazol oraz Fluconazole, tą ostatnią rozumiem, jest stosowana doustnie. Problem mam z dwoma poprzednimi. Otóż należy obie stosować wieczorem co 24h... i nie wiem czy można stosować je jednocześnie. Byłam w aptece i pytałam się pani farmaceutki, czy tak można, powiedziała, że jeśli doktor zalecił tak to tak ma być, ale jakoś mi się nie widzi brać dwóch tabletek dopochwowych, czy one mogą się tak w środku mieszać...
Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 228 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią 01 Lip, 2011 00:00
kuleczka, skoro doktor powiedział, żeby obie tak brać, to ja bym brała, jeśli by nie można było ich "mieszać", to by raczej o tym powiedział... poza tym ja bym się trzy razy lekarza dopytała
tak ale on mi mówił o 2 jak wypisywał, a na recepcie patrze 3... z resztą racja, ja głupia nie pomyślałam, że przecież nie powiedział, ze nie wolno mieszać dzięki
_________________ Nie ma czego się wstydzić, trzeba zachować twarz
Nie jesteś gorszy od innych, przecież nie jesteś bez szans
Weź się w garść, idź do ludzi i udowodnij ,że potrafisz,
Że wiele znaczysz, jeszcze zobaczysz... [/link][/center]
Dzięki wielkie w sumie już nie trzeba dzwonić do ginekologa a jest dopiero we wtorek
_________________ Nie ma czego się wstydzić, trzeba zachować twarz
Nie jesteś gorszy od innych, przecież nie jesteś bez szans
Weź się w garść, idź do ludzi i udowodnij ,że potrafisz,
Że wiele znaczysz, jeszcze zobaczysz... [/link][/center]
a slyszalam tez o tym, zeby stosowac je zamiennie tzn jednego wieczora pierwsza a drugiego druga.
dokładnie, nawet miałam tak zalecane kiedyś
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum