Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

69 godzina. pomocy :(

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vivien
Sro 19 Maj, 2010 12:17
69 godzina. pomocy :(
Autor Wiadomość
cojestnietak
[Usunięty]

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 12:03 69 godzina. pomocy :(

Cześćdziewczyny, mam do was pytanie mianowicie :

-uprawiałam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia w pierwszy dzień płodny
-jednak zanim doszło do wytrysku zdążył wyjść
-ale na wszelki wypadek w 69 godzinie zażyłam tabletkę Escapelle (tabletkę do 72 godzin)

Jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży.

Z góry dziękuję za odpowiedź :(

ancia899 

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 12:06 

Skoro tabletka jest do 72 godzin a Ty zażyłaś ją w 69 to prawdopodobieństwo ciąży nie jest duże. Ale niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej doświadczony.

Cierpienie... Kiedy cierpisz tak na prawdę walczysz o szczęście...

Vivien 

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 12:24 

To jest forum o antykoncepcji, nie o wróżeniu z fusów.

Nie ma sposobu, którym można byłoby wyliczyć prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Był niezabezpieczony stosunek w płodne dni, prawdopodobieństwo jest.
Był wytrysk czy go nie było, to ma średnie znaczenie, warto się trochę dokształcić z biologii, można by się było przy okazji dowiedzieć co to jest preejakulat.
Tabletka "po" wzięta o czasie, chwali się, aczkolwiek nie rozumiem dlaczego zajęło to prawie trzy dni. Co prawda jeszcze mniej rozumiem jak nie chcąc ciąży można nie zabezpieczyć się w dni płodne, ale cóż, są rzeczy na niebie i ziemi...

Na przyszłość - więcej rozwagi, na chwilę obecną - czekać, dwa tyg po stosunku zrobić test.

Szczęściara 

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 12:25 

cojestnietak napisał/a:
-uprawiałam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia w pierwszy dzień płodny
a skąd wiesz? Prowadzisz obserwacje swojego ciała? Czy kalendarzyk? Bo kalendarzyk Ci prawdy nie powie...
cojestnietak napisał/a:
-jednak zanim doszło do wytrysku zdążył wyjść
to też niczego nie dowodzi, bo jest jeszcze preejakulat, w którym mogą znajdować się plemniki.

Prawdopodobieństwa Ci nikt nie wyliczy. Ale jak przyjęłaś Escapelle, to na pewno zmniejszyłaś szansę zajścia w ciążę. Zrób test za 2 tygodnie, to się dowiesz.

angela1983
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 16:39 

Witam,
Mój problem wygląda następująco: Kochałam się z chłopakiem w nocy z 1na2 maja był to czwarty dzień po okresie który dostałam 24 04 2010 , niestety kochaliśmy się bez zabezpieczenia i po nie całych 60 godzinach ze względu na to, że był to majowy przestój zażyłam tabletkę escapelle, teraz okres powinnam dostać normalnie czyli 23.05 i niestety go niema. Skutków ubocznych po tej tabletce nie miałam żadnych, a i wygląda na to ze były to dni nie płodne. Martwię się troszkę, że nie ma tego okresu. mam pytanie czy duże są szanse że mogłam zajść w ciąże i że tabletka nie zadziałała jak narzazie nie mam odwagi zrobić testu:( Proszę o pomoc bo jest mi smutno strasznie i się stresuje:(

Finka 

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 16:42 

1. Tabletka była zażyta w ciągu przepisowych 72h chociaż wiadomo - z każda godziną skuteczność maleje.

2. Bez obserwacji organizmu nie możesz stwierdzić, czy miałaś dni płodne czy niepłodne.

3. Tabletki "po" rozregulowują cykl, więc nic dziwnego, że okres się spóźnia

4. Odwaga na seks jest, a żeby zrobić test to już nie? Dziecinne strasznie. Tylko test rozwieje teraz Twoje obawy.

angela1983
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 17:05 

Obserwacji niestety nie robiłam. Ale z kalendarzyków który są dostępne w internecie wynika że miałam dni nie płodne. Od ostatniej miesiączki którą dostałam minęło 31 dni a wcześniejszą miałam po 28 dniach więc w miarę normalnie to po co są te kalendarzyki?. Testu się boję zrobić ponieważ, nigdy go nie robiłam a do tego kupa stresu dochodzi .

Czarownica 

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 17:07 

Kupę stresu to masz teraz, a test ją rozwieje.

Kalendarzyki są po to, żeby sobie powróżyć, po nic innego. Dni płodne i niepłodne można wyznaczyć prowadząc systematyczne obserwacje.

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

natalenka 

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 17:09 

Nie wierz w wirtualne kalendarzyki, te normalne też nie. To żadna metoda sprawdzenia. Nie prowadząc obserwacji swojego ciała, na nic one się nie przydadzą.
Zrobienie testu to większy stres od czekania, tak? I wkręcania sobie wszelkich objawów świadczących o ciąży?
W teście nie ma trudnych pytań, nie boj się :mrgreen:

angela1983
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 17:14 

a wy brałyście może to escapelle? i jak u was z okresem było? jutro kupię test i zrobię.

Czarownica 

Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 17:15 

Proponuję kupić go dzisiaj jak chcesz zrobić jutro, najbardziej wiarygodny wynik daje z porannego moczu.

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

Odpowiedz do tematu