już 16 tabletek zapewnia Ci pełne zabezpieczenie. Tak więc z drugiego opakowania można wziąć dowolną ilość tabletek i zrobić normalną przerwę. Jesteś zabezpieczona.
a mozna zrobic tak ze do tych 21 tabletek dodac 3 z nowego opakowania i zrobic 7 dniowa przerwe ?? tzn wziac 24 tabletki + 7 dni przerwy i znowu 21...itd
dlaczego nie korzystasz z szukajki?
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
pechowiczka [Usunięty]
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009 21:08
Ja mam małe pytanie co do przerwy między opakowaniami. Tak więc biorę tabletki juz jakies 2 lata i akurat wyszlo tak,ze nie zdązylam kupic nowego opakowania i z normalnej przerwy 7 dniowej zrobilo się 9 dni.Tzn powinnam wziac tabletke w sobote wieczorem a wezmę ją ewentualnie w poniedzialek rano.CO robic?Brac to opakowanie czy odczekac miesiąc? Wiem,ze jesli przedluzy się przerwe o 1 dzien to potem tydzien trzeba uwazac a co z 2 tabletkami?hmmm z gory dzieki za odp
pechowiczka, po co 3 razy piszesz ten sam post.
Wystarczy napisać jeden raz i ktoś na pewno na niego odpowie.
Prawda jest taka, że namieszałaś z tymi pigułkami. Na pewno nie powinno się robić miesięcznej przerwy w braniu tabletek, bo to tylko rozreguluje organizm.
Ja na Twoim miejscu chyba wzięłabym jedną z zapomnianych tabletek, a kolejne normalnie i dodatkowo się zabezpieczała, ale może niech jeszcze ktos inny się na ten temat wypowie.
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum