od paru miesięcy biorę acard, ale od 12 maja biorę dawkę codziennie po 150 mg ( 2 tabletki ). Mam teraz okres i dzisiaj w ciągu niecałychh 3 godzin moja podpaska była pełna, zastanawia mnie to czy ma to coś wspólnego, Acard rozrzedza krew, ale czy może powodować, że miesiączki będą obfitsze??? Zaznaczę, że ostatnio nie zdarzało mi się, tak mocne krwawienie, może 10 czy 12 lat temu tak...
Niby nie są to duże dawki (w Aspirynie jest bodajże 300 mg w 1 tabletce), ale tak czy siak, jeśli przyjmujesz to ciągle, to na pewno właśnie to powoduje, że masz obfitsze krwawienie. Przecież właśnie rozrzedzenie krwi jest celem przyjmowania tego leku..
oj tak, tylko martwię się dlatego, że leczyłam się kiedyś na to, że miałam zbyt długie krwawienia, ale ostatnio tzn 6 miesięcy przeszło mi to i teraz znowu się zacznie, bo muszę zażywać więcej acardu??? Chyba trafiłam w błędne koło...
Na to wygląda Czy Acard musisz koniecznie brać? Pogadaj z kardiologiem, czy rozrzedzanie krwi jest konieczne i przede wszystkim powiedz o tym leczeniu na obfite miesiączki- może coś wymyśli innego. A może np. powinnaś brać hormony?
oj niestety, brałam hormony i za żadne skarby chyba nie chciałbym do nich wracać, jutro kardilog to zobaczymy
dzięki
Ania1991 [Usunięty]
Wysłany: Pią 07 Maj, 2010 09:50
Nie wiem jaki jest związek Acardu
z antykoncepcją. Acard zmniejsza tendencje do agregacji płytek krwi i krzepliwości płytek krwi w chorobie niedokrwiennej serca. Z tego co wiem to nie oddziałuje ze środkami antykoncepcyjnymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum