Nienawidzisz Donalda, bo ktos zadzwonil z ambasady USA i zapytal sie o szczegoly glosowania?
To jest jeden z wielu powodów. Może niefortunnie to ująłem.
Od dawna wiadomo, że Donald jest pieskiem USA, zrobimy wszystko co chcą, ale oni nam niczego nie dadzą. Nawet wiz nie mamy, a mieliśmy mieć kadencję rządu temu.
Przyjaciółka na fejsie dzisiaj pytała o przykłady oksymoronów. Bardzo ładny mam, taki na czasie: prawdomówny Tusk.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Botica, mnie zastanawia, jak ACTA zadziała na świat naukowy. Nie od dzisiaj wiadomo, że niektóre wydawnictwa prowadzą idiotyczną politykę wydawania książek w hardbacku za horrendalne pieniądze (tak, wydadzą Ci ebook, ale w tej samej cenie), w mojej "branży" to np. wydawnictwo John Benjamins publikujące książki za 120 ojrów. Niektóre wydawnictwa są mniej dziadowskie i po dwóch-trzech latach od publikacji w hardbacku wypuszczają paperback o połowę (sic!) tańszy, vide Oxford czy Cambridge. Nie od dzisiaj wiadomo również, że organizacje zajmujące się przechowywaniem czasopism naukowych w formie elektronicznej (dla mnie głównie JSTOR, Project Muse, ale też Elsevier, Science Direct i Springerlink) życzą sobie od bibliotek (państwowych, uniwersyteckich, itp.) horrendalnych abonamentów za dostęp (ostatnio czytałam artykuł, w którym była mowa o czystym zysku na prowadzeniu takiego biznesu w wysokości 30%!). Jeżeli potrzebuję jakiś artykuł, a jest to cel typowo badawczy, indywidualny, a nie daj boże do jakiejś bazy moja biblioteka wykupionego dostępu nie ma, to albo jestem ugotowana, albo muszę wysupłać około 20-30 dolców (za 1 artykuł!), albo proszę kogoś, kto dostęp ma, żeby ściągnął i mi wysłał. Jeżeli pojawia się przede mną konieczność kupienia książki za ca. 200 euro, to albo jestem ugotowana, albo kołuję 200 euro i do końca miesiąca jem chleb z keczupem, albo dzwonię do kolegi w takim Berlinie, i powiedzmy do tygodnia mam skan, no albo jestem piratem i ściągam z pewnych tajemniczych stron.
Jak to będzie wyglądało, gdy ACTA wejdzie w życie? Czy już sam fakt, że jako badacz proszę innego badacza o udostępnienie mi artykułu/rozdziału książki/ew. całej książki, do czego on dostęp ma, a ja nie, czyni z nas dwojga przestępców?
Jeśli tak, to taka ustawa cudownie bije w jakikolwiek risercz.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
W Faktach teraz podali najnowszy sondaż - PO ma poparcie 33% (spadek o 5%) (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam )
Sondaże wiemy wszyscy o co można rozbić - o kant d...
Przed wyborami w październiku były sondaże dające Palikotowi mniej niż 5%, SLD 15%, PSL 10% lekko.
Sondaże sondażami, wiadomo że TVN rozcyfrowuje się jako Tusk Network Vision, taka propagandowa tuba PO. Dopiero jak się zaczyna robić naprawdę gorąco to wtedy też w niego cisną - jak ktoś oglądał ostatnie 3-4 wydania Faktów to widzi różnicę, jak sobie to dopełni takimi np. Wydarzeniami z Polsatu to widać różnicę jeszcze bardziej.
Wczoraj bardzo ładnie to pokazali. Bla bla bla ACTA Kielce zadyma młodzi ludzie internauci ale też kibole i jechane z koksem. 30 sek o ACTA że coś tam było ale kibole i reszte 2-3 min materiału tylko o nich, płonący samochód TVN24.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Dzieki m-s za link.
Justyce, jak bedziesz potrzebowala kilku tych artykulow czy ksiazek to taniej ci wyjdzie pojechac i napisac ze szwecji (chociaz moze tam tez juz sie cos zmienilo w kwestii piractwa).
kota, a myślisz, że dlaczego ja spędziłam rok na Erasmusie w Berlinie?
This is it:
'Nothing.'
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum