Ech to już nie wiem. Nigdy nie reagowałam źle na szampony z SLSami. A może to wina odżywek?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
A może zrobiło Ci się jakieś uczulenie? Ja kiedyś też nie miałam problemów z żadnymi szamponami, aż w końcu jeden mnie uczulił i teraz prawie niczym nie mogę myć włosów, bo po wszystkim swędzi, robi się łupież, wychodzą jakieś krostki...
Być moze tak jest, moze jakiś składnik. Ale to nie zmienia faktu, że muszę się dowiedzieć który to kosmetyk i go odstawić. A to moze być trudne, bo zaczęłam stosować też odżywki, kiedyś w ogóle nie stosowałam, staram się je dokładnie spłukiwać, ale nigdy nie wiadomo.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Zrobiłam, co w mojej mocy, żeby wydzielić posty o olejowaniu włosów do osobnego wątku, bo sporo się tego zrobiło Mam nadzieję, że w miarę mi to wyszło i nie będzie chaosu. Tu piszmy o szamponach/odżywkach/maskach, a o olejach w odpowiednim wątku:
http://www.antyforum.pl/o...osow-vt6942.htm
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 10:23
słuchajcie, a jak z ręcznikami?
że trzeć włosów nie należy - to wiem.
ale mam ręcznik do włosów z mikrofibry, lubię go, bo potem krócej suszę włosy, więc niby jest w tym sens ale ta mikrofibra jak robi na łuski?
desiree, w sumie nie wiem czy to szkodzi, ja tego unikam bo mam swój rytuał aby włosy były ładnie skręcone a to w tym nie pomaga. Ale w sumie z tego co pamiętam to Tobie nie zależy na lokach, wręcz przeciwnie więc hmm, ktoś bardziej ogarnięty ode mnie w temacie pielęgnacji powinien się wypowiedziec
desiree, ja robię tak samo. Mam ładne włosy, nie suszę ich suszarką- jedyne co robię to właśnie wyciskam włosy w ręcznik i siedzę w turbanie. Robię tak od zawsze więc wątpię, żeby to miało wpływ na stan włosów.
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
Wampirek, Bardzo tani (zreszta pewnie wiesz), malo wydajny (bardzo wodnisty), super pachnie. To w skrocie tyle. Szalu nie robi, ale mnie sie po nim wlosy widocznie mniej pusza (a po trwalej to jest na prawde problem). Oglnie mam pozytywna opinie o tym czyms, ale nie jest to prodkut ktory specjalnie bede sciagac zza granicy. Mozesz sprobowac z jedna buteleczka.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum