Może nie do końca łagodna pielęgnacja włosów... Ale czym w takim razie przemywacie twarz? Chciałabym coś, czego nie musiałabym zmywać wodą, ale też, żebym mogła to stosować teraz, kiedy karmię. Generalnie, żeby było raczej delikatne. Mój płyn micelarny AA niestety odpada Są takie cuda?
Ostatnio zmieniony przez Sonia Sro 04 Sie, 2010 16:59, w całości zmieniany 1 raz
Zasadniczo rzeczy do niezmywania wodą (toniki, mleczka, micele) nie mają SLS, bo SLS służy do tego, żeby specyfik się pienił, więc używany jest tylko w wodnych myjkach
Jeżeli nie mam makijażu, to wystarcza mi zazwyczaj przemycie paszczy płynem micelarnym, jak mam makeup albo jestem bardziej zatłuszczona, to muszę wcześniej potraktować paszczę mleczkiem.
Aczkolwiek teraz używam żelu do mycia, z AA do wrażliwej cery, bez SLS.
ja do mycia twarzy używam żelu rumiankowego z Babydream, taki w żółtej butli z zielonym korkiem i do tego micel Bioderma Sensibio H2O a w ciągu dnia odświeżam buzię wodą termalną La Roche Posay. nawet nie patrzyłam na składy właściwie...
Ja myję twarz płynem do higieny intymnej Facelle - też jest bez SLS.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
tak, o ten chodzi, tylko z serii z nagietkiem...
teraz zgłupiałam. na opakowaniu pisze lotion, a tłumaczone jest jako tonik... no nic, spróbuję zastosować go do twarzy, zobaczymy jak się sprawdzi
Ostatnio zmieniony przez Sonia Sro 04 Sie, 2010 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Sonia, a możesz wkleić foto? czy to jest żółte i przezroczyste czy raczej kremowe?
bo z tego co mi się wydaje to to, czego ja używam do twarzy, ale przelałam sobie do buteleczki z pompką i wyrzuciłam opakowanie.
makijaz zmywam chusteczkami dla bobasow, jakies najtansze z tesco mam (gaga jakas) i sa swietne!
a potem przemywam energizującym AA (bez sls), na koniec smaruje kremem bambino
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Ja jednak jakoś nie potrafię poradzić sobie bez zmywania twarzy z wodą. Jak już wspomniałam, lubię żel do higieny intymnej Facelle, testowałam też na buzi wspomniany w innym wątku olejek do mycia ciała Isana Med - radził sobie rewelacyjnie i skóra twarzy nie była po nim wysuszona. Tyle z kosmetyków nie do końca przeznaczonych do twarzy
Avene Cleanance czyści porządnie, ale jednak szybko trzeba nakładać krem - to jednak nie dla mnie, za mocno ściąga skórę to żel zdecydowanie dla cer tłustych.
O nasze cery dba też Eris - zarówno w linii Lirene Dermoprogram, jak i aptecznej Pharmaceris, żele i pianki są bez SLS, miałam kilka razy (różne), byłam zadowolona. Dla suchelców fajny jest kremowy żel Nivea Visage (ten biały, z różowymi granulkami) - tyle że w ogóle się nie pieni, ale z oczyszczaniem radził sobie całkiem nieźle.
Trochę tego przewinęło się przez moje ręce Kiedyś lubiłam też żel do mycia twarzy Ziaja Calma HLC, ale dawno go nie widziałam w Rossmannie, a praktycznie tylko tam robię zakupy kosmetyczne. Wiem, że nie miał w składzie SLS (a jeśli nie wcale, to gdzieś dalej w składzie, więc do przyjęcia).
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Avene Cleanance czyści porządnie, ale jednak szybko trzeba nakładać krem - to jednak nie dla mnie, za mocno ściąga skórę to żel zdecydowanie dla cer tłustych.
Przy mojej mieszanej też się sprawdza Stosuję zestaw: Cleanance+Sebium H2O+EpiDuo i rzadko zdarzają się przesuszenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum