ale pewnie mi się aż tak nie złuszczy, żeby tak drastyczne kroki jak abstynencja podejmować
a może jak się lekko złuszczy tylko, to i doznania inne będą Nie wiem, sama nie próbowałam
bosz... co ja gadam i o czym ja myśle w ogóle..
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw 03 Kwi, 2008 13:01
kurde, potrzebuję waszej porady - do ginki się dziś nie dodzwoniłam, będzie dopiero w poniedziałek, jak znalazłam forum na którym ginekolog odpowiada na pytania, to ma urlop do niedzieli...
zastosowałam wczoraj pierwszą globulkę albothylu.
ulotka mówi wyraźnie - stosować codziennie albo co drugi dzień, nie współżyć w trakcie leczenia.
mi powiedziała lekarka (do której jednak mam zaufanie, poleciły mi ją 2 niezależne od siebie osoby, jedna chodziła do niej prywatnie, druga w ramach nfz...), żeby stosować raz na tydzień, od współżycia się nie hamować.
czemu mam wierzyć? chętniej ulotce, ale nie chcę być taka mądrzejsza od lekarza i się nie wyleczyć...
heidhr,
ja kiedyś albothyl też miałam raz na tydzień - nie jest to nic nadzwyczajnego z tego co się orientowałam. Złuszcza martwe i chorobowo zmienione komórki i jeśli przyjmujesz codziennie, może pojawić się taki czop w środku z nich
Co do stosunków, to przy stosowaniu raz na tydzień - zazwyczaj lekarze nie zabraniają, mi moja ginekolog mówiła, że jeśli już to jednak w prezesach.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
umbrella [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Wrz, 2008 18:19
Ja biorę albothyl od 2 dni,przyjmuję go codziennie gdyż chcę się pozbyć upławów przed miesiączką, poza tym tak czytając Wasze wypowiedzi coraz bardziej się zastanawiam jak to będzie z moją miesiączką? Czy lek Wam ja opóźnił?
To całe szczęście,bynajmniej się martwić nie muszę.Mam jeszcze jedną wątpliwość,po raz pierwszy biorę albothyl a lekarz mi nie powiedział,zostały mi jeszcze 2 globulki no i 3 dnii do miesiączki, czy wobec tego czy ból dołu brzucha to coś normalnego? Czy Wy miałyście jakieś skutki uboczne podczas zażywania?
w zwiazku z tym: czy dzieki Albothylowi mozna leczyc II grupe?
Warto sobie poczytać, co znaczy w cytologii wynik "II grupa".
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ja wiem co znaczy II grupa:) tylko zastanawia mnie jedno i stad moje zapytanie: skoro bylam po Leepie, a wiec usunieto mi zmiany chorobowe, jeszcze nie wspolzylam, bo abstynencja po zabiegu - to skad grupa II wowczas?
btw, wlasnie przyszly mi angielskie wyniki i sie doczytalam ze komorki usuniete podczas Leepu "byly" CIN III wiec zaawansowane zmiany biorac pod uwage ze rok przed kolposkopia robilam cytologie i bylo ok. Ze tak powiem - szybko sie posunelo, wiec chyba dlatego wolalabym startowac teraz z I gr. wrazie gdybym miala taki "staly" defekt...:)
zle sformulowalam moje pytanie, nie chodzilo mi o "leczenie" II gr. tylko o mozliwosc "zredukowania" do I ?
moja ginekolog przepisala mi dwa opakowania do wybrania przez 12 dni mimo ze nie odczuwam zadnego pieczenia ani nic. 4 miesiace temu robilam cytologie i wyszla mi jakas lekka infekcja i wtedy powidziala mi zeby brac lactovaginal, wybralam no i wczoraj poszlam na wizyte i przepisala mi albothyl i powiedziala ze nastepna cytologia dopiero po tym.. przyznaje ze nie bardzo mi sie widzi go brac, zwlaszcza ze bralam lactovaginal i myslalam ze to wystarczy.. :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum