jak się ma umowę z kurierem to jasne że mogą przesyłki kosztować mniej, ale nie każdy taką umowę ma, nie jest to też wymóg, żeby umowę mieć podpisaną... nie?
co do umowy z pocztą polską, to ja wychodzę z założenia, że lepiej dać zarobić babeczkom na poczcie, które mają narzucane limity sprzedaży, niż dołożyć im tylko pracy, a nic z tego miały by nie mieć.
zobacz sobie ile czasu jestem na allegro, i jakoś nie mam problemów (trochę więcej niż 2 miesiące:D). A i bez paragonu zwrotu nie przyjmę.
ja jestem prawie dwa lata na all:) mam ponad 2 razy więcej komentarzy niż Ty;) oczyiśnie są neutrale i negatywy...
Cytat:
co do umowy z pocztą polską, to ja wychodzę z założenia, że lepiej dać zarobić babeczkom na poczcie, które mają narzucane limity sprzedaży, niż dołożyć im tylko pracy, a nic z tego miały by nie mieć.
no to chyba nie powinno się narzekać w takiej sytuacji, że musisz na paragon wystawić i dołożyć 23% jak nie szanujesz swoich kilku-kilkunastu % rabatu...
a co do stania w kolejkach kwestia dogadania, może koleżanka nie waży sama paczek.
ja jestem prawie dwa lata na all:) mam ponad 2 razy więcej komentarzy niż Ty;) oczyiśnie są neutrale i negatywy...
Cytat:
no to chyba nie powinno się narzekać w takiej sytuacji, że musisz na paragon wystawić i dołożyć 23% jak nie szanujesz swoich kilku-kilkunastu % rabatu...
a co do stania w kolejkach kwestia dogadania, może koleżanka nie waży sama paczek.
szanuję za to panie na poczcie, trzeba być człowiekiem, Ty też nie byłabyś zadowolona jak by dowalili Ci dodatkową robotę z której nic byś nie miała, i zajmowała by ci ona czas który mogłabyś poświęcić żeby wyrobić swój plan sprzedaży albo ponad plan nie?
poza tym nie ma aż takich rabatów przy wysyłce listów, a ja w 98% wysyłam listami.
Offik, biznes to biznes... a panie na poczcie niestety, robiły problemy (wiem że mają z tego prowizję więc nie rozumiem dlaczego) żeby nadać np.40 paczek, "bo one teraz zajęte, bo pora nieodpowiednia, bo proszę spojrzeć ile ludzi..." no więc zrezygnowaliśmy z współpracy, teraz paczki na inny urząd zawozimy i panie są miłe. Mówią, że należy szanować każdego klienta również nas, bo mają zmienić się ich zasady rozliczania i dostaną kasę właśnie za takich klientów.
aż jutro w firmie sprawdzę w jakich przedziałach ilościowych są jakie rabaty... na 99% jestem przekonana, że dotyczą również przesyłek poleconych nie tylko paczek.
magdusia, ciekawe, z czego by się poczta utrzymała, jakby właśnie nie sklepy wysyłkowe co wysyłają po kilkadziesiąt paczek... Z kartek pocztowych na święta?
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Offik, biznes to biznes... a panie na poczcie niestety, robiły problemy (wiem że mają z tego prowizję więc nie rozumiem dlaczego) żeby nadać np.40 paczek, "bo one teraz zajęte, bo pora nieodpowiednia, bo proszę spojrzeć ile ludzi..." no więc zrezygnowaliśmy z współpracy, teraz paczki na inny urząd zawozimy i panie są miłe. Mówią, że należy szanować każdego klienta również nas, bo mają zmienić się ich zasady rozliczania i dostaną kasę właśnie za takich klientów.
aż jutro w firmie sprawdzę w jakich przedziałach ilościowych są jakie rabaty... na 99% jestem przekonana, że dotyczą również przesyłek poleconych nie tylko paczek.
u mnie Panie na poczcie nie robią mi problemów żadnych, mimo że często przychodzę "na minutę" przed zamknięciem urzędu. zawsze są uśmiechnięte i życzliwe. a "biznes" trzeba rozpatrywać pod wieloma płaszczyznami. Nie tylko bezpośrednie koszty się liczą (szczególnie jeśli mogę część z nich przenieść na dalszą osobę), ważne jest też z kim się pracuje. Jeśli się zmieni ich system rozliczania, i z EKN będą miały też korzyści, to bardzo szybko z tego zacznę korzystać. Na urzędzie na który chodzę moje wysyłki to jest prawie połowa wszystkich "R" nadawanych przez cały dzień...
Cesis, ten kod jest w tytule ostatniej wypłaty na konto.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Wysłany: Sro 21 Mar, 2012 22:29
Mam problem na allegro. Sprzedałam w zeszłym tygodniu nową szczotkę Tangle Teezer. Kupiłam jedną, później drugą, jednak okazało się, że ta pierwsza mi długo posłuży i następna była zbędna. Sprzedałam, a żeby zachęcić potencjalnego klienta, wysyłkę priorytetową zwykłą (NIE polecony) oferowałam gratis. Wygrał jakiś facet, zapłacił, a ja wysłałam szczotkę. Dziś napisał do mnie, że szczotka nie dotarła i jak do końca tygodnia nie dotrze to poinformuje odpowiednie instytucje (cokolwiek znaczą, ale mniemam, iż oznacza to policję...) oraz allegro.
Facet ma konto w porządku, ja sprzedawałam ostatnio kilka rzeczy, wysyłałam listami zwykłymi priorytetowymi i wszystko docierało. Komentarze dostawałam pozytywne. Nie wiem czy faktycznie szczotka nie dotarła, czy chłop ją dostał ale ściemnia Nie czuję się winna, bo nawet nie zapytał mnie o możliwość wysłania przedmiotu listem poleconym, a przecież wystarczyłoby dopłacić 1,50 i poleconym ekonomicznym mogłabym nadać.
Zaakceptował moje warunki, połaszczył się na darmową wysyłkę. Przyznam, że nie za bardzo mam ochotę oddawać mu pieniądze w sytuacji, gdy nie mam pewności, że on sobie szczotki nie odebrał i po prostu nie wciska mi teraz kitu...
Nie chcę też żeby na mnie nasłał policję, bo złodziejem i oszustem nie jestem. Co robić?
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Poczta dostarcza zwykłe przesyłki w przerażająco wolnym tempie. Poproś o cierpliwość i zaznacz, że ktoś Tobie towarzyszył przy wysyłaniu i może to potwierdzić.
Ja na polecony czekałam kiedyś 2 tyg, zamówiona książka była mi pilnie potrzebna, więc dopytywałam. Sprzedawca wysłał mi skan potwierdzenia wysyłki z datą z dnia, w którym wpłaciłam pieniążki...
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 00:16
Karolina, policja bym sie raczej nie martwila, watpie zeby zajeli sie sprawa szczotki, predzej allegro. No i tak jak Konrad napisal, na przyszlosc, zawsze wysylaj listem poleconym. Nie wiadomo czy list zaginal, spoznia sie czy facet po prostu wykorzystuje to, ze nie masz potwierdzenia, wszystko niestety na Twoja niekorzysc.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
W zasadzie z miejsca stoisz na przegranej pozycji.
Jak już oferowałaś tę wysyłkę za darmo to te 1,5 zł by Cię nie zbawiło, a miałabyś nr przesyłki i mogłabyś sprawdzić na stronie poczty czy doszło czy nie.
Nauczka na przyszłość - wysyłać wszystko przesyłkami rejestrowymi.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum