Kupiłam 2 rzeczy u jednego sprzedawcy. Napisałam mu w maila, żeby wysłał to w jednej paczce za pobraniem kurierem. Niedawno dostałam 2 wiadomości:
jeden towar z doliczona przesyłka, drugi towar z doliczona przesyłka.
Mam nadzieje, że jednak wysłał w jednej. Napisałam mu maila znowu, ze wyraźnie zaznaczyłam, ze ma być w jednej. Nie mam zamiaru płacić 2x za niekompetencje sprzedawcy.
Jeśli wysłał w 2-och to co? Zapłacić i domagać się zwrotu kosztów na konto?
a podawał informacje, że więcej niż jeden przedmiot wysyła w jednej paczce?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
natalenka, no właśnie bo jeśli nigdzie nie było napisane, że kilka rzeczy wysyła w jednej paczce to nie masz o co robić awantury tylko płacić dwa razy.
Wysłany: Sob 12 Mar, 2011 10:57
Cytat:
to nie masz o co robić awantury
No ale jak to nie? Czy tylko mnie wydaje się to dziwne? Wiele razy kupowałam na kilku aukcjach u jednego sprzedającego, wysyłałam potem maila, w którym tłumaczyłam co kupiłam i prosiłam o wysłanie przedmiotów w jednej paczce. Nigdy nie miałam problemów. Wydaje mi się, że sprzedawca ze zwykłej uprzejmości (nie mówiąc już o profesjonalizmie) nie powinien "naciągać" kupującego na pokrywanie kosztów kilku przesyłek (gdy możliwe jest wysłanie wszystkiego razem).
Jedno pytanie: czy kupowałaś te rzeczy w tym samym czasie?
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
nie masz o co robić awantury tylko płacić dwa razy.
Ale przecież samo allegro umożliwia chyba wysyłanie kilku przedmiotów w jednej paczce? To znaczy jak ja ostatnio kupiłam kilka przedmiotów u jednego sprzedającego to później w moim allegro w kupionych przedmiotach mogłam je zaznaczyć, żeby zostały wysłane w jednej paczce.
coś sie mogło pozmieniać, ale nie wydaj e mi się. sposób wysyłki ustala sprzedający.
ale jeśli w opisie aukcji nie zobowiązał się, że wysle zakupy razem, to nie można mu kazać
jeśli nie m a takiej informacji, to ja zawsze pytam i zawsze mi odpowiadali, ze razem wysyłają
dlatego wydaje mi się, że najlepiej zadzwonić i się dogadać
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Allegro umożliwia co nie znaczy, że sprzedawca chce.
W przypadku wszelakich kart pamięci normą jest to, że 1 karta pamięci = 1 paczka. 2 karty = 2 paczki. i jest to wyraźnie zaznaczone w opisie aukcji.
Jak było w opisie - faktycznie, nie masz co robić awantury tylko płacić dwa razy.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Punkt "o mnie" (regulamin):
8. Przy zamówieniu dwóch lub większej ilości przedmiotów z naszych aukcji za przesyłkę płacisz tylko raz.
Zamówiłam to w odstępie może 5-ciu minut. No nic, na maila nie odpisali jeszcze.
Potem zauważyłam, ze wiadomość została wysłana przez Menadżera Sprzedaży Allegro, na All. jest informacja, że to automatyczne coś tam. Może to on namieszał, a sprzedawca normalnie wyśle?
Niejednokrotnie kupowałam kilka rzeczy u tego samego sprzedawcy i zawsze w jednej paczce było.
Tak jak napisał Konrad, zdarzyło mi się kupić 2 rzeczy, były dość ciężkie i owszem dostałam je w jednej paczce płaciłam raz - ale jak za dwie - dla mnie to jest logiczne. Jeśli ktoś uważa to za "naciąganie" to niech kupuje u innego sprzedawcy. Owszem z większością sprzedawców dogadać się można -ale o ile wiem, nie mają takiego obowiązku.
Aha, no to może coś się poplątało....- dzwoń i tyle
Może to on namieszał, a sprzedawca normalnie wyśle?
zadzwoń
[ Dodano: Sob 12 Mar, 2011 11:50 ]
Konrad napisał/a:
W przypadku wszelakich kart pamięci normą jest to, że 1 karta pamięci = 1 paczka. 2 karty = 2 paczki.
a z czego to wynika, jeśli mogę z ciekawości zapytać?
Wysłany: Sob 12 Mar, 2011 13:28
natalenka napisał/a:
Punkt "o mnie" (regulamin):
8. Przy zamówieniu dwóch lub większej ilości przedmiotów z naszych aukcji za przesyłkę płacisz tylko raz.
Właśnie taka informacja widnieje u prawie wszystkich sprzedających. Tak zachęcają do kupna na ich aukcjach/licytacjach.
Jeśli to nie jest z jakiegoś powodu możliwe, to taka informacja widnieje w opisie aukcji.
linka656 napisał/a:
zdarzyło mi się kupić 2 rzeczy, były dość ciężkie i owszem dostałam je w jednej paczce płaciłam raz - ale jak za dwie - dla mnie to jest logiczne
A dla mnie - nie
Skoro kupuję 2 rzeczy w tym samym czasie, u tej samej osoby, to dlaczego mam płacić za wysłanie dwóch przesyłek, skoro są to powiedzmy kolczyki, albo dwie pary rajstop (z różnych aukcji). Sprzedający też ma więcej roboty, bo musi to pakować w dwie koperty, dwie koperty adresować i wypełniać dodatkowe kwitki jeśli to ma być powiedzmy przesyłka z zadeklarowaną wartością, polecona czy jaka tam jeszcze może być.
Allegro to serwis, na którym szuka się okazji. Często zdarza się, że wysyłka jednego przedmiotu jest wyższa niż jego cena. Kupuję (znowu ) kolczyki za 6 złotych, sprzedający pisze, że wysyłka za 7 złotych. Chcę 4 pary z różnych aukcji i co, mam płacić 24 złote biżuterię i dodatkowo 28 złotych za ich wysłanie?
PARANOJA
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Przecież teraz adresowanie to wydrukowanie druczka i tyle, dwa razy kliknąć drukuj i nakleić to żaden wyczyn.
W przypadku kart pamięci cena wysyłki jest nieznacnzie podwyższana czym sprzedawca odbija sobie to, że w kup teraz jest taniej. Dlatego tam się płaci 1 karta = 1 paczka.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Karolina, ale jeśli to nie są kolczyki? Tylko rzeczy ciężkie? o dlaczego sprzedający ma pokrywać koszty przesyłki więcej niż jednej rzeczy?
Jak pisałam, przy takich pierdółkach to przeważnie zawsze da się dogadać ze sprzedającym...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum