Co myslicie o Allegro? ja kiedys wylacznie obserwowalam aukcje, ale nic nie licytowalam - za duzo rzeczy nasluchalam sie o ceglach w paczce i pocietych gazetach zamiast zamowionego towaru. nie wiem, na ile to prawda - jednak wiadomo, jak takie nowinki dzialaja na potecjalnych allegrowiczow - odstraszajaco.
no ale niedawno skusilam sie wreszcie i zlicytowalam spodenki, potem dresy dla mamy dla siostry, normalnie cala rodzine obsluguje
spodobalo mi sie to. tylko ze jeszcze nie otrzymalam towaru, ale na dniach powinien byc. wkurza mnie tylko brak kontaktu z gosciowa od spodenek, w sensie nie odpisuje na maile kurde, tak ciezko odpisac? ja mi wywinie jakis numer, to podjade tam do niej i jej nastukam.
Allegro.... Tam najlepiej kupowac u osob ktore maja najwiecej gwiazdek co oznacza,ze osoba ta zostala polecona przez inne ktore sa zadowolone z zakupow u niej : paczki dochodza na czas, towar dokladnie taki jak w opisie itd itp
Ja osobiscie na allegro nic nie kupowalam, tylko sprzedawalam...
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
jesli ta osoba, od ktorej kupowalas, ma na koncie same pozytywne opinie, i duzo aukcji z takimi pozytywnymi opiniami, to raczej nie powinnas sie o nic martwic.
ja dwa razy kupowalam na allegro, i zastosowalam inny patent - poniewaz wplata na konto idzie troche czasu (a ja wtedy nie mialam jak zrobic przelewu), to umawialam sie, ze wysla mi towar jak im przesle zeskanowany dowod wplaty - mysle, ze to jest w porzadku rozwiazanie. osoby, od ktorych kupowalam rzeczy, zgodzily sie na taki myk.
w ogole to uzbroj sie w cierpliwosc, teraz byl dlugi weekend i w ogole, wiesz jaka ta poczta polska jest, mozna se czekac czasem w nieskonczonosc..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ja mam ponad 90 komentarzy... 100% pozytywów oczywiście
Kupuję, sprzedaję, jest super Ale od tej pory osoby z "kopertkami", czyli niepotwierdzonymi danymi, będę usuwała ze swoich aukcji, bo juz kilka razy na takich się przejechałam. Kupowaliśmy z chłopakiem rzeczy taniuśkie, a raz nawet kupiliśmy coś za 1500 zł (Paweł do tej pory spłaca to u mamy, a minął rok ) i jesteśmy naprawdę zadowoleni- mamy wspólne konto.
ja tez pare rzeczy kupilam i 1 sprzedalam na allegro.
jestem zadowolona,chociaz ostatnio kupilam tel u faceta ktory okazalo sie byl oszystem ale zespół allegro zadzialal i wypieprzuyl goscia a innych ostrezgl.
takze jest ok
kupowałam przez swojego eks , mial konto w banku internetowym to za przelewy sie nie placiło ( ja nie mam ) towar byl ok , fakt kupowalismy tylko u osob kt mialy super sprzedawce albo duzo poztywnych opinii
teraz z racji ze nie mam konta w banku internetowym nie kupuje nie oplaca mi sie na niekt rzeczach
moj wujek duzo na allegro kupuje , np piec do co i takie tam inne rzeczy , dość drogie w sumie , zawsze mu sie wszystko zgadzało do tej pory itd
Polecam założenie sobie internetowego konta w ING. W mbanku też fajnie, ale za wpłacenie kasiorki na swoje konto i za wypłacenie jej masz dodatkowe opłaty, a ING ma swoje placówki na każdym zadupiu ( nawet u Gles jest )i tam można za darmoszkę
Ja jestem ze swojego konta studenckiego bardzo zadowolona!
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 18:23
jak to, dlugo przelew idzie? wiem, te glupie swieta, zawsze musze cos wymyslec jak akurat jest przerwa, a potem sie wkurzam ze nic do mnie nie dochodzi.
kasiulla, ja ci tu dam! ale rozwazam, rozwazam i chyba sobie zaloze, czas najwyzszy.
telefonu na allegro nie kupilabym nigdy - pamietacie moze afere na grubsza skale kolegow z Czluchowa? co zgarneli kupe forsy za rozny sprzet, a kupujacy na oczy ich nie widzieli. i pomyslec, ze z takim jednym to ja do szkoly chodzilam
kkatarina [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 19:39
gles napisał/a:
telefonu na allegro nie kupilabym nigdy - pamietacie moze afere na grubsza skale kolegow z Czluchowa? co zgarneli kupe forsy za rozny sprzet, a kupujacy na oczy ich nie widzieli. i pomyslec, ze z takim jednym to ja do szkoly chodzilam
pamietam...
a moj misiek kupił 2 lata temu uzywana nokie i do tej pory mi działa i jest OK...
ale wiadomo nawet jesli ktos ma kilka sloneczek trzeba sie liczyc z cegłą w papierku, tzn nigdy nic nie wiadomo....
gles [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 20:03
juhuuu! moja pierwsza transakcja dokonana, wlasnie dostalam maila od tej pani co tak narzekalam na brak odzewu, ze wlasnie wyslala paczke i powinna niedlugo dojsc, ekstra! ale sie ciesze, jak ja lubie cos dostawac
a tak tak Villemo zaszalałas ae w sumie fajne rzeczy kupilas )
Kasiulka wiem wiem , ale ja nie mam tak duzego obrotu gotówki zeby zakladac konto )
oszednosci trzymam na innym a do obrótu biezacego w domku hehehe
a nie powiem fajne rzeczy czasem na allegro mozna znależć
gles [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 20:49
patrzcie na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50334478 kurde moj facet padnie jak m sie uda to zlicytowac za rozsadna cene, chociaz watpie - pewnie neizle podskoczy, ale luz w sumie wolalabym lepszy kolor, ale co tam bede wybrzydzac - ostatnio w sklepie widzialam podobna za uwaga 230 zl
gles ladna i mala rada czekaj do prawie konca licytacji i potem w ostatniej chwili prelicytuj tzn nie podobijaj ceny tylko obserwuj itd troche jak hazard ale kilka fajnych rzeczy udało mi sie tak wylicytowac
gles [Usunięty]
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 07:19
oky
[ Dodano: Pią Maj 06, 2005 11:06 am ]
ihahaha! dostalam dzisiaj spodenki, sa o niebo lepsze niz na zdjeciach, ale mi humor poprawily za jedyne 14 zl z przesylka - w sklepie widzialam takie podobne ale brzydsze za 35 ihahah
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum