dziewczyny, ratujcie, bo już sama nie wiem co robić
jak widać wyżej, 18 lutego zaczęłam brać amoksiklav (zapalenie węzłów chłonnych), kiedy skończyłam go brać dostałam czegoś w rodzaju niestrawności poantybiotykowej (ścisła dieta przez tydzień), potem chwilowo byłam zdrowa, aż nagle dorwało mnie jakieś paskudne wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych, do którego doszło nieprzyjemne "strzelanie" w uszach podczas przełykania śliny, wylądowałam u laryngologa i dostałam Unidox Solutab i Encorton (!) <- tygodniową kurację... ja już nie mogę, nie wiem co mam robić ogromna deprecha, ciągle kręci mi się w głowie, ciągle chce mi się spać, moja koncentracja = 0 i na dodatek tak trzęsą mi się ręcę, że praktycznie nic nie mogę sama zrobić, niektórych z tych działań nieporządanych nie ma w ulotkach, a na dodatek dzisiaj prawdopodobnie zaczyna mi się zapalenie dróg moczowych..... cholera no! nie wiem czy czeka mnie kolejny tydzień w domu czy co.... wizyta kontrolna u laryngologa dopiero w środę, a ja już nie wyrabiam z tym drżeniem rąk, zawrotami głowy i nic nie mogę zapamiętać!! proszę doradźcie coś, co mam robić? i powiedzcie, mi, że te objawy miną kiedy przestanę brać encorton pocieszcie chociaż trochę
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
ja bym to w pizdu walnela, skoro sie tak zle czujesz
zadzwonilabym do laryngologa i powiedzialabym, ze mam takie a takie fazy i w zwiazku z tym odstawiam, bo nie wyrabiam, albo natychmiast mnie przyjmie i da recepte na co innego.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ja mialam takie cos jak dostawalam augmentin jak bylam mala, bo sie okazalo ze mam jakies uczulenie na to
a unidoxu to sie najadlam swego czasu
Magda [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Mar, 2006 10:49
encorton tak na mnie działał, było nawet gorzej, bo miałam takie zawroty głowy, że kolana mi miękły i sie przewracałam, drżenie rąk to normalka, kłopoty z oddychaniem...
m., ty się zastanów, czy warto dalej brać to świństwo.
ja tez bym odstawila i absolutnie nie czekala czy moze laskawie przejdzie czy nie
a to wcale objawy zbyt znosne nie sa raczej uboczne wiec po co sobie zdrowie niszczyc, moze masz jakies uczulenie na skladnik
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
główny problem polega na tym, że encorton odstawiony nagle szkodzi bardziej niż wzięty do końca , jutro biorę ostatnią dawkę, zawroty głowy prawie przeszły, ale ręcę trzęsą się jak głupie dalej, jutro dowiem się co dalej....
dzięki za odpowiedzi
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
bo okazało się, że w uszach mi strzela nie dlatego że tracę słuch (jak genialna pani doktor podejrzewała) tylko strzelają mi stawy szczękowe i to słyszę i oczywiście nic nie da się z tym zrobić, dziwna sprawa
ja ciez pierdacze, wez ty pojdz sie skonsultuj do innego laryngologa....
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
wiedzialam ze to nienormalne.,..nie ma to jak trafic na swietnego lekarza
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
tylko strzelają mi stawy szczękowe i to słyszę i oczywiście nic nie da się z tym zrobić, dziwna sprawa
Do ortodonty laska idź. Ja się dopiero przy okazji wizyty u stomatolog dowiedziałam, że mam zwichniętą szczękę :] Jakoś tak nigdy nie zwróciłam uwagi na to, że mi tak przeskakuje i chrupie :]
W środę odbieram aparacik, który ma mi to nastawić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum