Shape, Pewnie troche bez sensu, ale ja bym mimo wszystko dojadla troche tabletek z nowego opakowania. Tak zrobilam tez ostatio przy antybiotyku. Nie wiem, wydaje mi sie ze chyba lepiej zrobic przerwe dopiero po tych 7 dodatkowych dniach. Chociaz pewnie z drugiej strony nie ma takiej potrzeby.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Wiek: 20 Dołączyła: 16 Wrz 2009 Posty: 74 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011 12:11
Tzn. ja mam tabletki na 28 dni więc nie robię żadnej przerwy, mam 2 tabletki placebo ale w trakcie nich mam już krwawienie. Może zapytam inaczej: czy jeżeli odstawiam antybiotyk 12.12, to 26.12 (czyli dokładnie 14 dni po odstawieniu Amoksiklavu) mogę już bez żadnych obaw śmigać bez gumki? Nowe opakowanie zaczynam 15.12 czyli w czasie trwania 7 dniowego "okresu ochronnego" po braniu antybiotyku.
sabrina, przeczytaj pierwszą stronę tego tematu...
przerwy powinno się nie robić.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
24. Jeśli w trakcie 7dniowej przerwy rozpoczynasz kuracje lekiem obniżającym skuteczność pigułek to należy przerwę dokończyć, zabezpieczać się w trakcie kuracji i 7 dni po jej ukończeniu
jak dla mnie oznacza to ,ze przerwe nalezy robic stad moje pytanie, bo rozne odpowiedzi znalazlam
najlepiej i najmniej ryzykownie jest przerwy nie robić.
Cytat:
23. Jeśli po ukończeniu kuracji lekiem obniżającym skuteczność pigułek anty, w trakcie 7 dni w których musisz się zabezpieczać wypada przerwa <skończy Ci się opakowanie> należy jej nie robić, tylko rozpocząć przyjmowanie kolejnego opakowania.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Pojutrze ide do szpitala na zabieg.
Dzień zabiegu będzie 1-szym dniem przerwy, rutynowo przed zabiegiem dostaje sie jednorazowo dawke antybiotyku...
Mam łączyć opakowania pomimo tylko tego jednego podania?
Jak z zabezpieczeniem? Też 7 dni?
Ja bym nie łączyła i stosowała zabezpieczenie przez 7 dni. Nie wiem jaki to zabieg i czy na pewno mogłabyś brać wtedy pigułki.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
ale przed poważnymi zabiegami pigułki odstawia się chyba z miesiąc wcześniej, nie wiem, czy takie odstawienie tuz przed coś da.
Poza tym konsultowałaś to z lekarzem? nie wydaje mi się, żeby krwawienie w okolicach zabiegu było ok, z każdą pierdołą czeka się co najmniej 7 dni.
Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to 7 dni, a o kwestie zdrowotne - lepiej dopytaj lekarza co myśli o tabsach i krwawieniu.
to połącz, ja bym jednak uniknęła krwawienia tuz po zabiegu.
Dziewczyny, bardzo przepraszam, ale nie mam sił przekopywać tego wątku...
Mam taką sytuacje, że na 100% dostanę jutro kolejny antybiotyk na gardło. Wcześniejszy wypadł tak, że połączyłam opakowania, dzisiaj jest koniec 5tego tygodnia. Chciałam od jutra robić przerwę, bo nie służy mi łączenie opakowań, a ten zostawiony tydzień dołączyć do następnego opakowania...
I tu moje pytanie- brać tabletki dalej i połączyć nawet 3cie opakowanie (jeżeli zajdzie taka potrzeba), czy mogę spokojnie zrobić przerwę?
(ostatni antybiotyk brałam 100lat temu, nie wiem jak się zachować, gdy już łączę )
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
Groszek, wszystko zależy, czy ten antybiotyk wpływa na skuteczność pigułek, czy nie - a przecież nie każdy wpływa.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum