Dziewczyny prosze pomozcie mi bo sie martwie. Chcialabym zebyscie mi odpowiedzialy (o to tez Finka pytala) czy wasza tmeperatura tez jest wyzsza pod pacha tak jak u mnie czy tylko w pochwie. Troche sie martwie bo wielkrotnie czytalam ze hormony nie wplywaja na temperature pod pacha lecz na ta wewnetrzna. Ja mam 37,0 czasem 37,2 pod pacha, w innych miejscach nie mierzylam. Mam nadzieje ze mi napiszecie jak to jest u Was. Pozdrawiam!
Temperatura 36,6 jest tak samo umowna jak 28 dniowy cykl - niby tyle ma być, a każda ma inaczej.
Po drugie, a co najważniejsze chyba - temperatura pod pod pachą nie jest miarodajna - jak leżysz wgrzana w łóżku to będzie wyższa niż po wyjściu z chłodnego prysznica. Daje ona tylko ogólne pojęcie o stanie ogranizmu więc wahania o parę kresek to norma. Dokładną wartość temperatury daje pomiar wewnętrzny - najprościej w pochwie / odbycie / głęboko w jamie ustnej.
Po trzecie - jeśli chcesz zaobserwować whania temperatury to zmierz ją rano, zanim wstaniesz, tak jak to się robi przy NPR. Temperatura w ciągu dnia, zwłaszcza po obfitym posiłku, w stresie, wysiłku fizycznym jest zazwyczaj wyższa. Spróbuj zrobić test - zmierz temperaturę na głodniaka i po obiedzie - średnio 4 kreski w górę.
Po czwarte - jeśli czujesz się dobrze, nie masz innych objawów to widocznie temperatura taka ma być. Zdarzyć się może, podwyższyły ją tabletki, ale nie ma sensu się tym przejmować. Jeśli czujesz się osłabiona, może to oznaczać infekcję lub jakąkolwiek inną dolegliwość, o której opowie Ci Twój lekarz.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
aneczka85 [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 17:13
Zrobilam mala obserwacje tak jak radzilas, rano faktycznie jest nizsza, mierzylam przez 3 dni ok 7 rano (poza temperatury po pacha ktora jak piszesz jest niemiarodajna zmierzylam w ustach). Okazuje sie ze moja temperatura jest taka sama w ustach jak i pod pacha, rano ok 36,7 a po poludniu 37,2. Przed i po zjedzeniu obiadu roznica to 0,1 kreski. Martwi mnie ten stan podgoraczkowy, chcialabym zeby ktos mi napisal czy przy tabsach tez ma podwyzszona pod pacha (moze ktoras z Was co wczesniej sie wypowiadaly albo ktos nowy).
aneczka85, ja mam na tabsach podwyższoną, standardowo 37,1 (mierzona pod pachą). o stanie podgorączkowym można mówić, jak się ma 37,7 a 37,2 to jest normalna temperatura ciała.
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
aneczka85 [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 23:51
Dzieki atevis za odpowiedz, mam nadzieje ze jest wiecej takich osob jak my i ze to jest normalne, moze jeszcze ktos sie wypowie.
[ Dodano: Pon 24 Sie, 2009 17:16 ]
nikt juz nie ma podwyzszonej?
też mam podwyższoną, długo zastanawiałam się skąd to może się brać. Dobrze wiedziec, ze to jednak spotykane przy braniu tabletek.
moja temperatura zazwyczaj waha się między 36,6 - 37,2.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum