No to już wiesz... Duże dawki na raz, zazwyczaj nie bierze się takich jednorazowo.
Te plamienia skądś się po witaminie C musiały brać.
Mamy temat o witaminie C, nie trzeba było tego dla tak nadzwyczajnych wniosków odgrzebywać.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
No to super ! a byłam pewna że nie . W takim razie dlaczego tego nie ma w ulotce?!
A więc może przedstawie sytuacje, byłam ostatnio przeziębiona. Wypiłam prawie cały sok z dużą dawką witaminy C, i z jakies 3 herbaty z cytryną, trochę winogron. Dużo zażyłam tej dawki w jednym dniu ale skąd mam wiedzieć czy przekroczyłam te 1000mg? Mam to policzyć? Bez sensu...
Ale się postrosowałam.
Dużo zażyłam tej witaminy i to własnie w czasie gdy wzięłam pigułkę, jakoś rano. Piłam dużo herbat, ten sok. Mam nadzieję, że nie powinnam mieć obaw?
To nie ma wpływu na tabletkę a na poziom hormonów w organizmie, jak chcesz wiedzieć co i jak poszukaj, na pewno był gdzieś temat na temat witaminy C, tak jest dokładniej opisane.
to się zabezpieczaj dla świętego spokoju przez 7 dni
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
Szukałam ale za wiele tam nie ma. Postaram się jeszcze więcej poszukać jak znadję czas.
Pisałaś, że jeśli jednorazowo wziełoby sie taka dawke to może to spowodować obniżenie,a jeśli w krotkim odstepie czasu bralam duze ilosci tej witaminy C to nie ma znaczenia? Może nawet przekroczyłam tą dawke.. nie wiem
[ Dodano: Wto 06 Wrz, 2011 16:15 ]
Nie wiem czy dla takiego świętego spokoju, bo dzień po tym współżyłam
Czytasz co piszę? Jednorazowo, zakładam, że nie wypiłaś na raz całego soku, trzech herbat i zagryzłaś winogronami. Prawdopodobnie po drodze wypociłaś/wysikałaś cześć witaminy(jej nadmiar usuwany jest z organizmu).
Zrób test jak masz wątpliwości
Przepraszam. Ok, tak czytam lecz mam duży mętlik w głowie.
Z pewnego forum wyczytałam taką informację :
"Bardzo duże dawki vit. C (1000 mg) nasilają działanie estrogenów z pigułek, co może powodować plamienia, ale nie obniży skuteczności (informacje o obniżeniu skuteczności są na ulotkach, np. chodzi o antybiotyki).
Zaleca się unikać brania ogromnych dawek vit. C w ciągu 4 godzin od zażycia tabletki (tyle potrzeba na wchłonięcie). W czasie przerwy 7-dniowej nie ma takich nakazów, bo nie łyka się pigułek i wszystkie hormony już się wchłonęły".
Manotka musisz sama poszukać. Pamiętam, że było o tym na forum i chodziło o to, że witamina c wpływa na poziom hormonów w organizmie w dużym stężeniu. Jak Ci zależy na dokładniejszym info musisz poszukać, albo zapytać lekarza. Dla mnie najważniejsze w tym wszystkim jest, żeby nie brać na raz aż takiej dawki jak się jest na hormonach.
Dla mnie to jest dziwne, że wpływa, ponieważ musiałoby to zostać napisane w ulotce. Jeśli podwyższa poziom hormonu, to nie znaczy pewnie, że obniża skuteczność.
[ Dodano: Wto 06 Wrz, 2011 20:38 ]
Ok, przeszukałam forum i stwierdzono że witamina C nie obniża skuteczności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum