Witam, kochałam się wczoraj z chłopakiem i skończył we mnie, biore tabletki YAZ od 3 miesiecy, wczoraj miałam 1 dzień po okresie i teraz mam 2 pytania, czy mała ilośc śłuzu w pochwie moze byc przyczyna ciąży??biorę gripex i aspirynę, gripex 6 razy na dobę po jednej tabetce, czy te tabletki mogą zmniejszyć działanie tabletek antykoncepcyjnych a co za tym idzie czy mam się czego bac??
ola1234, po pierwsze nie okres, tylko krwawienie z odstawienia, po drugie dzień po stosunku raczej objawów ciąży nie będzie po trzecie w gripexie jest paracetamol, który po przekroczeniu dawki 3g (czyli musiałabyć 10 tabletek zażyć) obniża skuteczność działania tabletek anty, po czwarte: o też nie rozumiem o co chodzi z tym śluzem
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
chodzi o to ze przedwczoraj skonczyl mi sie okres a wczoraj byl 1 dzien bez okresu, czytalam gdzies ze mala ilosc sluzu powoduje to ze pleminki nie sa zabijane,czyli nie mam sie czego obawaic?czy leciec po tabletke 72 po??:)
Napisałam Ci, że musiałabyś przekroczyć dawkę 3g paracetamolu, jeśli nie przekroczyłaś to jest OK i nie masz się czym martwić. A na przyszłość, jak nie jesteś pewna to użyjcie dodatkowo prezerwatywy
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
Ponadto chciałabym dodać, że nie ma czegoś takiego jak okres albo miesiączka podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych, to się nazywa: krwawienie z odstawienia, bo wywołane jest przez spadek hormonów podczas 7-dniowej przerwy. To taka "sztuczna" "pseudomiesiączka".
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hej, nie będę tworzyła nowego tematu, dlatego podepnę się tutaj Ostatnio jestem dość mocno przeziębiona, w związku z tym zażywam troche medykamentów :p rutinoscorbin, strepsils, herbapect, paracetamol, ibuprom, hasco sept - w związku z tym pytanie: nie liczyłam, ale mogło mi się zdarzyć przekroczyć "dopuszczalną" normę 1000mg paracetamolu czy witaminy c, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę z blistra - czy dla bezpieczeństwa lepiej nie robić przerwy i zacząć dziś nowe opakowanie (podobnie jak w przypadku antybiotyku)? Proszę o odpowiedź osoby obeznane w temacie
Paulina, jeśli mogłaś przekroczyć dawkę wit.C, to może rzeczywiście połącz opakowania - dla spokoju
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum