Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 286 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 16 Lis, 2011 20:44
też mam bloker ziaji i zastanawiam się czy zaczerwieniona i piekąca przez całą noc i jeszcze rano skóra pod pachami jest normalna czy powinnam odstawić,albo czy kiedyś się skóra przyzwyczai.
Jest jeszcze Rexona i Lady Speed Stick do stosowania na noc, w kremie. Ale o wiele mniej skuteczne.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 12:42
emileczka, a próbowałaś adidasa?
mój faworyt jest ze srebrną zatyczką
ja jestem baaardzo zadowolona, używam w sztyfcie. w kulce też były ok, ale jednak długo schły. są naprawdę mocne, ten w ogóle nie podrażnia (nie wiem czemu, ale jak używałam różowego tuż po goleniu, to strasznie swędział). jedyny minus - mogą brudzić ubrania (pod pachami trwale), ale nauczona doświadczeniem zawsze po aplikacji przejadę pod pachami ręcznikiem i jest gites
Ja właśnie ostatnio kupiłam takiego, tylko pomarańczowego i jest straszny pod kątem aplikacji - mam wrażenie że jest bardzo suchy, przez co się kruszy Jeśli chodzi o ochronę też u mnie się średnio sprawdza, więc jednak nie dla mnie.
Antyperspiranty są klasyfikowane przez FDA jako leki[5]. Antyperspiranty mają za zadanie zatrzymać lub znacząco spowolnić proces wydzielania potu obniżając wilgotność środowiska, w którym są bakterie. Głównie używanymi związkami chemicznymi są chlorek glinu (coraz rzadziej), hydroksochlorek glinu i związki glinowo-cyrkonowe (najczęściej w postaci mieszanek aluminium zirconium trichlorohydrex gly i aluminium zirconium tetrachlorohydrex gly)[6]. Między kompleksowymi związkami glinu a elektrolitami potu zachodzi reakcja, której produkt ma postać żelu i formuje się czop zatykający przewody wyprowadzające gruczołów potowych. Czop ten zapobiega wydzielaniu potu przez gruczoły i jest usuwany podczas naturalnego procesu złuszczania naskórka. Sole glinu tworzą czop w inny sposób – wchodzą w interakcję z włóknami keratyny w przewodach wyprowadzających gruczołów potowych. Sole glinu działają również na pory nieco ściągająco, powodując ich obkurczanie[7]. Blokada dużej liczby gruczołów potowych redukuje ilość wydzielanego w dole pachowym potu, efekt może być jednak osobniczo zmienny.
( z Wiki)
a generalnie to one zatykają gruczoły potowe, więc jak najbardziej moga tak na Ciebie działąc
Ja miałam podobnie, uzywam 2 noce, a mam spokój na miesiąc, przypomina mi się jak się spocę
Dlatego trzeba z nimi uważać, bo rzadko, ale zdarza się zapalenie od tego zatykania.
Znam tylko jedna os., która je miała i podobno włosy pod pachami zwiększaja ryzyko takiego zapalenia, ale nie mam zielonego pojecia dlaczego.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum