_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Jak tam u Was, dziewczyny?
Ja wczoraj byłam u orto, jedna trójka już mi dobiła to jedynki, druga jest w połowie drogi. Teraz mam na górze dwie sprężyny i łańcuszek (chyba) między jedynkami, a na dole słitaśną, różową gumkę. Znaczy taką na wszystkie zęby. Wygląda super, ale JAK TO WSZYSTKO BOLI... Dzisiaj cały dzień na Ketonalu, koktajlach i naleśnikach, ale w kwestii żywienia chyba przerzucę się na same koktajle
U mnie bez zmian. Na razie do stycznie nic nie ruszamy, zęby się stabilizują, ale ponieważ jedynka i dwójka są DEAD, to pewnie jak przyjadę bedziemy coś dalej ruszać. Ciekawe ile to wszystko u mnie potrwa...
_________________ What would you do if you were not afraid?
Przy myciu zębów myślałam że oszaleję
Noo ja też wolę o tym nie myśleć, noszę 9 miesięcy, ale w lipcu wyrwałam zęby. Tak więc półtora - dwa lata licząc od lipca zakładam. No nic, co będzie to będzie.
A propos mycia - nie wiem czy się chwaliłam, ale jakiś czas temu nabyłam nową szczoteczkę z irygatorem. Do szczoteczki dostałam końcówkę-szczelinówkę i końcówkę do czyszczenia języka. Zwłaszcza ta do języka to super sprawa, zostawia uczucie krystalicznej czystości po prostu. A po użyciu irygatora dopiero okazuje się, ile - już po myciu! - resztek potrafi zostać między zamkami. Używam razem z płynem do płukania ust. Fajna sprawa.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Irygator, zakładam, a nie sprężyny i gumki i łańcuszki?
Mam ten:
http://allegro.pl/szczote...1817888847.html
Można też kupić osobno sam irygator, ale akurat potrzebowałam też szczoteczki, chodziła już jak kosiarka.
Wysłany: Czw 17 Lis, 2011 20:55
a mi za tydzien zdejmuje, we wrzesniu minely dwa lata a ona ostatnio oznajmiła że jeszcze pól roku, a wszystko jest ok no bez przesady... ciagnie od kazdego kase jak tylko sie da.
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 22:55
marecka, jak się czujesz po zdjęciu?
A, i zwykle czeka się ok pół roku po tym, jak zęby się naprostują, dlatego żeby wrosły w zębodoły - dzięki temu się ustabilizują na miejscu i nie wrócą od razu po zdjęciu na dawne miejsce. Potem tylko retainer
Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 228 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob 24 Gru, 2011 12:18
palmal, jest spoko, przyzwyczaiłam się szybko tylko mam odwapnione zęby, 7 do leczenia (dwa już zaleczone), ortodonka po zdjęciu aparatu mimochodem wspomniała o dwóch >>bycmożedoleczenia<<. Od dentystki dowiedziałam się, że ona nie ma specjalizacji i dorabia sobie jako ortodonta (niemało zresztą)... Myję zęby lacalutem żeby odratować dziąsła, jest widoczna poprawa, od aparatu miałam całe czerwone wręcz... ogólnie jestem wściekła że u niej korygowałam zgryz, żałuję strasznie...
Ja byłam w czwartek, na pierwszych czterech zębach mam łańcuszek, na dole też (taki elastyczny na wszystkich zębach), więc na święta zostaje mi barszczyk
U mnie dziś była kolejna wymiana łuków i ortodontka twierdzi, że idzie sprawnie i jeśli dalej tak pójdzie, to całość leczenia zajmie tylko 15 mies. Czyli zdjęcie aparatu przed końcem 2012, a być może nawet na moje urodziny, jest bardzo realne
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum