Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Asequrella

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Guzik
Pon 28 Mar, 2011 14:04
Asequrella
Autor Wiadomość
Wiedźma 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:53 Asequrella

hmm... czy nasze panie farmaceutki o czymś takim słyszały ?? Dziś w radio rfm fm usłyszałam reklamę suplementu diety do stosowania w trakcie antykoncepcji hormonalnej, ma ponoć pomagać na zatrzymywanie wody w organizmie , ochraniać wątrobę i takie tam

wpisując nazwę do google nic mi się nie wyświetla, ciekawi mnie co to za cudo może być ;)

Poprawiłam nazwę w tytule wątku - Aguu

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Ostatnio zmieniony przez Aguu Pon 26 Lip, 2010 12:30, w całości zmieniany 2 razy  

Finka 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:54 

Wiedźma, widzę, że obie z Freyah słuchacie rmf, bo ona też założyła taki temat :)

Wiedźma 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:56 

tak wiem, usunęłam jeden, żeby się nie duplowało .; ) a ze w tym napisałaś TY, a w tamtym nie było żadnej jeszcze reakcji to tamten usunęłam ;) ale no właśnie z czym to się je ??

Aguu 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 12:28 

Też słyszałam reklamę ;)

Ma działać podobno osłonowo, podnosić libido, zapobiegać puchnięciu i przybieraniu na wadze - tyle zapamiętałam.
Wujek Google nic nie wyrzuca..

Edit

Ha! Mam!

Opakowanie 20 tabletek
Charakterystyka Asequrella, suplement diety, polecana jest kobietom stosującym antykoncepcję hormonalną.
Działanie Przyjmowana równolegle z doustną antykoncepcją:
Zwiększa libido
Chroni wątrobę
Usuwa nadmiar wody z organizmu
Pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.

Doustny środek antykoncepcyjny zawiera syntetyczne odpowiedniki hormonów płciowych – estrogenów i progesteronu. To one decydują o wyglądzie, sterują płodnością, wyznaczają rytm cyklu menstruacyjnego. Jednak oprócz działania antykoncepcyjnego przyjmowanie pigułek może wpływać na dolegliwości wywołujące znaczy dyskomfort fizyczny i psychiczny. Dlatego podczas stosowania doustnej antykoncepcji warto sięgnąć po suplement diety Asequrella. Zawarte w opakowaniu 20tabletek pomoże kobiecie w zachowaniu dobrej kondycji fizycznej i psychicznej nie zakłócając działania antykoncepcyjnego.

marcia84 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 12:33 

Też dziś słyszałam tę reklamę. Ciekawa jestem jak skuteczność tego cuda, a kusząco brzmi bo u mnie libido to na minusie:(

PS. Właśnie zauważyłam, że nawet na allegro już je sprzedają!!
Ostatnio zmieniony przez marcia84 Pon 26 Lip, 2010 12:41, w całości zmieniany 2 razy  

Aguu 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 12:35 

I jeszcze :

Asequrella - suplement diety- to preparat polecany kobietom stosujacym doustną antykoncepcję.
Na zycie kobiety szczególny wplyw mają hormony płciowe - estrogeny i progesteron. To one decydują o wyglądzie, sterują plodnością, wyznaczają rytm cyklu miesiączkowego.Doustny środek antykoncepcyjny zawiera syntetyczne odpowiedniki tych hormonów. Przyjmowanie doustnej terapii moze dodatkowo wywołać dyskomfort psychiczny i fizyczny. Dlatego podczas stosowania doustnej antykoncepcji warto sięgnąc po tabletki Asequrella.
Przyjmowanie Asequrelli równolegle z doustną antykoncepcją pomaga w:
- zachowaniu równowagi biologicznej,
- ochronie ukladu pokarmowego,
- zwiększeniu libido.

Tableki Asequrella zawierają skladniki, które pomagają w zachowaniu dobrej kondycji fizycznej i psyficznej, jednocześnie nie zakłócając działania antykoncepcyjnego.

Skład: celuloza mikrokrystaliczna, wyciąg z korzenia żeń-szenia, wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego, wyciąg z kłącza imbiru, wyciąg z zielonej herbaty, wyciąg z ostryżu długiego,stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, krzemian glinowo-potasowy, chlorowodorek piroksyny, dwutlenek tytanu, czerwień koszenilowa, barwnik, wosk biały.

Sposób użycia: 1 tableka dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki. Prudukt nie może być substytutem zróżnicowanej diety.

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Cena : 12-14zł

Wiedźma 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 12:51 

aaa nazwę przekręciłam i temu wujek google nic mi nie wyrzucał ;)

ciekawe na ile to skuteczne by było

[ Dodano: Pon 26 Lip, 2010 13:04 ]
skład średnio powalający ;) no nic zobaczymy co nasze farmaceutki na ten temat napiszą jeszcze ;)

freyah 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 15:02 

Ja się chyba skuszę, w przyszłym tygodniu zaczynam z YAZem, więc spróbuję i z tym i dam znać co i jak ;) [o ile będzie w aptece :lol: ]

Edit:

Z ciekawości poszłam do apteki i się spytałam o to- babka duże oczy zrobiła na nazwę, wklepała do kompa i co się okazało? Jeszcze nie ma tego na liście leków xD teraz ciekawe jak to się ma do tego, że już apteki w internecie to oferują xD

pentelka 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 17:20 

http://www.asequrella.pl/
też słyszałam tą reklamę dzisiaj :)

justy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 18:27 

Aguu napisał/a:
Asequrella - suplement diety- to preparat polecany kobietom stosujacym doustną antykoncepcję.
Skład: wyciąg z korzenia żeń-szenia, wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego, wyciąg z kłącza imbiru, wyciąg z zielonej herbaty, wyciąg z ostryżu długiego,chlorowodorek piroksyny

żeńszeń móglby mieć zastosowanie przy spadku libido, ale pojawiały sie już pytania (na wyrost najwidoczniej) o interkcje pigułek i żeńszenia.... (bo żeńszeń działa "estrogenopodobnie").

ja nie przepadam za producentem- wymyślają "wynalazki" np. tabletki przeciwłupieżowe, mocno reklamują, a w składzie często są minimalne dawki składników aktywnych. zdarzayły się też wady jakościowe- popękane tabletki Linea, nienapełnione kapsułki z wyciągiem ze skrzypu; nieprawidłowo podane dawki na opakowaniu Linea (z tym, ze wpadki zdarzają sie wielu firmom). ale przynajmniej nie biorą za "wynalazki" dużych pieniędzy. w każdym razie chyba więcej tu marketingu niż skuteczności. no, nie lubię, nic nie poradzę

Shape 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 11:06 

Ja kupię i spróbuję. Moja wątroba co prawda zawsze była "delikatna", od niepamiętam kiedy mam podwyższony poziom bilirubiny zupełnie bez powodu więc mogłoby mi to troszkę pomóc :) jutro kupię i wypróbuję.

kolbus6
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 19:18 

kupiłam dzisiaj te cudo i cena nie jest najgorsza, 14 zł z groszami. tylko zastanawia mnie stosowanie, bo w opakowaniu jest 20 tabletek a moich antykoncepcyjnych jest 28 i nie wiem czy na te 8 dni rozpoczynać nowe opakowanie, czy rozpocząć razem z anty?

Linka 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 19:21 

Shape napisał/a:
od niepamiętam kiedy mam podwyższony poziom bilirubiny zupełnie bez powodu więc mogłoby mi to troszkę pomóc

To nie lepiej już brać "normalne" tabletki ziołowe ochraniające wątrobę ? :wink:

freyah 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 19:45 

kolbus6 napisał/a:
w opakowaniu jest 20 tabletek a moich antykoncepcyjnych jest 28 i nie wiem czy na te 8 dni rozpoczynać nowe opakowanie, czy rozpocząć razem z anty?

Coś tego nie dopracowali najwidoczniej, bo bez sensu jest ta ilość tabletek. Ja pewnie będę brała to 8 dodatkowo z nowego opakowania, bo będę YAZ brała, więc też mam 28 pigułek :|

Shape 

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 20:21 

linka656 napisał/a:
Shape napisał/a:
od niepamiętam kiedy mam podwyższony poziom bilirubiny zupełnie bez powodu więc mogłoby mi to troszkę pomóc

To nie lepiej już brać "normalne" tabletki ziołowe ochraniające wątrobę ? :wink:

Zastanawiałam się nad tym, ale jak pytałam się lekarza to powiedziała, że "nie trzeba", a tak sama wybierać tabletek nie chcę bo boję się, mogłabym wybrać źle i zawierałyby one jakiś dziurawiec albo inne historie. Swego czasu myślałam o Trillac'u bo zawsze biorę go przy antybiotyku ale nie wiem czy on się nadaje do celu ochrony przed szkodliwym działaniem antykoncepcji doustnej.

Odpowiedz do tematu