Alexa79, popatrz kilka postów wyżej - masz zdjęcie. albo wpisz w google grafika .. nic prostszego.
[ Dodano: Nie 18 Paź, 2009 23:10 ]
powiedzcie mi, że mnie coś delikatnie popieściło aaaaaaaale.. dzisiaj dostałam okres, zażyłam pierwszą tabletkę i .. pół godziny później zaczęło mi być słabo i niedobrze i niedobrze i mdło i czuje, jakbym drętwiała
to chyba za wcześnie na skutki uboczne, no nie?
panikuje i wkręcam sobie, nieprawdaż?
Alexa79 [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 16:21
Dziewczyny, nie wiem o co chodzi z tym zamętem w sprawie zmiany opakowania Yasmin. Dzwoniłam przed chwilką do Scheringa. Bardzo uprzejmy Pan, który upewnił się zresztą u dwóch innych współpracowników koncernu, zapewnił mnie że opakowanie się nie zmieniło i nie ma takich planów. Być może to zamieszczone tu zdjęcie to "amerykańska wersja" z 28 tabletkami?
cherrylady [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 10:39
hmm nie widzialam tego nowego opakowania.... lubiłam to stare zawsze nosiłam je w portfelu a jesli to jest takie jak yasminelle to nie będzie jak
Dziewczyny mam pytanko Dziś mam 8 dzień przerwy i wieczorem powinnam wziasc tabletkę. Niestety z rożnych względów w tym finansowych nie będę mogla ich kupić przez jakieś 2 do 5 dni. Na szczęście w ciągu ostatnich kilku dni się nie kochałam wiec problemu ciąży nie ma, ale martwię się ze sobie narobię bałaganu w organizmie. Czy w takiej sytuacji lepiej nie brać tej tabletki za parę dni tylko zrobić sobie dłuższa przerwę i skonsultować się z ginem??
a nie możesz pożyczyć od kogoś pieniędzy na tych kilka dni ? bo jak nie weźmiesz dziś to sobie moim zdaniem problemów narobisz, nie będziesz zabezpieczenia przez cały ten blister jak przyjmiesz np. tych 5 dni później, a robienie miesięcznej przerwy jest bezcelowe. Polecam skontaktować się z ginekologiem, ale najlepiej jednak jak znajdziesz kogoś kto Cię wesprze finansowo
no niestety kombinowałam już na wiele sposobów i raczej nie da rady może do wieczora uda mi się coś załatwić ale wole w razie czego się dowiedzieć....
oczywiście wiem, że będę sie musiała dodatkowo zabezpieczać i z tym nie mam problemu.
dzwonilam do mojego gina ale okazalo sie ze do końca tygodnia jest na urlopie. kurcze
cherrylady, dokładnie tak jak napisała ironia wyżej, chyba że pod słowami
cherrylady napisał/a:
dłuższą przerwę
masz na myśli minimum 3 cylke bo krótszej przerwy nie ma sensu robić.
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
cherrylady [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 11:04
kurcze 3 cykle to sporo. choć w sumie myślałam nad odpoczynkiem od tabletek bo biorę już 3,5 roku....
a czy waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem jest wzięcie tej tabletki z kilkudniowym opóźnieniem i zabezpieczanie się dodatkowe czy ta dłuższa przerwa?
W sumie, to nawet nie wiem....ciężko powiedzieć...jak myślałaś o przerwie to możesz ją zrobić.. a jeśli zdążysz do jutra z tabletkami to wystarczy się zabezpieczać tylko jeden tydzień, no później już całę opakowanie.....z tym, że może zastanów się nad zmianą tabletek na tańsze?
Co na to chłopak? On nie moze załatwić jakiejś kasy?
Ostatnio zmieniony przez Linka Sro 21 Paź, 2009 11:28, w całości zmieniany 1 raz
cherrylady [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 11:27
dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
zaczekam do wieczora po prostu.
co do zmiany tabletek myślałam nad przejściem na jednoskładnikowe (cerazette) bo strasznie mnie meczą bolę głowy, a podobno w takiej sytuacji lepsze są te tabletki bez estrogenu. no ale to wymaga już konsultacji z ginem....
_________________ "Wiem, że nic nie wiem, a jak nie wiem to nie mówię, że wiem"
cherrylady [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:13
Z Warszawy.
ale problem już rozwiązany, udało mi się kupić. Odnosnie wcześniejszej dyskusji opakowanie takie samo jak zawsze. Ale dziękuje wam za pomoc
Lizz [Usunięty]
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 11:19
Jestem po pierwszym opakowaniu Yasmin i jak a razie, brak zastrzeżeń (oby tak pozostało) .
Plamienie pojawiło się w 2gim dniu po odstawieniu i tu właśnie... czy ono trwa do końca przerwy, czy też są szanse, że skończy się wcześniej? bo zbliża się sylwester i przecież lepiej by było "bez"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum