Powróciłam po ciężkich bojach. Mam do przeczytaia ponad 800 postów (Nie miałyście co robić, tylko na necie siedzieć??)
A zagadek i bajek mam od przysłowiowej cholery i się marnują.
BAJKA (Do autora nie dotarłam)
Kiedyś pewien człowiek urodził sie ze śrubką zamiast pępka.
od dziecka słyszał, ze to bylo jemu przeznaczone. ze kiedys odkryje tajemnice. ale nie mogl zrozumiec sensu tego. w koncu poszedl do czarownika.
- chcesz odkryc tajemnice swojego przeznaczenia - powiedzial czarownik - to musisz wybrac sie w podroz. za 7 gorami, za 7 rzekami, za 7 morzami znajdziesz pustynie. na srodku pustni znajdzesz oaze. w noc swietojanską spotkasz tam wielbląda, ktory wyloni sie z mgły. dokładnie o pólnocy zabij go. potem posłuchaj swojej intuicji. wtedy znajdziesz odpowiedz. tylko pamietaj, kiedy wyruszysz w podróz, nie ogladaj sie za siebie.
ów czlowiek wyruszył w te niebezpieczną podróz. ryzykowal zyciem, wiele razy umieral z glodu i pragnienia, lecz wola poznania tajemnicy byla tak silna, ze przezwycięzał wszelkie trudnosci. w koncu dotarl na pustynię, odnalazł tajemniczą oazę. w noc swietojanską schował sie pod palmą i czekał na pólnoc. stało się! w końcu ujrzał wielbląda, który wyłonił sie z mgły. człowieka przeszedł dreszcz. stał oko w oko ze swoim przeznaczeniem. wyciągnął sztucer, i jak kazał czarownik, zastrzelił wielbląda.
potem, jak kazał czarownik, posłuchał intuicji. wyciągnął zza paska nóż, podszedł do wielbłąda, i rozkroił mu garb.
w garbie był śrubokręt. ów człowiek poczuł, że wzruszenie ściska mu gardło. przyłożył śrubokręt do śrubki i zaczął kręcić. kręcił, kręcił, aż mu dupa odpadła.
hehe, ja poprosze o jakas zagadke, bo od tych wakacji to jestem coraz glupsza jak nie musze myslec
misio [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005 22:31
Hahahaha
A to dobre jest
Kitsune [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005 22:54
Trzech facetów, z których każdy był zarażony jedną chorobą weneryczną (każdy inną) wynajęło sobie dziwkę, która była zarażona trzema chorobami wenerycznymi na raz. Panowie mają dwie prezerwatywy.
W jaki sposób mają postapić, żeby każdy z nich przeleciał dziwkę a jednocześnie nie pozarażali się od niej i między sobą?
misio [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005 23:00
Pierwszy zaklada dwie, drugi zewnetrzna po pierwszym, a trzeci wywija na lewa strone wewnetrzna po pierwszym i zaklada
moja ulubiona
5 ludzi różnych narodowości zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków.
1.Norweg zamieszkuje pierwszy dom
2.Anglik mieszka w czerwonym domu.
3.Zielony dom znajduje się bezpośrednio po lewej stronie domu białego.
4.Duńczyk pija herbatkę.
5.Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów.
6.Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille.
7.Niemiec pali Marlboro.
8.Mieszkaniec środkowego domu pija mleko.
9.Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę.
10.Palacz Pall Malli hoduje ptaki.
11.Szwed hoduje psy.
12.Norweg mieszka obok niebieskiego domu.
13.Hodowca koni mieszka obok żółtego domu.
14.Palacz Philip Morris pija piwo.
15.W zielonym domu pija się kawę.
natka87, znam, znam Dlatego rozwiązania nie podam Też ją uwielbiam. Pamiętam, że trochę czasu nad tym siedziałam kiedyś ;D i rysowałam te domki... Fajne to było!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum