Symptomem ciąży nie jest wysokość temperatur ale ich ilość (powyżej 18 wyższych temperatur podejrzewamy ciążę).
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:04
no tak , tylko, że ja nie wiem od którego dnia nawet sie patrzy na te podwyższone tempki
ngL [Usunięty]
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 23:02
Po wysokości temperatur tak czy siak się nie dowiesz, więc pozostaje czekać
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 21:00
no tak miesiączke powinnam dostać 09.04. skoro w zeszłym miesiącu tak przypadła wiec zobaczymy czy nadejdzie
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009 10:53
no i dostałam niby okres:) ale taki jakiś dziwny brązowy . Myślicie ,że mogę być w ciąży skoro dostałam @ ??? a i jeszcze jedno pytanie : skoro kocham sie bez zabezpieczenia z wytryskiem w srodku to dlaczego nie jestem w ciaży ???? jakieś to dziwne ,przecież po tabletkach płodność wzrasta .
no niekoniecznie
moja lekarka mówiła mi, że u jednych płodność powraca od razu, a u innych nie. I wcale nie jest powiedziane, że po odstawieniu jest wyższa.
Generalnie - tak mi mówiono - jeśli do roku od odstawienia tabletek nie zajdzie się w ciążę, to dopiero wtedy można się zastanawiać co jest przyczyną.
Poza tym jest wiele par, zdrowych, które nie stosowały anty hormonalnej i też od razu nie zachodzą, więc spokojnie
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009 22:33
Są takie pary, które starają się i po kilka lat i nic z tego nie wychodzi...
Indeks Pearl'a dla stosunków w dni płodne wynosi 84, czyli 84 pary na 100 zachodzą w ciążę w ciągu 12 miesięcy...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009 22:56
no tak ale to trochę dziwne ,że po odstawieniu tabsów nie zabezpieczam sie z narzeczonym i jakos nic nam sie nie udaje .
Monika2000, napisałam Ci wyżej, że nie jest to dziwne.
akto poparła to specjalistycznymi statystykami.
Cytat:
Indeks Pearl'a dla stosunków w dni płodne wynosi 84, czyli 84 pary na 100 zachodzą w ciążę w ciągu 12 miesięcy...
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 22:51
Kobitki i mam znowu kłopot . Otóż okres dostałam tak jak powinnam 9.04. ale trwał on nawet nie dwa dni czyli do 10.04. i dzisiaj pojawiło się plamienie zabarwienia jasno różowego i potem brązowego ( przepraszam za tak szczegółowy opis) . nie wiem co to może być , dodam,że zaczęły bardzo mnie boleć jajniki jakbym znowu miała dostać okres proszę pomóżcie
Monika, a kiedy dokładnie odstawiłaś hormony? Miesiąc temu? Dwa miesiące?
Po odstawieniu tabletek organizm potrzebuje trochę czasu na powrót do "normalności", być może dlatego taka dziwna miesiączka?
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 21:48
w lutym . Tylko ,że w zeszłym miesiącu miałam normalną 4 dniową w terminie .
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 10:33
Monika - jeżeli nie prowadzisz obserwacji, to niestety nie można powiedzieć, czy to co miałaś to był okres czy może plamienie śródcykliczne - bardzo często pojawiające się po odstawieniu tabletek hormonalnych...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Monika2000 [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 11:44
a jeśli faktycznie to było plamienie śródcykliczne a nie okres ??? no ale nawet jesli to tylko plamienie to co może oznaczać skoro w zeszłym miesiącu miałam normalną miesiączkę ???
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009 21:25
plamienie śródcykliczne - często towarzyszy okresowi okołoowulacyjnemu, więc jest to czas potencjalnie płodny, wtedy @ powinna się pojawić mniej więcej 2 tygodnie później...
takie plamienie w "terminie" miesiączki, może być też sugestią to wykonania testu ciążowego, ponieważ w pierwszych miesiącach ciąży, mogą występować plamienia... (jeżeli takie występują w ciąży, należy udać się do ginekologa, on przepisze leki....)
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum