dziewczyny mialam dzis nagle duze luzne wyproznienie wiec wzielam druga pigulke. wiem jak postepowac ale poprzedni blister bralam prawidlowo ale w jeszcze poprzednin tez wzielam 2 jednego dnia i zmienil mi sie dzien przyjmowania i teraz znowu..
1. antykoncepcja zachowana przy schemacie do 20 dnia + 7 dni przerwy prawda?
2. czy w zwiazku z tym minionym blistrem jednak cos bedzie nie tak z zabezpieczeniem.lub przyswajaniem pigulek?
prosze o szybkie odpowiedzi....
Dziekuje bo w piatek mamy mala uroczystosc i nie chcialam miec stresu ale raczej juz przestane panikowac bo z tego co czytam pigulki sie nie przyjmuja przy bardziej ostrych przypadkach biegunki bo to moje chyba raczej nia nawet nie bylo.
jeszcze raz dzieki
Wczoraj o 20 wziełam 4 pigułkę z opakowania. O 2 w nocy obudziły mnie wymioty i biegunka. Kilkanaście razy w nocy i trwa do teraz. Chyba grypa jelitowa. Wiem ze do wymiotow od przyjecia pigulki minelo 6 godz a wystarczy 4 zeby sie wchlonela, ale ja spanikowałam i o 6 rano wzielam kolejna pigulke. Po prostu bałam sie ze pigułka sie nie wchlonela bo wymiotowalam nawet obiadem.. Dzis wzielam smecte i nitrofuksazyd. Powinnam sie dodatkowo zabezpieczac? czy moge przyjmowac tabsy o 1 dzien krocej( bo wczoraj wzielam jakby dwie) a potem zrobic przerwe od razu?
czy moge przyjmowac tabsy o 1 dzien krocej( bo wczoraj wzielam jakby dwie) a potem zrobic przerwe od razu?
tak, tamtej tabletce na pewno 6h wystarczyło.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Tabletka się zdążyła wchłonęła na pewno. Smecta obniża działanie tabletek, także dodatkowe zabezpieczenie jest konieczne na pewno. ja bym przedłużyła o tydzień branie tabletek na wszelki wypadek.
ale 4h odstępu wystarczają przecież.
To początek opakowania, nie wiem po co przedłużać tydzień?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Hej! Mam pytanie- godzinę temu wzięłam tabletkę, a teraz dostałam lekką biegunkę- tzn. nie musze latać do toalety co 5 min (chyba w ogole nie muszę)- czy powinnam jednak wziąć drugą tabletkę? Wiem, że węgiel nie wchodzi w grę, a boję się, że mogę mieć jeszcze lekką biegunkę
Witajcie. Chciałam się Was zapytać,żeby się upewnić. Otóż wczoraj o godz. 18 wzięłam 14-tą tabletkę Triquilar. Godzinę po tym miała łagodną biegunkę,bardzo bolał mnie brzuch,ale w łazience byłam 1 raz. Za to znowu 3 godziny od wzięcia tabletki ponownie zawitałam do łazienki z ostra biegunką. Byłam w niej też jeden ran,a ból brzucha był bardzo duży,także zażyłam Stoperan. 30 minut od jego wzięcia z zapasowego opakowania przyjęłam dodatkową tabletkę,gdyż dzień wcześniej odbyłam stosunek i chciałam mieć pewność,że będę dalej zabezpieczona w 100%. I tutaj mam pytanie. Na ulotce Stoperanu nie ma napisane,że obniża działanie tabletek,w internecie też nic nie znalazłam. Odstęp pomiędzy Stoperanem,a dodatkową tabletką wyniósł 30 minut. Czy jestem na pewno zabezpieczona? Dodam jeszcze,że przez rozpoczęciem tego opakowania tabletek antykoncepcyjnych przesunęłam okres o 10 dni tak jak pisze w ulotce tabsów,iż można zrobić. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ względem tej sytuacji,ale wolałam napisać. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon 12 Mar, 2012 12:17 ]
Z tego co się dowiedziałam,to stoperan nie ma na pewno wpływu na działanie tabletek i dobrze postąpiłam biorąc drugą dodatkową. Ale pytanie. Czy teraz przez 7 dni muszę stosować prezerwatywy,czy nie,gdyż jestem w pełni zabezpieczona? I dzień wcześniej odbyłam jeszcze stosunek,więc mogę być spokojna,że zabezpieczenie jest cały czas?
Jeśli Stoperan nie wpływa na działanie tabletek, a po przyjęciu dodatkowej nie miałaś już sensacji żołądkowych, to nie powinnaś się moim zdaniem martwić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum