Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Biura podróży

Poprzedni temat «» Następny temat
Biura podróży
Autor Wiadomość
ustenka 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 20:21 Biura podróży

Zastanawiałam się, gdzie jechać na wakacje za granicę, ale tu powstaje problem. Sporo czytałam na forach odnośnie organizatorów i jest problem ze znalezieniem jakiegoś dobrego. Zdaję sobie sprawę, że pozytywne opinie mogą być nakręcane, zaś negatywne, no cóż, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Czy możecie polecić jakieś biuro, z którym mieliście styczność? I gdzie byliście, bądź znane Wam osoby były z tym biurem?

dina delusi 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 20:34 

ja odradzam OIS. To , co przeżyłam na zeszłorocznej wyprawie na Krym to moje... :roll:

Bas 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 20:35 

http://www.logostour.pl

Sama nie mialam stycznosci natomiast znajoma rodzicow byla w Indiach, wrocila zachwycona. Moi rodzice tez zastanawiaja sie nad wycieczka z tego biura. Jak dla mnie niektore wycieczki- marzenie.

cindy 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 20:38 

dina delusi, powiedz proszę dokładnie, co jest z tym biurem nie tak.
Dziś przypadkiem trafiłam na ich reklamę i zaczęliśmy się zastanawiać czy nie pojechać z nimi do Grecji.
Oferty mają bardzo atrakcyjne.
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.

dina delusi 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 21:11 

cindy, temat - potok. Od początku : opózniony wyjazd z Warszawy tak, że nie zdążyliśmy na pociąg Lwów->Sewastopol (pociąg jedzie 30 h, więc są dwa na dobę, w związku z czym czekało nas bezczynne siedzenie na dworcu we Lwowie...) Przy wsiadaniu do pociągu przewodnik grupy okazał się tak nieodpowiedzialny, że gdyby nie nasza własna spostrzegawczość, część grupy zostałaby na peronie... :roll: Już w pociągu: placilismy ponoć za lepszą klasę - a dostaliśmy prawie najgorszą.... Nie wiem, co z tymi pieniędzmi. Sami też dopytywaliśmy się , kiedy wysiąść ( po rosyjsku, może dwie osoby na grupę znały język) bo opiekun gdzieś sobie zniknął :roll: Na miejscu: noclegi okej, ale : nie odbyla się część wycieczek fakultatywnych, te które były - cholernie drogie, krótkie i z naszym przewodnikiem z polski, który w drodze na wycieczkę uczył się z przewodnika co nam powiedzieć :mrgreen: Owszem, ceny mają niskie - ale czy warto tak się stresować? opisałam tylko akcje w jedno stronę, z powrotem było gorzej :wink:

z drugiej jednak strony- kumpela była z nimi w Chorwacji, i sobie chwali. No ale grupa za nią już niebardzo, bo dostali niskiej klasy autokar, któremu spaliły się opony i dwie doby kimali na poboczu 8)

Finka 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 22:59 

ja bylam na Krecie z Ecco Holiday i byłam bardzo zadowolona. Zwłaszcza z organizacji przejazdu lotnisko-hotel. Cholernie bałam się, że się pogubimy, ale jakoś tak sprytnie było to zorganizowane, że wszyscy spokojnie trafili do autokarów odpowiednich. Przedstawicieli biura na lotnisku było sporo, w drodze powrotnej było podobnie.

Na miejscu rezydentka też się sprawdziła. Raz w nocy jeden z wczasowiczów potrzebował pomocy lekarskiej. Zadzwonili do rezydentki a była to 4 nad ranem (;]) była w przeciągu 15 min.

Jak dla mnie wszystko ok.

co do wycieczek fakultatywnych to nie wiem, bo my zwiedzaliśmy na własną rękę.

za to kilka(naście) osób mówiło mi, że jeśli chce się mieć "niezapomniane" wakacje, to koniecznie trzeba jechać z triadą :mrgreen:

m-s 

Wysłany: Sob 21 Mar, 2009 23:27 

Polecam Neckermanna i Tui - byłam z nimi we Włoszech i Chorwacji, za każdym razem zadowolona. Ostatnio Egipt z biurem Alfastar i byłam zachwycona :)

I AM in shape. Round IS a shape!

Zoe 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 10:15 

a ja stanowczo odradzam neckermanna i Tui :lol:
może i sa to porządne firmy ale ja nie widze powodu, dla którego za te same wakacje, za które my zapłaciliśmy 5 tysiecy inni mieli płacic 12 :roll:
polecam z cała stanowczoscią Alfa Star, byłam z nimi w Tunezji, solidna firma.
polecam tez exim tours, byłam w egipcie i żadnych problemów natomiast STANOWCZO ODRADZAM BIURO KOPERNIK!!!!

moi rodzice z nimi byl w egipcie, po przyjezdzie na miejsce okazało się ,że nie ma ich an liscie rezerwacji w hotelu
kilka godzin czekali na reakcje, telefony do biura nic nie dawały, kazdy mnie olewał i wysyłała dalej a własciciel firmy powiedział,że tak tak juz wszystko załatwi a nie spytał nawet o ich nazwisko.
tragiczny brak kompetencji.
gdyby nie to, że od lat mamy swojego konsultanta do wyjazdów zagraniczny z wakacje.pl i oni poruszyli niebo i ziemie, żeby rodzicow ulokowac w hotelu, to pewnie byliby tam do dzisiaj...
sama włascicielka wakacje.pl interweniowała w egipcie i wszystko załatwiła.
do tego stopnia, że rodzicom przydzielono własnego boya hotelowego i dostali najlepszy apartament w hotelu :]
po tym incydencie, znikneły z wakacje.pl wszytskie oferty kopernika :roll:

i zdecydowanie polecam rezerwacje z wakacje.pl
miłe, fachowe doradztwo, brak ukrytych kosztów, załatwiaja wszystko za nas, szybko, sprawnie a w razie problemów sami interweniują.
dlatego jadąc za posrednictwem ich firmy można byc spokojnym, niezaeżnie do biura.

Zielona 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 10:58 

Polecam rainbow tours, szczegolnie cindy skoro zamierza do Grecji, bylismy w zeszlym roku na riwierze olimpijskiej, sporo zwiedzilismy, mielismy super przewodnika, moge tez polecic, ktore hotele fajne ;) Jedyny "problem" byl taki, ze w naszym hotelu cos nie tak z miejscami bylo, ale skorzytalismy na tym, bo zamiast kilka kilometrow od miasta bylismy w takim na obrzezach, czyli nie w centrum, na czym nam zalezalo, a przy okazji wyzszej klasy :)

ustenka 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 17:46 

Co do triady, to znam dwie osoby, które z nia były ( jedna w Egipcie, druga z Tunezjii) i były bardzo zadowolone. I tu też jest problem, że jeden wyjazd jest udany, a inny porażka.

cindy 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 19:22 

Zielona, powiedz jeśli możesz jak u nich kształtują się ceny?
Bo my niestety będziemy mieli tylko to, co zarobimy przez wakacje-chcielibyśmy jechać tak pod koniec września.
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.

dina delusi 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 19:51 

a czy ktoś był z jakimś biurem w Bułgarii i może coś polecić? :mrgreen:

Niniel 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 20:01 

Ja z Triadą byłam na Rodos i uważam, że za tę cenę nie mogłam trafić lepiej ;) Rezydentka bardzo fajna i pomocna, wycieczki fakultatywne ok, także zupełnie nie narzekam.

In each relationship it's not
About love.
Just another funeral and
Just another girl left in tears.

kkatarina
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 23:42 

Finka napisał/a:
ja bylam na Krecie z Ecco Holiday i byłam bardzo zadowolona. Zwłaszcza z organizacji przejazdu lotnisko-hotel. Cholernie bałam się, że się pogubimy, ale jakoś tak sprytnie było to zorganizowane, że wszyscy spokojnie trafili do autokarów odpowiednich. Przedstawicieli biura na lotnisku było sporo, w drodze powrotnej było podobnie.

Na miejscu rezydentka też się sprawdziła. Raz w nocy jeden z wczasowiczów potrzebował pomocy lekarskiej. Zadzwonili do rezydentki a była to 4 nad ranem (;]) była w przeciągu 15 min.

Jak dla mnie wszystko ok.

co do wycieczek fakultatywnych to nie wiem, bo my zwiedzaliśmy na własną rękę.

za to kilka(naście) osób mówiło mi, że jeśli chce się mieć "niezapomniane" wakacje, to koniecznie trzeba jechać z triadą :mrgreen:

rowniez poelcam Ecco Holiday, bylismy z nimi w tym roku na Rodos
i było dokladnie tak jak pisze Finka
wszystko super zorganizowane
na lotnisku odbór biletów, po przylocie kilka rezydentek juz czekało i kierowało do odpowiedniego okienka potem do autokaru
dziecko by sie nie zgubiło :D
na miejscu tez nie było poblemu, mozna było wszystko z nimi załatwic, codziennie rezydentka była do dyzpozycji przez godzine, mielismy jej nr w razie czego, mozna było tez wypozyczyc samochód bezposrednio z biura,
opowiadała gdzie warto sie wybrac , jakimi drogami lepiej jeździc a jakimi nie itp (zwiedzalismy wyspę na własną reke)
polecam to biuro w przeciwienstwie do EXIM TOURS, gdzie miałam przyjemnosc leciec z nimi do Tunezji, nic sie niezywkłego nie wydarzyło ale drugim raz bym z tym biurem nigdzie nie pojechała

domi napisał/a:
a ja stanowczo odradzam neckermanna i Tui :lol:
może i sa to porządne firmy ale ja nie widze powodu, dla którego za te same wakacje, za które my zapłaciliśmy 5 tysiecy inni mieli płacic 12 :roll:

dokładnie zgadzam sie z domi, do samego neckermanna nic nie mam, znajomi z nimi latają i są bardzo zadwoleni, jedyny minus to cena, mają o wiele drożdze wycieczki niz inne biura

Zielona 

Wysłany: Pon 23 Mar, 2009 11:30 

cindy rainbowtours.pl tu masz ceny, sa wyzsze niz w zeszlym roku, trzeba sie liczyc z tym, ze kurs zlotowki i kryzys ekonomiczny odbily sie na cenach. W razie czego pytaj na pw to moze cos doradze gdyby Ci cos u nich wpadlo w oko.

Odpowiedz do tematu