Kolejnym sygnałem, jaki możesz zauważyć, jest niewielkie plamienie, które następuje w czasie zagnieżdżenia się embrionu w macicy. Często kobieta nie zdaje sobie sprawy, że właśnie takie plamienie jest oznaką ciąży. Nie jest ono jednak regułą, gdyż może się zdążyć, że nie pojawi się ono wcale. Zazwyczaj można je zauważyć w przypadku zapłodnienia około 5 – 10 dni przed planowanym początkiem wystąpienia cyklu miesiączkowego.
Kobieta może wtedy spostrzec na swojej bieliźnie jasnoróżowy śluz, często z domieszką krwi, który towarzyszyć jej będzie przez kilka dni. Jednak nie zawsze musi to być to pewny objaw ciąży. Często organizm kobiety reaguje tak na wysokie stężenie hormonów lub po prostu informuje ją o zbliżającym się okresie. Dlatego bądź sceptyczna, gdy zauważysz ten symptom i poczekaj na dalszy rozwój sytuacji, gdyż zrobienie w tym czasie testu ciążowego może dać fałszywy wyniki, z powodu zbyt wczesnego jego użycia.
---------------------------
Ale Ona mówi, że 4 dzień ma okres i, że ją brzuch boli.. Boje się czy to nie to zagnieżdżenie embrionu. A i okres pojawił się tydzień przed czasem.. ; /
Jak masz sie tak denerwować to poproś dziewczynę o test za kilka dni.
Ale nie masz się czym martwić.
Myśle, że temat został wyczerpany i my juz nic więcej Ci nie napiszemy.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Jak wół pisze Ci tam "Sugerowanie się objawami, które zostały zaobserwowane w pierwszych dniach od domniemanego zapłodnienia, jest niepotrzebnym podsycaniem emocji." Dla mnie jesteś jakąś wielką podpuchą...
Ona się tym wcale nie przejmuje, tylko ja... Minęło 11 dni od tamtego. Kiedy można zrobić test? Jeżeli poszłaby do ginekologa i poprosiła o badanie krwi to czy stwierdziłby czy jest w ciąży? Na razie nie ma żadnych objawów..
To nie moja dziewczyna. Dopiero teraz zacząłem doceniać, że chcę to robić z kobietą którą naprawdę kocham.. ; /
Odnośnie testu ciążowego, również pisze jak wół w linku, który przytoczyłeś:
"Najlepiej wykonać go gdzieś w okresie tygodnia po planowanym wystąpieniu okresu. Wtedy wynik w 99% będzie wiarygodny."...
"Lekarz (...) opierając się na uzyskanych wynikach badań krwi oraz moczu, jest wstanie potwierdzić, że doszło do zapłodnienia."...
Jeżeli tak bardzo się martwisz, że przeoczyłeś te wiadomości to polecam poczytanie naszego forum. Jestem pewna, że znajdziesz tutaj odpowiedzi na swoje wątpliwości.
Ostatnio zmieniony przez SFR Pon 10 Paź, 2011 08:24, w całości zmieniany 1 raz
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
qwerty, tak możesz spać spokojnie. Przestań panikować, okres był, plemniki nie Rambo. Poproś ją o test, kup w aptece i się dowiesz.
Wydoroślej, bo widocznie nie dojrzałeś do pewnych zachowań. Mocno Cię zbijają, co znaczy, że nie pora.
Polecam również poszerzyć wiedzę za pomocą sprawdzonych źródeł - są różnego rodzaju edukatorzy seksualni, lekarze ginekolodzy no i kwestie czysto biologiczne. Z pewnością pomoże Ci to w przyszłości uniknąć takich kuriozalnych pytań, wmawiania sobie oraz paniki.
Z resztą zajść w ciążę to wcale tak łatwo nie jest. Kobiety nie są wiatropylne.
qwerty, otrzymałeś już wszystkie możliwe odpowiedzi.
Zamykam temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum