No cóż, koleżanka nie będzie miała badań, łyknie je, okaże się, że jest rodzinnie obciążona zakrzepicą i potem będzie, że tabletki znowu zabiły niewinną dziewczynę
No cóż, koleżanka nie będzie miała badań, łyknie je, okaże się, że jest rodzinnie obciążona zakrzepicą i potem będzie, że tabletki znowu zabiły niewinną dziewczynę
Koleżanka może brać już wcześniej pigułki, i to te same... Miałam tak, odsprzedałam te, które brała koleżanka. W żadnym innym wypadku nie można tak robić...
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 20:52
natalenka napisał/a:
wrzosowata napisał/a:
Koleżanka może brać już wcześniej pigułki, i to te same... Miałam tak, odsprzedałam te, które brała koleżanka. W żadnym innym wypadku nie można tak robić...
Dokładnie to miałam na myśli A nie jakieś wyssane z palca przypuszczenia, że sie je odsprzeda pierwszej lepszej osobie...
Zauważyłam ostatnio że dość mocno ściemniały mi brodawki tzn. z zawsze lekko sinego koloru, teraz są przez większość czasu mocno czerwono - fioletowe. Ponieważ os zdzazyła mi sie wpadka z tabletkami myślałam, że to niestety objaw ciązy. Po zrobionym Beta-HCG blisko miesiac po incydencie, raczej moge to smialo wykluczyc, USG tez robione, błona sluzowa macicy 2,5mm wiec stanowczo za cienkie jak na ciąze. Niemniej jednak te zmiany w pierdiach nie daja mi spokoju. Bylam u ginekologa, ale niestety nie swojego, i ten zbył mnie w zasadzie przytakując na moja sugestie ze byc moze to ze wzgledu na tabletki. Powiedzcie mi - czy zaobserowałyscie u sibie tez takie zmiany? Dodam ze zazywam tabletki od dawana z dłuższymi i krótszymi przerwami, ostatnio ciagiem od 1,5 roku Regulon.
Pytanie troche na przekór tematowi, ale nie chce zasmiecac nowym tematem forum...
Chodzi o to, że ja zawsze, ale absloutnie ZAWSZE mialam bóle piersi przed krwawieniem z odstawienia. Zaczynałay sie 5-6 dnia IItyg brania pigul, a najpozniej 1 dnia IIItyg brania.
Teraz pierwszy raz ich nie mam...nic a nic:(
Z tym, że kontekst sytuacji wyglada tak:
1. byly stosunki w grudniu i po nich krwawienie
2. NIE było w styczniu i po nich normalne krwawienie
3. teraz jest luty. stosunki były przedwczoraj i dwa dni temu (no ale to był 5-6 dzien II tyg a bolu nie bylo, teraz jest I dzien III tyg wiec raczej objawow niechcialnych byc jeszcze nie moglo byc...
Dodatkowo bardzo zmienil mi sie tryb zycia w zeszlym tygondiu. Zawsze wstawalam 8-9 i chodzilam spac 24-1:00 w nocy. Teraz pracuje wstaje o 6:00 pracuje umyslowo i troche stresujaco 8godzin dziennie i ide spac o 22:00 23:00...
Bralam tez bioprazol, ale on nie wchodzi w interakcje mimo to zachowalam odstep 4,5 h.
Raz spoznilam sie z tabletka prawie godzine, dwa razy jakos po 30min
CZY TO CO SIE DZIEJE Z MOIM ORGANIZMEM TO COS ZLEGO? CZY POWINNAM SIE MARTWIC? CZY KTORAS Z WAS MIALA TAKI NAGLY BRAK PMS?
awokcor, nie wiem, czym tu się martwić.
No, chyba, że bardzo chcesz mieć te bóle piersi.
Organizm to nie zegarek, nie zawsze będzie się zachowywał tak samo, a ty każesz mu jeszcze zachowywać się tak samo w dokładnie przez siebie określonym czasie Wrzuć na luz, wszystko jest w porzadku.
awokcor napisał/a:
Raz spoznilam sie z tabletka prawie godzine, dwa razy jakos po 30min
To nie ma żadnego znaczenia, możesz się spóźnić do 12h.
awokcor, Też bym chciała mieć problem w stylu 'nie bolą mnie cyce'. Napij się melisy, włącz sobie ulubiony serial albo idź na spacer. Na prawdę są większe problemy niż brak skutków ubocznych po tabletkach.
PS: Nie, nie jesteś w ciąży.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Wysłany: Pon 07 Lut, 2011 21:05
Jeżeli Ci to w jakiś sposób pomoże to dodam że miałam ostatnio bardzo podobną sytuację. Przez jakieś około pół roku brania tabsów w połowie drugiego tygodnia moje piersi chciałby eksplodować. I nagle problem ustał. W ciąży nie jestem więc niczym się nie martw jeżeli brałaś prawidłowo wszystkie tabletki
Prawidłowo:) A jakże. Tak jak pisałam raz tylko spoznienie 50 minutowe i dw razy około 30 minut.
Mnie zdziwila taka odmiana, bo biore pigułki 1,5roku:) Ale w sumie jak nie boli to nawet lepiej no nie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum