Dobrym sposobem na sprawdzenie czy to zatoki to potrząsanie mocno głową w dół (takie mocne, zdecydowane, głębokie kiwnięcie na dzień dobry ), jak boli nad nosem to zatoki. Ja osobiście mam "zatkane" i odzywają się po wystawianiu się na jakikolwiek wiatr.
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
Freyah, mnie jak bolą zatoki to prądkuje na dwoje oczu tak, że prawie ciągle mam je zamknięte, bo otwieranie boli, no i cała górna część czaszki, najgorzej właśnie czoło i oczy.
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
No to i ja się dołączę.
Zacznę od tego, że głowa boli mnie dość często, ale od jakichś dwóch tygodni codziennie.
Ból zlokalizowany jest w skroniach po obu stronach, dość mocny, kłujący i nasilający się przy gwałtownych ruchach głową. Nie obejdzie się bez ketonalu.
Co może być jego przyczyną?
Zatoki mam zdrowe.
Ból zlokalizowany jest w skroniach po obu stronach, dość mocny, kłujący i nasilający się przy gwałtownych ruchach
rezonans, albo tomografia komputerowa
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
U mnie tak samo- głowa boli często, a czasami to nawet tabletki nie pomagają.
Rzadko, ale miewam tak, że jeśli bardzo boli, to aż wymiotuję. Ale, jak czytam o rezonansie,
albo tomografii, to mi się durne myśli kłębią Tak, wiem, durna jestem, ale wyobraźnia
robi swoje.
_________________ Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło...
Lepiej wybiorę się do lekarza. Najwcześniej mogę dopiero za 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że jakoś względnie zniosę ten ból, tym bardziej, że nie chcę ciągle łykać tabletek przeciwbólowych.
Jakie przeciwbólowe bez recepty możecie "polecić" wypróbować w przypadku silnego bólu głowy z migrenową wrażliwością na hałas i światło? Czasami mi się zdarza takie coś i wtedy umieram. Wczoraj wyżarłam wszystkie p-bólowe, co miałam w domu, w nocy to już w ogóle miałam taką fazę od leków, że ja pierdolę.
Dodam, że miałam robiony rezonans, byłam u lekarza, i nic... To jakoś muszę sobie sama radzić
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 228 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob 03 Mar, 2012 11:39
Rosemary, mam to samo, troszkę może lżej, moja mama ma masakrę i je ketonal forte... bo już nic więcej nie pomaga... tez ma migrenę, chodzi po lekarzach.... mi na ból głowy pomaga 2x paracetamol i iść spać... albo co dziwne - bardzo głośna muzyka.
Rosemary, ja mam to samo, sprawdzałaś, czy nie masz skoków ciśnienia wtedy?
u mnie to jedny objaw nadciśnienia był.
A pomagają mi tylko 2 ibubromy max i schować głowe pod poduszkę czekając aż przejdzie.
całe szczęśći już mi się prawie to nie zdarza, ale zaczęło się maratonem - 16 dni bez przerwy polała mnie głowa w ten spsób, jak tylko leki przestawały działać, praweie w szpitalu wylądowałam :/
A rezonans tez nic nie pokazał.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Mnie tez pomaga tylko ibuprofen. Zwykly ibuprom sprdzedaja w tabletkach po 200mg, a ja mam teraz 600 i 800. Tych ostatnich moge wziac 2 na dobe.
Ja mam nadwrazliwosc na swiatlo i zbiera mi sie na wymioty. Dzwiek mi w ogole nie robi, moge siedziec na glosnej imprezie, byleby tylko nie patrzec.
A zeby bylo smiesznie, na bole menstruacyjne pomaga mi tylko paracetamol, ibuprom moge wtedy jesc jak cukierki i nie ma zadnego efektu.
Nie chce sie wymadrzac i kazdy robi jak uwaza, ale czeste branie ketonalu to chyba nie jest najlepszy pomysl. Po pierwsze jest 100x bardziej inwazyjny (nery, watroba, serce,jelita). JAk ktos ma mocne, to ok. Po drugie uszkadza system nerwowy, rozluznia, wiec daje odczucie lekkiego haju. Po trzecie z tego wlasnie powodu jest uzalezniajacy - co objawia sie nie tylko czesta potrzeba dawkowania, ale przede wszytkim tym, ze z czasem nie dziala juz tak samo na organizm. Jak pisze, kazdy robi jak uwaza, ale ja bym uwazala.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum