mam pewien problem z moim miskiem. miewa on bardzo bolesne bole glowy.
zdarzaja sie one najczesciej jak np wstaje z lozka, zbiegnie ze schodow, chociaz czasami siedzi na lekcji i tez go zaboli. on opisuje mi ze te bole sa takie jakby go ktos uderzyl kijem do baseballa w glowe. bole wystepuja w okolicy czubka glowy, to miejsce jest tez wrazliwe na dotyk i bolesne.
jakie badania zrobic?
udac sie od razu do neurologa?:(
martwie sie
ja mam to samo!
i od razu takie mroczki przed oczami- jakbym była w kreskówce i bym była kotem Sylwestrem to latały by mi nad glową takie ptaszki Tweety (on tak miał, jak sie wywalił czy co )
Pani doktor mi powiedziala, że to z powodu mojego big niskiego ciśnienia... I że taka po prostu moja uroda.
Po prostu unikajcie nagłych ruchow, szybkiego wstawania z podłogi itp..
nie zaszkodzi jednak odwiedzić neurologa z bólami głowy nie ma zartów , oczywiście moze byc tak jak u kasiulli ze to wynik niskiego ciśnienia ale lepiej sprawdzic
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Kocur [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Lis, 2005 12:42
może niedociśnienie ortostatyczne??(zw z nagłą zmianą pozycji ciała np podczas wstawania z łóżka) ale jeśli boli też tak sobie.. to lepiej do lekarza.. pozdrawiam
Moja corcia tez tak ma, niskie cisnienie, slaby puls, taka jej uroda, jak to powiedzial kardiolog.
Jednak lepiej wybrac sie do lekarza, ja od razu udalam sie do kardiologa a pozniej neurologa.
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ja mam tez tak niestety caly czas dokladnie tyle i nie wiecej no moze wylaczajac pewne sytuacje kiedy cisnienie chcąc nie chcąc samo podskakuje
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Od tygodnia prawie codzień boli mnie głowa, tak od południa mniej więcej. Nieco mnie to martwi, bo w sumie nie wiem dlaczego. Zaczyna boleć od tyłu i wieczorem, jeśli nie wypije jakiejś pigułki, to już boli cała, pulsuje.
Obstawiam brak ruchu (nauka do sesji, niesprzyjająca pogoda na spacery), a teraz śpię do południa, siedzę sporo przed kompem i może to od tego? Chociaż przed kompem zawsze dużo siedziałam. I chyba to nie jest od pigułek anty (właśnie skończyłam czwarte opakowanie)?
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 18:10
Rosemary, ja tak miałam jakiś czas temu, jak tylko otworzyłam rano oczy, zaczynało mnie łupać i tak parę dni z rzędu.. Przeciwbóle zbytnio nie pomagaly, a ból był pulsujący, taki, o jakim piszesz. Też myślałam, ze to od tabsów, ale po paru dniach minął i póki co nie wraca, wiec nie wiem, co mogło być przyczyną, długie spanie na pewno nie.
_________________ From too much love of living
From hope and fear set free
We thank with brief thanksgiving
Whatever gods may be
That no life lives forever
Jutro się wybieram na spacer z Paskudem, w weekend też trochę pochodzę, dotlenię się, postaram się mniej siedzieć w domu. Może rzeczywiście to brak ruchu i spanie do południa.
I jeśli minie to będzie wiaodmo. A jeśli nie to chyba trzeba będzie odwiedzić lekarza.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum