opuchnięte łydki miałam chyba od zawsze. od kilku dni w nocy budzą mnie wielokrotne skurcze w łydkach a moje łydki wyglądają strasznie. są opuchnięte dużo bardziej niż zwykle. skurcze, które miałam ostatniej nocy spowodowały, że przez cały dzień w tych miejscach bolą mnie łydki. byłam już u lekarza, dostałam Mg B6, potas musujący, tialorid mite i detralex. lekarz powiedział mi, że mam skłonności do zatorów żylnych. biorę novynette od kilku miesięcy. gdy brałam yasminelle nie było niczego takiego. owszem, skurcze łydek się zdarzały, ale nie często. u lekarza byłam tak oszołomiona, że nie zapytałam w takim wypadku konieczne jest odstawienie tabletek. w przyszłym tygodniu miałam zamiar wrócić do yasminelle, ale teraz jestem zdezorientowana. w przyszłym tygodniu idę do poradni naczyniowej. czy koniecznie muszę odstawić tabsy? jeśli tak to w takim razie jaką antykoncepcję mogę stosować poza gumkami (nie ukrywam, że nie chcę ich stosować).
ah, przez ostatnie dni piłam duże ilości kawy i mam sporo stresów czy to moze mieć jakiś wpływ na te bóle?
ah, przez ostatnie dni piłam duże ilości kawy i mam sporo stresów czy to moze mieć jakiś wpływ na te bóle?
myślę, że może - kawa wypłukuje magnez
na noc podkładaj sobie poduszkę pod nogi, w dzień też staraj się czasami zarzucić nóżki na stół, łykaj witwminki. Ja smarowałam nogi żelem z heparyną ale ostatnio mam Perfrcta mama - krem do nóg dla kobiet w ciąży i też jest git. Jak nie pomoże to skonsultuj odstawienie.
lekarz powiedział mi, że mam skłonności do zatorów żylnych.
Passion, przeciez dobrze wiesz, ze choroby zyl sa powaznym przeciwskazaniem do brania tabletek. Zatory zyl moga prowadzic do zakrzepicy, a zakrzepica moze rozwalic ci zastawki w zylach na cale zycie.
Na twoim miejscu odstawilabym tabsy, a potem przebadala sobie, nie magnez, ale poziom INR.
_________________ Life is what happens when you have different plans
własnie nie.
chodziło mi o inny preparat którego nazwy sobie przypomnieć nie mogę.
widziałam w aptece, w takim niebieskim opakowaniu z dużym napisem STOP (chodziło o stop skurczom)
tak szukam i szukam w necie i nie widzę go, ale w aptece ojej było to na bank, nawet chyba reklamy w tv były swojego czasu, całkiem niedawno
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 22:13
Zielona napisał/a:
Aspargin
Działa, wiem bo brałam przez jakiś czas, gdy mnie skurcze rąk dopadały, potem na skurcze łydek.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum