heidhr
mi skurcze łydek w nocy, które mnie budzą, towarzyszą praktycznie przez całe życie Oczywiście nie nagminnie, ale tak przynajmniej raz w roku się zdarzały.
Aspargin faktycznie pomaga.
FInka podobnych preparatach o roznych nazwach ale tym samym skladzie lub bardzo podobnym jest pelno, wiec ten Twoj moze sie roznic nazwa i opakowaniem, ale pewnie to to samo(magnez i potas sie duzo od magnezu i potasu roznic nie powinny )
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Ja bym raczej brała Mg z B6, bo potas nie wszyscy mogą. Najlepiej wchłania się asparginian magnezu i takich preparatów należy szukać. Przy niskim ciśnieniu się nie powinno chyba brać potasu, prawda?
Wiek: 23 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 673 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 20:17
biorę mg+b6, sesja się z bliża, zobaczymy, czy to mnie wyleczy ze skurczy
jest też podobno w aptekach preparat o wdzięcznej nazwie "stop skurcz", ale nie wiem co ma w składzie
Ja może tak trochę odbiegając od tematu , ale zauważyłam , że bardzo często kiedy wygnę stopę (dosyć mocno) albo źle postawię stopę to łapie mnie tak jakby "skurcz" w stopie i czuję jakby mi wyginało ją od środka. Nie wiecie co to może być?
A...I dodam, że zazwyczaj w prawej stopie
Ann Nicole [Usunięty]
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 11:02
no ja też mam takie skurcze dzisiaj idę do apteki po magnez
foxy [Usunięty]
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 14:34
misia, ja mam tak samo, odkad pamietam. Najbardziej w tym miejscu lapal mnie skurcz, kiedy plywalam na grzbiecie, wtedy myslalam, ze wyjde z siebie
Na codzien nie jest to uciazliwe, jedynie wlasnie, podczas plywania i jak wygne noge- wiec da sie z tym zyc
Misia, mam to samo- jak odpowiednio wygnę stopę, to się tak robi. I też mam to odkąd pamiętam. Nie jest to chyba żadna patologia
A propos "stop skurcz", to ja ostatnio widziałam lek o nazwie "Spox"
Tez mam taki skurcz, jak "obciagne" palce(tak to sie chyba fachowo nazywa, tak mi babcia w-fistka nazywala, ale dalam w cudzyslow bo sie zaraz Kondziu przyczepi), przy jakichs probach cwiczen w stylu swiecy czy przy plywaniu. Masowanie pomaga, ale trroche zawsze poboli.
Moze na to ma wplyw stopien rozciagniecia? teraz nie mam juz w-f ani nic, a jak bylam mlodsza i z babcia robilam wlasnie swiece, stanie na glowie, przwroty to przy kazdej okazji musialam wtedy palce obciagnac a nie pamietam coby mnie wtedy cokolwiek bolalo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum