Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Bóle nóg

Poprzedni temat «» Następny temat
Bóle nóg
Autor Wiadomość
misia 

Wysłany: Sro 07 Sty, 2009 02:13 

A może to z pływaniem jest związane? Bo ja trenowałam pół swojego życia :roll:
Właśnie najczęściej łapie ten skurcz przy "obciąganiu" ( :mrgreen: ) stopy

Olka 

Wysłany: Sro 07 Sty, 2009 12:57 

Ja myślę że to jest jak się za bardzo "obciągnie" ( :mrgreen: ). Przynajmniej u mnie się to dzieje tylko przy konkretnych ruchach (obciągnięciach :mrgreen: ).

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

kometa
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 08:19 

Ja mam to samo , szczególnie jak przemarzną mi stopy ( z resztą ciągle mam je zimne) , ja myślę że to wina krązenia .Zamówiłam sobie u mojego mężusia , na urodzinki ( któe już za 2 tyg) takie cosik : Ogrzewacz do stóp z masażem już nie moge się doczekać , kiedy będę mogła włożyć w to swoje zmarzniete girki :)

Olka 

Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 20:25 

kometa, jeśli masz to od zawsze, to nie jest to żaden problem medyczny :)

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 21:36 

Kurcze, jak pisalam wyzej o skurczach, to nie pomyslalam, ze spotka mnie to za kilka dni :(
Rano myslalam, ze umre, stopa bolala mnie, w nocy sie budzilam, bo mnie skurcze lapaly. Co dziwne, zazwyczaj mialam skurcze w lydce, a w stopie jedynie podczas plywania zabka. Nie wiem, skad sie to wzielo. Kazdy ruch stopa powoduje bol, nie moge podniesc palcow do gory,skurcz lapie mnie w duzym palcu... :roll:
Czasem lydka tez daje o sobie znac, ale to nic w porownaniu ze stopa. Masakra, jedna noc i takie zmiany. Nie mowiac juz o chodzeniu w butach, najlepiej to chodzic na boso.
Zakupilam juz sobie magnum skurcz i mam nadzieje, ze mi pomoze...

magdusia 

Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 13:06 

ja kiedyś grałam w kosza, przy moim 164cm kariery nie zrobiła, skurcze mi się prawie wcale nie zdarzały, ale raz z wysiłku, po meczu jechałam autobusem, wstałam z siedzenia chwyciłam się poręczy przy drzwiach, nagle klękłam na kolanach, takiego skurczu obu nóg dostałam... eh nikt nie zareagował, porostu nikt, to było straszne, ledwo co się zebrałam i wysiadłam... masakra

marcia84 

Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 17:02 

chciałabym odświeżyć nieco temat, bo mam do was pytanie. Otóż boli mnie noga pod kolanem - to taki ból jakby mi ktoś z tyłu żyły wyrywał na zewnątrz!! Przy dotyku nie boli wcale, ale za to jest leciutka opuchlizna i widać tam poziomą pręgę sinawą - czy to może być żylak?? A jeśli tak, to co z nim teraz robić??
Lekarz pierwszego kontaktu dał mi agapurin i majamil, ale to działa tylko przeciwbólowo, a nie leczy pewnie problemu. No i w ogóle z czego to się wzięło??

misia 

Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 21:13 

marcia84 napisał/a:

Lekarz pierwszego kontaktu dał mi agapurin i majamil, ale to działa tylko przeciwbólowo, a nie leczy pewnie problemu.

a nie próbowałaś dostać skierowania do specjalisty?
ja bym poszła za jakiś czas i powiedziała, że mi nie przeszło (jeśli faktycznie nie przeszło) i domagała się leczenia...
no bo jeśli to żylaki to nie ma co do śmiechu

a tak btw. słyszała któraś o leczeniu żylaków tabletkami antykoncepcyjnymi ?

Hanca 

Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 22:08 

Uważaj z tym, jeśli jest opuchlizna. Do specjalisty będzie Ci się cieżko dostać, chyba ze mieszkasz w jakimś bardzo duzym mieście. Moze powinnaś się udac do ginekologa? Wskazane może być odstawienie hormonów.

Czarownica 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 19:40 

Wczoraj obudziłam się i swojego faceta bólem stóp, czułam się tak jakbym całą noc chodziła :( Ogólnie mam strasznie słabe krążenie i jeszcze siedzącą pracę. Do lekarza i tak pójde, z czym innym, to pomarudzę i na to.

Jakieś pomysły tak doraźnie? Aj chce się wyspać w końcu...

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

Zielona 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 19:47 

trzymanie nog w gorze przy lezeniu, spacer codziennie jakies pol godzinki.

Czarownica 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009 20:03 

Chodzę i to dużo, nie mam cierpliwości do mpk i to nie pomaga, znaczy jak chodzę, to jest ok, problem zaczyna się jak kończę spacer. A chodzę ok 1 - 1,5 godziny dziennie.

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

missyseppy 

Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 10:11 

U mnie z kolei nie występują skurcze i opuchlizna. Ale rano, zawsze, gdy się budzę - okropnie bolą mnie nogi (od jakiś 2 tygodni). To trochę taki ból, jak po bardzo długim spacerze czy bieganiu. Od marca biorę magnez, ale nic się w tej kwestii nie zmieniło.. :roll:

misia 

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009 17:00 

Laski odkopuję temat bo mam problem. Kiedyś już tam pisałam, że upadłam i moje kolano trafiło na kamień, efekt był taki, że opuchlizna i mega siniak. Po tygodniu zeszło mi to, po czym zaczęła się pojawiać pod kolanem taka kulka, miękka co prawda, ale powiększona. Kiedy chodzę i stawiam tą nogę na ziemi czuję, że jest obciążona, nie mogę siedzieć za długo z podkurczonymi nogami, a po dłuższym chodzeniu boli mnie niemiłosiernie. Wzięłam skierowanie do ortopedy i byłam u niego tydzień temu w poniedziałek to powiedział, że mam guza wypełnionego mazią i przepisał maść oraz tabletki i żeby przyjść na wizytę za tydzień (czyli w tym tygodniu). Dzisiaj poszłam do niego bo ani trochę mi się to nie zmniejszyło to powiedział, że spróbuje tą maź z guzka wyciągnąć igłą, wbił się, ale stwierdził, że maź jest za gęsta i przez igłę nie przejdzie więc zapytałam się co mam teraz zrobić. Odrzekł mi na to, że właściwie można to wyciąć operacyjnie, ale nie poleca tego bo dużo z tym problemu, a i blizna zostaje, a ból nie jest od guzka, a od tego, że jest to zapewne jakiś uraz. Kazał zostawić tak jak jest i , że prawdopodobnie sami mi minie (taaaa...aż chodzić nie będę mogła 8) ) i jak by się to powiększyło to w tedy dopiero przyjść. No i teraz nie wiem czy faktycznie czekać z tym no bo nie jestem przekonana, że ten ból nie ma w ogóle związku z tym guzkiem czy po prostu wyciągnąć od nich karte (w cholere) i iść do innego lekarza :?: Czy w takim przypadku odzyskam skierowanie?

dina delusi 

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 14:41 

:( Dziewczyny.
Brałam tabsy przez 7 miesięcy, 20 dni temu odstawiłam, z różnych przyczyn niezdrowotnych (stany depresyjne między innymi).

Dziś wyciągnęłam z szafy buty zimowe, długie zapinane kozaki, rok temu na mnie idealne( mam szczupłe łydki ) i - nie dopinają się! :shock: Tzn dopinają, ale ściskają niemiłosiernie. Nigdy nie tyłam w nogach, więc wnioskuję,że to przez tabsy.

Jakie badania powinnam wykonać,żeby upewnić się,że mogę brać hormony kiedykolwiek jeszcze?

za 3 miesiące zamierzałam do nich wrócić, przerzucić się z Yasminu na coś 'lżejszego'(wg mojej lekarki).

Co myślicie? Boję się,że to zakrzepica :?

Odpowiedz do tematu