Laski - co zrobić - od dobrych paru tygodniczy już nawet miesięcy coraz bardziej napieprzaja mnie nogi - taki ból jakby od środka, jakby mi ktoś szpik wydłubywać chciał... czasami puchną, szczególnie w upał. W sumie też między innymi dlatego wpadłam na pomysl z rowerem i staram sie jak najwięcej chodzić - niestety jest coraz gorzej. A dziś już jest tragicznie, smarowałam Voltenaciem, teraz wzięłam Ketonal forte bo zaraz zejdę.
Obawiam sie, że niestety jest to w jakiś sposób związane z pixami - stąd pytanie- profilaktycznie odstawić??? już teraz czy raczej dociągnąć do końca opakowaniA (zostal mi tydzień - poza tym mam plamienia, wiec to jest dodatkowy argument za bo od 3 dni nie przechodzą)....
_________________ CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!
Hmm a może to też trochę od pogody....pracujesz 8 h na siedząco?
Ja zawsze w takie upały, po pracy mam spuchnięte nogi...no i ten ból od wewnątrz kojarzy mi się z "rwaniem nóg"...moja mama kiedyś mówiła "rwa mnie nogi jutro będzie padać" i zawsze sie z niej śmiałam...dopóki i mnie nie zaczęły tak reagować na zmianę pogody...czasem nie mogę przez to zasnąć, tak jakby Ci rozrywało nogi od środka, po pyralginie ustępuje...no ale nigdy nie trwało kilka tygodniu, po prostu czasem złapie...
Powinnaś się przejść do lekarza..., tabletki tez maja na to na pewno wpływ...
a jeśli w pracy np siedzisz to rób sobie częściej przerwy i staraj sie trochę pochodzić.
siedzieć w miejscu nie potrafię - no i piechtą łażę sporo - bo jestem niecierpliwa i nie znosze czekać na przystanku.... Owszem pracę mam siedzącą- ale cały czas się kręcę na krześle, wstaje, majtam nogami... No i mieszkam na 4 piętrze w kamienicy- myślałam, że kurde jak będę bardziej aktywna choćby z musu (bo do chaty jakoś trza się wczłapać) to skończą mi się sporadyczne problemy z nogami - a tymczasem jest gorzej...
Tak czytam ten artykuł i to generalnie raczej nie to - bo obrzeki są sporadycznie (tylko przy upale i kilku "kilometrach przebiegu") - wczoraj nie imałam w ogóle nóg opuchniętych, za to ból był nie do zniesienie- rwało mnie od pół uda do kostek, żadne trzyanie w górze nie pomagało, dopiero Ketonal zaczął działać - jeszcze 2 godziny temu mnie n ie bolały, ale znów zaczynają.... czyli lekarz - kopsnę się jednym slowem dziś po proacy na Izbę przyjęć w szpitalu ortopedycznym który jest 3 minuty drogi ode mnie.
ja mam ciagle uczucie "ciezkich nog"
cholernie mnie bola lydki i stopy
nawet jak sie zbudze rano to sie czuje jakbym przed sekunda przebiegla ze 4 kilometry
nie wiem co mam z tym robic
babcia mi dala Lioton ale poprawy nie widzialam wiec juz nie uzywam
powiedzialabym ze z tygodnia na tydzien jest gorzej i sa "ciezsze"
Ja cały czas leczę się farmakologicznie.
Biorę Cyclo3Fort - na receptę.
Widzę poprawę - w połączeniu z okazjonalnym smarowaniem Liotonem1000 jest naprawdę dużo lepiej.
Od wczoraj dużo mniej bolą (i teraz wyrażnie czuję, że to stawy a nie łydki)- chyba to jednak na zmiany pogody reakcja- co z drugiej strony i tak niepokoi, bo śmierdzi to czymś reumatycznym - ech ta hipochondria, no nic trza do lekarza.
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Wto 19 Cze, 2007 21:18
Ja jak długo siedzę to mam problem z bólem nóg. Tylko to jest takie tępy ból, którego nie umiem opisać...jak po skurczu...sama nie wiem. I nie wiem tez dlaczego bolą. Na jednej łydce mam zylaka i chyba bym to z tym własnie łączyła...
Takie bóle nóg trzeba koniecznie zdiagnozować - u mnie skończyło się zapalenie żył i zastrzykami w brzuch.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
moniat [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007 15:17
ja mam to samo! mam tak popuchnięte stopy że aż głupio mi łazić w spódnicy-bo kostki mam jak balony
A czy ja mówiłam że mam popuchnięte stopy??? pisałam, że czasem mi podczas upałów puchną... ech - kurwa ortopeda mnie pewnie czeka - bo dziś stawy mnie napieprzają ostro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum