Hej dziewczyny! Piszę ponieważ niepokoi mnie brak krwawienia z odstawienia( Yaz). Jest to 3 dzien brania tabletek placebo a krwawienia dalej nie ma. Jest to moje pierwsze opakowanie Yaz, wczesniej przez miesiąc brałam microgynon i po nim krwawienie normalnie wystąpilo w 2 dniu przerwy. Martwie sie poniewaz zwymiotowalam w 20 dniu przyjmowania tabletek ale to było 8 h po przyjęciu tabletki więc powinna się juz chyba wchłonąć. Proszę napiszcie czy mam powody do niepokoju?
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 433 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 12:51
3 pierwsze opakowania to okres dostosowawczy i mogą dziać się różne rzeczy, a krwawienie możesz dostać każdego dnia brania placebo.
Tabletka wchłania się 4 godziny.
I mogłaś dopisać się do istniejącego tematu nie zakładać nowy.
elua, Don't worry. Ja dostawałam w dniu rozpoczęciu nowego opakowania. Wszystko ok.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
elegia [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 09:42
hej, postanowilam dolaczyc sie do tematu bo rowniez biore yaz i nie dostalam krwawienia z odstawienia.
Skonczylam 4 opakowanie, ale miedzy 3 i 4 blistrem nie zrobilam przerwy.
Nie wspolzyje, jesli juz to uprawiam petting i zawsze uwazamy, zeby nie doszlo do sytuacji podbramkowej.
Jednak dzis powinnam zaczac 5 opakowanie i nie wiem co robic??? Wczoraj zrobilam test na obecnosc hcg i wynik wyszedl <0,1....
Dziewczynki poradzcie.... wziac kolejne opakowanie? czy czekac? czy isc odrazu do lekarza
elegia, krwawienie nie zawsze występuje biorąc pigułki!
Bierz normalnie po przerwie pigułki, krwawienie lub jego brak nie wpływa na to, czy masz je wziąć czy też nie.
elegia [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:09
ale przeciezz krwawienie swiadczy o braku ciazy!!!!
robilam badanie krwi na obecnosc hcg i wynik wyszedl <0,1 ale mimo wszystko zastanawiam sie dlaczego nie mam krwawienia
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:14
elegia napisał/a:
przeciezz krwawienie swiadczy o braku ciazy!!!!
tak?
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
elegia, to jak wytłumaczysz to, że niektóre kobiety do 3-4 miesiąca ciąży krwawią? Biorąc hormony nie trzeba mieć krwawienia, bo jest ono sztuczne, może być skąpe, albo nie być go wcale. Oj, mało jeszcze wiesz, jak organizm może reagować na hormony...
elegia [Usunięty]
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 19:17
dostalam krwawienie, ale jest bardzo skape... czy to jest ok?
HEjka. mam problem otorz... czy ktoras z was miala tak ze przy odstawieniu tabletek nie miala okresu? ja odstawilam YAZ i dostalam krwawienie z odstawienia, dodam ze dosc obwite, a teraz juz powinnam miec okres normalny i cisza. juz tydzien czekam i siedze jak na szpilkach bo troche swiruje czy to normalne ze moge sobie czekac na niego i czekac? mam strasznie spuchniety, az nienaturalny brzuch. czasami cos mnie zaboli i cisza!! dostaje swira bo boje sie ze moge byc w ciazy pomozcie!!
Pati88, to normalne. Niektóre kobiety dostaję potem regularne miesiączki, niektóre muszą czekać zanim organizm znowu zacznie funkcjonować w swoim starym systemie.
Byłaś u lekarza po odstawieniu? Bo jeśli nie to wypadałoby sprawdzić czy wszystko ok, w tedy możesz również skonsultować swój brak okresu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum