Wiem wiem, wałkowane tysiąc razy ale potrzebują dobrej rady i pocieszenia...;/
dziś mija 14 dzień od daty spodziewanej miesiączki. tydzień przed spodziewanym terminem współżyłam z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się za pomocą prezerwatywy, wyszedł ze mnie przed wytryskiem, gumka nie była pęknięta, tylko zsunęła mu się jak wychodził jednak na 90% jestem pewna że nie dotknęła moich okolic intymnych. W lutym miałam sesję, stresującą i wyczerpującą, a 8 dni przed spodziewanym okresem egzamin na prawo jazdy (zdany:D). Dodam, że zawsze na około dwa tygodnie przed okresem zaczynają mnie pobolewać piersi, tym razem jednak nic nie bolało. jakiś tydzień po spodziewanym terminie zaczęły mnie pobolewać, a od kilku dni mam lekkie bóle brzucha ale okresu nie widać.
Czy to możliwe, żeby stres tak bardzo opóźnił okres? dodam, że cykle mam co 30-34 dni, czasem co 28, czyli z reguły są lekko nieregularne. spóźnił wam się kiedyś o tak długo z powodu stresu? tylko nie dawajcie mi rad w stylu "zrób test" bo już raz w życiu go robiłam i drugi raz takiego stresu nie przeżyję...
"zrób test" bo już raz w życiu go robiłam i drugi raz takiego stresu nie przeżyję...
No, ale co to za stres? Gorszy niż czekanie w niepewności? Daj spokój, dorosła jesteś. Zrób test Właśnie po to, aby Ci ulżyło
Myślę, że jeśli miesiączka nie pojawi się w ciągu najbliższych kilku dni, powinnaś zwrócić się po poradę do lekarza.
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 18:38
Re: Brak okresu
Pucia90 napisał/a:
Czy to możliwe, żeby stres tak bardzo opóźnił okres?
tak, to bardzo możliwe, zważywszy na to że miałaś wiele stresującyh dni w tym samym okresie
Pucia90 napisał/a:
spóźnił wam się kiedyś o tak długo z powodu stresu?
tak, zwłaszcza jak przeżywałam jakiś stres
Pucia90 napisał/a:
tylko nie dawajcie mi rad w stylu "zrób test" bo już raz w życiu go robiłam i drugi raz takiego stresu nie przeżyję...
aha, czyli jak kiedyś zaplanujesz zajść świadomie w ciążę to nie zrobisz testu? Innej rady nie ma, jeżeli okres się nie pojawi to trzeba wykonać test. Nawet jeżeli udasz się do ginekologa to może kazać zrobić Ci dwa testy w odstępie dwu tygodni, więc lepiej od razu je wykonaj. W ten sposób będziesz mogła wykluczyć ewentualną ciążę, jeżeli oba będą negatywne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum