Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

brak okresu w przerwie po trzecim opakowaniu

Poprzedni temat «» Następny temat
brak okresu w przerwie po trzecim opakowaniu
Autor Wiadomość
ewcia238
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 00:43 brak okresu w przerwie po trzecim opakowaniu

Witam dziewczyny serdecznie. Jak juz kiedys pisałam mam problem z tabletkami novynette......od poczatku brania tabletek czyli od pierwszego opakowania niemiałam okresu w siedmiodniowej przerwie.....Dziś już jestem przy czwartym opakowniu i nadal....Pod koniec trzeciego opakowania (trzy tabletki do końca listka) dostałam trzy dniowych plamien....potem nastąpiła siedmiodniowa przerwa i nic tak jak przy pierwszym i drugim opakowaniu.....ja juz niewiem co mam robić bo ilez moż na czekac na okres w przerwie którego niema::(( Kolejny problem to to iż teraz jestem przy 7-dmej tabletce czwartego opakowania i połknełam 2 tabletki pomyłkowo jednego dnia.....brałam antybiotyk,a moim dodatkowym zabezpieczeniem(w sumie żadnym) był finał na zewnątrz.Czy to normalne aby przy trzecim opakowaniu niebyło okresu w przerwie? czy tak ktoś miał? czy dwie tabletki połkniete jednego dnia maja znaczenie? i jak myslicie czy jest duze prawdopodobieństwo ciązy? Dzięki serdecznie z góry za odpowiedzi....

[ Dodano: Nie 13 Gru, 2009 00:46 ]
Dodam jeszcze iż tabletki brałam regularnie tak jak powinno sie brać , niemiałam biegunek wymiotów...fakt przechodziłam grypę a potem zapalenie płuc....ale brałam regularnie

Botica 

Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 03:15 

Moja ulotka mówi, że jeżeli przez 2 kolejne przerwy nie pojawi się krwawienie należy wykonać test. Dodatkowo - jeżeli brałaś antybiotyk antykoncepcja nie była zachowana. Nie ważne gdzie się kończy - stosunek był niezabezpieczony. Zapewne nie jesteś w ciąży, ale prawdopodobieństwo jest.

Jeśli wzięłaś 2 tabletki jednego dnia to imho wszystko powinno być ok pod warunkiem, że następnego dnia wzięłaś kolejną i opakowanie przesunęło Ci się o jeden dzień. Jeśli wzięłaś 2 tabletki, a następnego dnia nic, to masz spóźnienie w pierwszym tygodniu. A to jak wiadomo - zmniejszona antykoncepcja.

Dla pewności wykonaj test, a niezależnie od jego wyniku - zgłoś się do lekarza. Brak krwawienia przez 3 kolejne cykle to nie jest zdrowy objaw.

emileczka 

Wysłany: Nie 13 Gru, 2009 14:19 

przez pierwsze 3 opakowania brak krwawienia (to nie jest okres!) jest normalnym objawem-organizm przyzwyczaja się do "sztucznego sterowania".brak krwawienia w kolejnym cyklu mógł być spowodowany antybiotykiem.a stosunek przerywany nie jest zabezpieczeniem,więc pojawiło się ryzyko ciąży.zrób test i wybierz się do lekarza.on na pewno profesjonalnie wszystko wytłumaczy i podejmie decyzję o ewentualnej zmianie tabletek.

ewcia238
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 09:02 

Witam dziewczyny, antybiotyk brałam po 7-dniowej przerwie..przez 6 dni nazwa antybiotyku to klarin 500mg..... i saszetkę dziennie ferwexu:( Mój ginekolog zmarł tydzień temu gdzie nawet otym niewiedziałam, takze pójdę do innego jakiegoś....Tabletki brałam regularnie i po tym incydencie połknięcia 2-uch na następny dzien wziełam już jedną i tak dalej......Miałam też okropne bule miednicy(nawet chodzic nieumiałam) tez niewiem od czego....Piszę z komórki i robię błędy przepraszam.

Zoe 

Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 09:13 

emileczka napisał/a:
pierwsze 3 opakowania brak krwawienia (to nie jest okres!) jest normalnym objawem

6 lat brania tabletek i nigdy nie miałam normalnego objawu! nigdy! może cos ze mną nie tak?
Na pewno działały:>? :roll:

Linka 

Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 09:25 

Zoe, no tak ale to, że krwawienie się nie pojawia raz - tym bardziej po 3 opakowaniu jest normalne............i nie ma się czym martwić.

Pati 

Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 17:28 

linka656, jednorazowe faktycznie nie jest powodem do zmartwień. Robi sie wtedy test i jak wypadnie negatywny zaczyna kolejne opakowanie i już :) Ale o ile dobrze zrozumiałam to autorka wątku nie miała już 3 krwawień! A to normalne już nie jest... Tzn wiadomo, że organizmy sa różne i czasami krwawienie może być tak słabe, że przypomina plamienie... Ale jednak coś powinno się pojawiać. Brak krwawienia niekoniecznie może wiązać się z ciążą, ale może być objawem chorobowym lub jakiś nieprawidłowości np w endometrium.

ewcia238, zrób test, żeby wykluczyć ciążę i jak najszybciej do lekarza, niech cię przebada (usg transwaginalne i badanie "ręczne") i zadecyduje co dalej...

emileczka 

Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 19:17 

tylko że dziewczyna pisze,że to dopiero czwarte opakowanie.a przecież przy pierwszych trzech mogą się różne cuda dziać,w tym brak krawienia z odstawienia.

ewcia238
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 11:33 

dziewczynyny , wczoraj przy dziesiątej tabletce dostałam brązowych plamień:::( Czyli przy tym czwartym opakowaniu 10-tej tabletki.... mam mdłości ale niewiem czy ze strachu czy z czego.....mam wkładkę także domaciczną która jest po terminie, ale lekaz powiedział jakiś miesiąc temu że ją wyciągnie przy 4-tym opakowaniu,ale lekarz zmarł dalej mam wkładkę badanie cytologiczne miałam robione w pazdzierniku i wyszło ok.....Może ta wkładka ma wpływ na tabletki? Bo w sumie to niewiadomo czy ona działa jeszcze czy nie.....

Pati 

Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 12:23 

:shock:

Jeśli to nie jest jakaś prowokacja to ewcia238, do lekarza i to biegiem!!!

Linka 

Wysłany: Czw 17 Gru, 2009 12:46 

:shock:
Pati, powiedział co trzeba............

ewcia238
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 10:05 

Witam jaka prowokacjia? miałam ostatnio straszne steresy, inadal mam już to z tym łącze....ale niewiem sama co mam myśle.

Czarownica 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 10:12 

Iść do lekarza, a nie się zastanawiać. Chociażby po to żeby przeterminowaną wkładkę wyjąć.

Karolina 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 10:12 

ewcia238 bez obrazy, ale Ty nie masz myśleć, tylko wybrać się do lekarza. Jak można chodzić z wkładką, która jest po terminie? Nie boisz się, że może to zaszkodzić Twojemu zdrowiu, wywołać jakieś zapalenie? Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego ginekolog przepisał Ci pigułki i kazał je brać, skoro wkładka wtedy jeszcze "działała". Być może się nie znam, ale dla mnie jest to dziwne.

edit: Czarownica wysłałyśmy w tym samym czasie :)
Nic więcej."

Szczęściara 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 10:15 

ewcia238, dziewczyny napisały to 4 dni temu - w czwartek. Dzwoniłaś do jakiegoś ginekologa? Zrobiłaś coś w kierunku dostania się do lekarza? Bo to już naprawdę nie ma żartów...

Odpowiedz do tematu