Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Casting do Top Model

Poprzedni temat «» Następny temat
Casting do Top Model
Autor Wiadomość
Bas 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 11:59 Casting do Top Model

Na początku wszystko wyglądało fajnie, casting był w pieknym budynku Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku, masa ładnych i mniej ładnych dziewczyn, kamery, aparaty, cód, miód i orzeszki. Dziewczyny wypełniały ankietę, dostawały numerek i czekały godzinami w kolejce żeby dostac się na casting. Jak się okazało ten casting nie jest castingiem, który oglądamy w telewizji.

Były trzy sale castingowe, w których oceniali m.in. Rinke Rooyens i jakieś kobiety z agencji d'vision. Po tej części dziewczyny albo przechodziły dalej, albo odpadały, albo trafiały do rezerwy.

Po kolejnych godzinach oczekiwania ok. godz. 18 zebrało się jury z tych trzech sal castingowych i oceniało dziewczyny z rezerwy. Wchodziły piątkami. Tam opowiadały o sobie, prezentowały swoje wdzięki i albo przechodziły dalej albo odpadały.

Wybrane na wczorajszym castingu dziewczyny przechodziły na casting właściwy, który miał się odbyc dzień później czyli dzisiaj w gmachu telewizji gdańskiej. Tam będą oceniane przez Krupe i innch.

Wybierali różne dziewczyny, ładne i mniej urodziwe (moim zdaniem). Trochę przykre było to, że przechodziły dziewczyny, które później w programie będą pokazane po to żeby najnormalniej w świecie zostac skrytykowane i odpaść. Nie wiem czy pamiętacie pulchną murzynkę z pierwszej edycji, albo inne dziewczyny które na modelki się nie nadawały. Dziewczyny się cieszyły, a przecież w telewizji też muszą pokazać, że na casting nie przychodzą tylko piekne, długonogie modelki.

Podobno dziewczyny powinny byc amatorkami, a wybierali dziewczyny, które profesjonalnie zajmują się juz modelingiem np. rozmawiałam z dziewczyna która współpracowała z Moschino (ciekawe czy o tym powiedzą w programie).

Ok. godziny 14 zrobili przerwę w castingu i zawołali wszystkie dziewczyny nad rzekę. Dziewczyny ustawiły się przy czerwonym dywanie, po którym miało wejść jury. Prowadząca Weronika (z poprzedniej edycji) zapowiadała Krupę i Piróga, którzy mieli przypłynąć łódką. Jedno zdanie kręcili chyba z 10 razy, Krupa i Piróg przypływali i odpływali łódką, bo nagranie jeszcze nie było gotowe. Trwało to chyba z godzinę, do tego jak prowadząca cos mówiła kazali dziewczynom krzyczeć na trzy cztery "Taaaaakk", jak źle krzyknęły to znów powtórka.

Wszystko było reżyserowane i nie takie jak to sobie wyobrażałam ;) Była naprawdę ostra selekcja i wybrali naprawdę niewiele dziewczyn wczoraj.
Ostatnio zmieniony przez Bas Sro 29 Cze, 2011 12:14, w całości zmieniany 1 raz  

desiree 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:02 

czyli jednak nie tak pięknie, jak się wydaje...

Zielona 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:12 

Ja tam wcale zdumiona nie jestem :) Wiadomo, że nie z każdą dziewczyna ta zakulisowa prowadząca rozmawia i że nie które dziewczyny idą przed kamery tylko po to, żeby te nieszczęsne metroseksualne stworzenia mogły się po pastwić jakie to grube są dziewczyny bo mają rozmiar 36 a nie 34.
Obejrzeć pierwszą część obejrzałam, drugą pewnie tez obejrzę, ale po to by "poznać wroga" bo wpienia mnie strasznie to, że nawet Korwin Piotrowska nie próbuje nic zrobić przeciw tej wszechobecnej w modelingu anoreksji, a niby taka "ynteligętna" kobita.

S. 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:22 

Bas, to są tak zwane pre-castingi. Tak samo jest w przypadku Mam Talent, X-Factor i YCD (chociaż tego ostatniego nie jestem pewna, w pierwszych przypadkach na 100%, bo kilku znajomych startowało).

desiree 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:27 

S. napisał/a:
chociaż tego ostatniego nie jestem pewna

identycznie, moja nauczycielka od hip hopu była na castingu i opowiadała że było tak samo ;)

Zoe 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:35 

telewizja to jest fake :) pamietajcie o tym

Bas 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:37 

No teraz juz to wiem, ale do tej pory wierzyłam telewizji, że wszystko jest takie piekne i kolorowe i że każdy może spróbowac swoich sił, a tu klops. Ale ja to naiwna jestem ;)

Zielona napisał/a:
wpienia mnie strasznie to, że nawet Korwin Piotrowska nie próbuje nic zrobić przeciw tej wszechobecnej w modelingu anoreksji, a niby taka "ynteligętna" kobita.

ja też jestem za tym żeby zaczęli zauważać dziewczyny o normalnych proporcjach, ale to sie pewnie prędko nie zmieni. Żal mi było dziewczyn noszących rozmiar 34 częstowanych ciastkami, które mówiły "nie dziękuję, jestem na diecie", albo tych które cały dzień nie jadły żeby tylko brzuch im nie wystawał.

Zielona 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:42 

Bas dokładnie, a Korwin w maglu zdawała się być przeciw tej anoreksji(takie odniosłam wrażenie), jednak się przeliczyłam.

desiree 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 12:56 

ja bym na jej miejscu nie brała udziału w takim programie wyznając inne zasady, niż tam są wymagane... ale kasa, kasa, kasa, rozgłos

SFR 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 13:04 

Bas napisał/a:
No teraz juz to wiem, ale do tej pory wierzyłam telewizji, że wszystko jest takie piekne i kolorowe i że każdy może spróbowac swoich sił, a tu klops. Ale ja to naiwna jestem ;)

ja raz byłam na castingu do programu "Jaka to melodia" i co się okazało? Przechodzą dalej nie te osoby, które coś wiedzą tylko te które zrobią lepsze show na antenie... :hitler:

Jeżeli co drugi twój pomysł wydaje ci się genialny - dopij wódkę i idź spać..

enka 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 15:24 

masakra, a tak to ładnie wygląda :]

Finka 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 16:07 

niestety, taka jest prawda - gdyby jedno jury chciało przesłuchać wszystkich to siedzieliby tam tygodniami.

Poza tym nie przesadzajmy z tą anoreksją, rozmiar 36 to normalny rozmiar szczupłej dziewczyny. Taka jest prawda, że świat modelingu rządzi się takimi a nie innymi prawami. Równie dobrze - wg mnie - mogliby zacząć lansować niskie dziewczyny.

Trza się pogodzić z faktami ;)

Zielona 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 16:15 

Finka skoro szczupła to 36(dla mnie 38) to taka w rozmiarze 42 to potwór. Nigdy nie zamierzałam zostać modelką, ale wyobraź sobie co bym usłyszała w takim miejscu. Ba nawet by mi nic nie powiedziano, co z tego, że jestem ładna i jak na swój rozmiar zgrabna, skoro mam brzuch, mam tyłek i biust!
Tu się z faktami nie pogodzę, bo nastolatki wpadają w anoreksję i bulimię(wiem, że u podłoża tych chorób lezą jeszcze inne czynniki, ale to co w mediach się pokazuje nie pomaga) jak się im pokazuje na każdym kroku tylko i wyłącznie chude modelki, które wybierają w dużej mierze homoseksualni projektanci(nie mam nic do homoseksualistów, ale niech kanonów piękna kobiet nie wybierają nam mężczyźni, którzy się kobietami nie interesują pod tym względem i szukają czegoś zbliżonego do młodych chłopców). Szkoda mi po prostu tego, że wmawia się w kobiety, że mają nosić 36, bo więcej to już grube, a i ciuchy pod te chude szyte na wybiegi.

aga 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 16:19 

Tu sie z Zielona zgodze... chyba trafnie podsumowala co sama mysle.....

Mam wrazenie ze jak sie teraz w reklamie zobaczy kobiete ktora ma rozmiar 38 to w pierwszym odruchu przychodzi mysl: "ona jest gruba". Po chwili przychodzi refleksja: "ona nie ejst gruba, ona zwyczajnie nie jest wychudzona...".

magribi 

Wysłany: Sro 29 Cze, 2011 16:51 

Rozmiar 34 nie musi oznaczać anoreksji, sama taki noszę i również nie zawsze częstuję się ciasteczkami. Właściwie tak zastanawiając się nad tym jestem na diecie - staram się jeść tylko pieczywo, makarony itp z pełnego ziarna, unikam tłuszczów i nadmiaru cukru - sama białego praktycznie nie używam. Moja dieta nie ma jednak związku z odchudzaniem, po prostu tak lubię.
I niestety rozmiar 34 nie jest tak komfortowy jak mogłoby się wydawać - wiele linii zaczyna się od 36, często rozmiar 34 jest tylko odrobinę mniejszy od 36. Nie jestem jakoś super szczupła a zdarzają mi się problemy z kupieniem ubrań w odpowiednim rozmiarze, więc na prawdę szczupłe dziewczyny mogą mieć problem. Nie wspominając już o stanikach, gdzie upolowanie w PL 60 prawie graniczy z cudem.

Na modelki wybierane są szczupłe dziewczyny z niewielkim biustem i pupą ponieważ mają one prezentować stroje, w innym wypadku krągłości mogłyby odciągać uwagę od kolekcji :wink: Modelka to wieszak na ubranie. Zdarzyło mi się iść w pokazie znajomej i właśnie tak się czułam - miałam iść ładnie żeby kieca ładnie wyglądała i tyle :wink:

Odpowiedz do tematu