Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cera naczynkowa

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: asiek
Wto 30 Sty, 2007 21:56
Cera naczynkowa
Autor Wiadomość
moni 

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 11:52 

Ojoj, widze, ze tu same specjalistki. Mam pytanko, co prawda tradziku ono nie dotyczy, tylko naczynek. Przyznaje, calego watku nie czytalam, moze bylo i o cerze naczynkowej, jesli tak, sorki. W kazdym razie, prosze o rady, kremy, kwachy, czy co tam sie uzywa. Szczerze powiem, ze obecnie kupuje drogie, markowe kremy na naczynka, poprawa jakas tam jest, ale slabiutka. Z braku czasu ide na latwizne i tyle.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

Justyce 

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 12:04 

Moni, naczynkowa bidulko :pociesz:
Zaraz zrobię nowy wątek na temat naczynek, ale już Ci odpowiadam.
1) czeba ci codziennie brać Rutinoscorbin, to podstawa
2) czeba ci zmienić pielęgnację na naprawdę delikatną:
- wywalić wszystko, co może podrażniać (perfumowane kremy, silnie myjące żele, kosmetyki z dużą ilością konserwantów, z zaw. alkoholu)
- zacząć stosować delikatne kosmetyki - do mycia buzi wszystko to, co nie zawiera detergentu Sodium Laureth Sulfate - dla ciebie to może być np. pianka Pharmaceris A Puri Sensilium http://www.wizaz.pl/produ...p?produkt=16145 lub droższy - żel micelarny La Roche Posay Rosaliac http://www.wizaz.pl/produ...p?produkt=13693 . Z zupełnie tanich produktów polecam żel do mycia twarzy Tilia (dostępny w aptekach, ok. 6 zł kosztuje), ewentualnie żel Ziaja Calma HLC, ale mnie z czasem zaczął podrażniać, bo był mocno perfumowany
- zacząć myć twarz wodą przegotowaną bądź destylowaną (w destylowaną można tanio zaopatrzyć się na stacjach benzynowych ;) )

Jak ja zaczęłam taką pielęgnację, to okazało się, że nadreaktywność naczynek spadła.
A jeśli chodzi o kremy - no musisz znaleźć coś dla siebie.. z droższych - SVR Rubialine http://www.wizaz.pl/produ...?produkt=13933, z tańszych - seria Phyto-Aktiv Ziai, którą ja osobiście bardzo lubiłam i kiedyś stosowałam - krem na noc i tonik - moje faworyty
http://www.wizaz.pl/produ...hp?produkt=2191
http://www.wizaz.pl/produ...hp?produkt=2831
Nie wiem, jak radzi sobie seria AA Naczynkowa. Dermika, z tego, co słyszałam, to raczej ściema jest.
A gdyby już naprawdę niewiele pomagało, to jeszcze można się podratować Dirosealem http://www.wizaz.pl/produ...hp?produkt=1782
Tyle że krem zawiera retinaldehyd, aktywną postać wit. A, która działa z początku fotouwrażliwiająco - będziesz musiała włączyć filtry do pielęgnacji. Ale i tak filtry polecam, bo reaktywność naczynek też się zmniejsza, gdy chroni się twarz przed promieniowaniem UV.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

moni 

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 12:33 

Bardzo, bardzo dziekuje, kochana jestes Justys <cmok>

pszczolica 

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 20:58 

Mam ten sam problem,używam teraz takiego kremu
http://www.wizaz.pl/produ...hp?produkt=7554
jednak większej poprawy nie zauważyłam...
Znajoma poleciła mi ten,podobno daje dobre efekty
http://www.wizaz.pl/produ...hp?produkt=1082
Whatever gods may be
That no life lives forever

Karina
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Sty, 2007 21:10 

Do cery naczynkowej i suchej jest bardzo fajna maseczka z Ziai,tylko,że z tej lini profesjonalej,wiec nie jest dostępna raczej w takiej zwykłej drogerii...

moni 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 13:55 

Efekty :)
Po radach Justyce, zaobserwowalam spore zmiany ;)
-Codziennie brałam Rutinoscorbin
- buzia byla myta tylko (byly male wyjatki) La Roche Posay Rosaliac
- krem na poczatku SVR Rubialine
- a od jakiegos czasu nowy krem clareny, kosmetyczka polecila

Zmiany sa baaardzo duze. Zrezygnowalam tez z kawy, papierochy rzucilam 2 lata temu.
Jeszcze raz wielkie dzieki :)

hope88 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 20:03 

ogólnie kremy z Clareny podobno są bardzo skuteczne. czy ma może któraś z was dostęp do katalogu z Clareny? chciałabym dowiedzieć sie co do ceny kremu z kwasami tej firmy. :wink:

marcia84 

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 14:59 

Nie wiem pod jaki temat się podpiąć, a głupio mi zakładać taki nowy "śmieszny", więc napisze tu, a moderator może przeniesie. Mam problem. Nie wiem z czym on jest związany, stąd moje pytanie do Was. Generalnie mam cerę mieszaną a nie naczynkową, ale od jakiegoś czasu mam kłopot ze skórą na nosie. Mój nos ma po prostu kolor czerwony. Nie jest to na pewno kwestia opalania i nie wiem kompletnie jak sobie z tym poradzić. Tuszuję problem podkładem, ale to rozwiązanie na krótką metę. Pomyślałam, że może to właśnie jakiś problem z naczynkami... macie może jakieś sugestie??

Justyce 

Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 16:17 

marcia84, próbowałaś czegoś dla cery naczynkowej? Może na początek jakiś łagodny krem, a jak to nie podziała, to zainwestować w Diroseal Avene (o ile pory Ci się za bardzo nie zatykają)?
Ja w ogóle odkąd używam Diacnealu to wbrew pozorom (kwas glikolowy bowiem podrażnia naczynka) cera przestała być tak reaktywna, pewnie za sprawą pogrubienia i wzmocnienia naskórka retinaldehydem (ten sam składnik jest w Dirosealu, aczkolwiek jest go mniej).
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

dina delusi 

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 16:49 

Czy któraś z naczynkowców używała może kremow Iwostin serii Capillin? Dziś poleciła mi go kosmetyczka i chcę zasięgnąć paru rad zanim wydam 40 zł :wink: Poza tym poradziła mi laserowe zamykanie naczynek. U mnie potrzebne będzie ponoć 10 zabiegów, koszt:1800 zł :mrgreen:

Ale to po studiach jak już będę bogata :D

czarnula 

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 20:36 

dina delusi, ja nie używałam, ale koleżanka tak i bardzo chwaliła
sobie ten krem. Mówiła, że warto wydać te 40zł.

dina delusi 

Wysłany: Sob 29 Sty, 2011 16:05 

Fajna promocja dla naczynkowców. W Super Pharm krem tołpy

'Tołpa, Huminea Rosacal, Lekki krem wzmacniający SPF 10 dla skóry wrażliwej, naczyniowej i zaczerwienionej normalnej i mieszanej'

zamiast 40 kosztuje 26. Dodatkowo przy zakupie kremu dołączają Tołpa huminea Hydrati - ładgodny żel krem do mycia twarzy i oczu - 150 ml :)

Krem Tołpy do cery naczynkowej pokochałam od razu, lekki, przyjemnie pachnie i rumień znacznie się zmniejsza :)

dina delusi 

Wysłany: Czw 09 Cze, 2011 16:45 

Zoe, co myślisz o laserze? planujesz? :wink:

Zoe 

Wysłany: Czw 09 Cze, 2011 16:54 

nie wiem, nigdy się nei zastanawiamał, nie wiem czy na moje rumieńce by laser pomógł. ale kto wie kto wie :D idę czytać internet :D

dina delusi 

Wysłany: Czw 09 Cze, 2011 17:01 

Mi ostatnio trzecia kosmetyczka poradziła, że powinnam zacząć zbierać pieniądze na zabiegi, pokazywała nawet zdjęcia klientek przed i po serii zabiegów, różnica kolosalna. Jak wyczytasz coś ciekawego to daj znac :D

Odpowiedz do tematu