Dziewczyny czy uważacie że Cerazette jest dobrym rozwiązaniem dla kobiet palących??
Poczytałam Wasze opinie na temat tych tabletek i widzę ,że wiecie o czym mówicie.
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Lut, 2009 18:05
Z tego co mi wiadomo, niewskazane jest przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych przez kobiety palące.
No jeśli już musisz palić, to lepiej brać sam progesteron niż tabletki z estrogenami. Lepiej byłoby jednak rzucić, ale to Twój wybór i Twoja sprawa
Oczywiście, nie moralizując- Cerazette to najlepsze hormony dla palaczek, z tego co mi wiadomo.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Wiem ,że powinnam rzucić palenie ale -nie potrafię już próbowałam dlatego zaczęłam szukać odpowiednich tabletek dla mnie!!
O Cerazette głównie wypowiadają się kobiety karmiące i nie mogę znaleźć opini kobiet, które sa w podobnej sytuacji do mojej...
kropas [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009 08:35
Cerazette to pigułki które mogą być brane przez kobiety palące oczywiście zawsze pod nadzorem lekarza, ale sa to tabletki które przez swój skład chronią ciało kobiety przed ewentualnymi skutkami ubocznymi.
Witam!!! Jestem nowa na tym forum i też biorę cerazette ponieważ palę.Biorę 4 listek tych tabletek.Mam zawsze kompleks ciąży nawet przy tabletkach.Myślałam że jednak to się zmieni jak zacznę je zażywać.Proszę jeżeli je ktoś stosuje i nie karmi niech trochę coś napisze jak na nie reaguje.Bo ja miałam już takie objawy jak bym była w ciąży ale zrobiłam dwa testy nie po kolei ale w dwutygodniowych odstępach czasu.Testy negatywne.Jak się pozbyć tych schiz ciążowych?Dodam iż może tak zawsze panikuję bo mam już czwórkę dzieci i więcej nie chciałabym.
Witam moje drogie.Chyba w końcu się odważę i wypróbuję te cerazetki do końca.Zdecydowałam się.Bo już sama się męczę.Albo wóz albo przewóz jak to się mówi.Choć nie wiem czy nie będę jeszcze bardziej panikować.Będziecie mieli ze mną istną udrękę.Bo pewnie zamęczę was pytaniami.Wiecie ale to już tak pewnie jest niby wiem że te tabletki mają chronić przed ciążą niby ma być wszystko ok.Ale jednak człowiek wraz myśli.Widzicie już was dręczę a co będzie potem?Nie krzyczcie na mnie mocno!!
Agusia4046, posiedź trochę na forum i poczytaj opinie innych antyforumek. Wiele z nich przekonało się do tabletek po pewnym czasie. Na pewno trzeba uważać i brać tabletki regularnie, wtedy ryzyko ciąży jest naprawdę znikome
PS. To Twoje pierwsze tabletki?
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
Tak moje pierwsze.Biorę jak to powiedzieć?Boję się i biorę bardzo regularnie.Ale wraz się boję.Lecz chcę się przezwyciężyć.I chyba to zrobię bo strach sam nie przejdzie.Ale dopiero wtedy będzie panika jak wystąpią jakieś objawy oj oj.Kochana moja czytałam już wszystkie wypowiedzi nawet kilka razy.Forum już przejrzałam całe.
witam to mój pierwszy post na forum,nie chcę zakładać nowego tematu wiec podepnę się tutaj....pale ogromne ilości papierosów(ponad 20 dziennie) oraz mam nadwagę czy poleciłybyście mi cerazette?
co prawda jestem umówiona juz na założenie wkładki ale wolałabym pigułki...co o tym myślicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum