Wysłany: Wto 31 Maj, 2005 21:18
chodzi o krwawienia z odstawienia w czasie stosowania tabletek dwuskladnikowych,czyli te pseudookresy,ktore masz w siedmiodniowej przerwy.cerazette bierzesz bez przerwy,wiec pseudookresow nie ma.
[ Dodano: Wto Cze 07, 2005 2:14 pm ]
jesli chodzi o moja dalsza relacje:ostatni tydzien drugiego opakowania,bole podbrzusza minely,mam leciutkie plamienia od 3 dni,ale takie mini mini.z niemilych rzeczy mam wyjatkowy wysyp pryszczy na twarzy,plecach i dekolcie,wrocilam do kosmetykow dla nastolatek no ale moze jakos to przetrwam.
przetrwasz, przetrwasz, to pewnie normalna reakcja na zmiane hormonow. sie organizm przyzwyczai i tyle..
fakt, ze u mnie zmiana polegala na czym innym bo przeszlam z harmonetu na stediril, ale tez przez pierwsze kilka cykli to w ogole kosmetyki dla nastolatek i te sprawy. teraz znowu mam z powrotem sucha cere i pryszcz raz na 100 lat i to w ogole jakis pikus tylko.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
a jak to w koncu z ta skutecznoscia cerazetki jest? masz jakies namiary na sensowne, wiarygodne artykuly? bo ja sama tak mysle i mysle, no i wymyslilam, ze to jednak skutecznosc u mnie zadecyduje, czy przerzucic sie na cerazetke, czy nie..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
Wysłany: Sro 08 Cze, 2005 10:33
linkow ci konretnych nie podrzuce teraz,ale swego czasu szperalam sporo na ten temat,wpisywalam w google rozne hasla z nia zwiazane.generalnie pisze sie o niej jako o dobrej alternatywie dla mlodych kobiet takze,jesli nie moga brac estrogenu,poniewaz zapewnia wieksza skutecznosc niz inne minipiguly.grunt to regularne przyjmowanie,z tym akurat nie mam problemow...
no wiesz mi glownie chodzi o hamowanie owulacji bo jak nie hamuje lub tylko w czesci przypadkow to ja sie boje i juz.
This is it:
'Nothing.'
no to juz jest bene
ja pomysle sobie tak o tym powaznie. po wakacjach kaska bedzie, to odwiedze porzadnego lekarza, co mi powie co i jak, no i zobaczymy, moze ta metoda bedzie mi odpowiadac.
This is it:
'Nothing.'
a jak to w koncu z ta skutecznoscia cerazetki jest?
Wskaznik Pearla to 0,16 czyli pewnosc rzedu 99,84 % (typowa pigulka dwuskladnikowa ma wsk. Pearla 0,03 czyli 99,97 % pewnosci)
Ja ze skutecznoscia Cerazette moge podac taki oto przyklad:
Typowa minipigulka ma skutecznosc 95% (Pearl - 5) przy normalnym stosowaniu uwzgledniajacym bledy - a o te tu latwo (np. max. spoznienie do 3h). Idealnie stosowana minipigulka ma skutecznosc 99,5% (Pearl 0,5). Typowa minipigulka hamuje owulacje tylko w okolo 30 max. 50% cykli. A Cerazette ma te same wlasciwosci co typowa minipigulka + hamuje owulacje w ponad 95%. Poza tym spozniac sie mozna nawet do 12h (co raczej wskazane nie jest na mozliwosc plamien). No i dzieki temu wskaznik Pearla wynosi 0,16 czyli pewnosc rzedu 99,84% przy typowym (niekoniecznie idealnym) stosowaniu. Skutecznosc Cerazette wiele zrodel porownuje do skutecznosci pigulek dwuskladnikowych (a nie do minipigulek).
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
niech to szlag,no i dostalam okres.mam nadzieje,ze to dlugo nie potrwa...
Moze zaliczasz sie do tej grupy kobiet, ktore maja regularne comiesieczne krwawienia Moja kumpela w terminie okresow ma plamienia i sie z tego strasznie cieszy - mowi, ze to dla niej taki lekki okres, ktory ja uspokaja
Pozdrowionka
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wysłany: Nie 12 Cze, 2005 12:47
Pati napisał/a:
Moze zaliczasz sie do tej grupy kobiet, ktore maja regularne comiesieczne krwawienia Moja kumpela w terminie okresow ma plamienia i sie z tego strasznie cieszy - mowi, ze to dla niej taki lekki okres, ktory ja uspokaja
Pozdrowionka
w czasie pierwszego opakowania nic nie bylo,jakies kropelki zaledwie.ale teraz to jest okres,taki na podpaski,w dodatku bolesny.tak to ja nie chce miec co miesiac ciekawe,ile potrwa.
Wysłany: Czw 16 Cze, 2005 15:19
pampararam,po trzeciej tabletce trzeciego opakowania i ciagle mam okres zupelnie bezbolesny juz,ale podpaski jednak trzeba nosic.niech to juz sie skonczy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum