a to nie wiedziałam ze tak jest,kiedys stosowalam tylko novynet dlatego myslalam ze w wiekszosci tabletek nie ma dni tygodnia:)
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 19:06
Mam pytanie
Tabletki te nie zawierają estrogenów, skoro tak to czy można je
stosować, jeśli sie ma/miało gruczolakowłókniaka w piersi?
Nigdy nie brałam tabletek a jednak lekarz wykryl mi to na usg,
boję się że tabletki mogą sprzyjać powstawaniu następnych zmian
Jednocześnie zależy mi na skutecznej antykoncepcji.
patrycja81, powinnaś skonsultować to z lekarzem, a nie na forum... Tu raczej nikt nie zaryzykuje medycznej oceny, nie jesteśmy przecież specjalistami
patrycja81 [Usunięty]
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 23:05
Oczywiście, że skonsultuje z lekarzem. Ale do wizyty mam jeszcze trochę czasu.
Nie proszę o medyczną ocenę, nie kupuję tabletek bez recepty ani nie proszę o wróżenie z fusów
Po prostu pytam, żeby wstępnie zaspokoić ciekawość. Jest tu przecież sporo użytkowniczek a nóż - widelec, któraś może mi odpowiedzieć, bo znalazła się w podobnej sytuacji.
naily [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 11:25
patrycja81 napisał/a:
Oczywiście, że skonsultuje z lekarzem. Ale do wizyty mam jeszcze trochę czasu.
Nie proszę o medyczną ocenę, nie kupuję tabletek bez recepty ani nie proszę o wróżenie z fusów
Po prostu pytam, żeby wstępnie zaspokoić ciekawość. Jest tu przecież sporo użytkowniczek a nóż - widelec, któraś może mi odpowiedzieć, bo znalazła się w podobnej sytuacji.
Wiesz, nie dla kazdego to jest takie oczywiste. Wiele uzytkowniczek forum zaklada ze znajda tu profesjonlana pomoc
naily, ale po co odpowiadasz na posta który ma ponad dwa miesiace nie wnosząc nic nowego
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
naily [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 12:18
A no sorewicz, nie zwrocilam uwagi. Dawno nie bylam na forum, wiec dla mnie wszystko wydaje sie nowe Wyglupilam sie troche....
8migotka84 [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:39
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!
pierwszy raz kozystam z forum i mogę popełniać błędy ale mam adzieje że odpowiecie mi na pytanie mnie nurtujące.No to jedziemy;
właśnie kończe brać 1 opakowanie C i jest ok poza moim okresem.ok 21 tabletki czyli 20 sierpnia dostałam dziwnego plamienia troche mocnego i pomyślałam że to okres po 3 dniach prawie zanikło a dziś znowy żywa krew nie wiem czy to normalne poniewarz 6 lat z rzędu brałam yasmine i okres był regularny(zmiana z powodu żył) myslałam ze bedzie okres i po krzyku a tu czytam że to moze sie ciągnąć bardzo długo odpiszcie prosze bo dygam dupsko
beatrice [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:50
8migotka84, wygląda na to, że pod koniec opakowania miałaś plamienia, a to się zdarza zwłaszcza przy nowych tabletkach.
A krwawienie z odstawienia dostałaś teraz czyli po 5 dniach od skonczenia tabletek, więc moim zdaniem wszystko jest jak najbardziej normalnie.
8migotka84 [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:55
ale ja ich nie odstawiła cetrazett ma 28 tabletek i bierze sie je bez przerwy przynajmniej tak mi gin powiedział takrze nie przerwałam ich i biore nadal zostały mi jeszcze 3 tabletki ze starego opakowania i zaczynam kolejne
8migotka84, zmieniłaś tabletki i teraz kończysz pierwsze opakowanie, tak? W ulotce wyraźnie jest napisane, że 3 pierwsze opakowania to czas adaptacji nowych tabletek więc takie plamienia są jak najbardziej normalne
8migotka84 [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 15:08
Tak kończe dopiero pierwsze opakowanie hihihi może i piosze ale u mnie po angielsku także miałam prawo nie zrozumieć dzięki za odpowiedz mam nadzieje że będzie dobrze i nie będę plamić w nieskończoność bo już zaczełam się martwić jak człowiek przyzwyczai sie do jakiegoś leku i bierze go tyle lat to ciężko jest sie przestawić no nie?
[ Dodano: Wto 25 Sie, 2009 16:10 ]
dzieki za pomoc troche jestem samotna w tym kraju i nie miałam sie kogo o rade spytać
[ Dodano: Wto 25 Sie, 2009 16:11 ]
no mój mąż sie raczej nie zna
joanna [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 14:11
Re: Cerazette
Mam pytanie zaczynam brać tabletki Cerazette czy po nich braniu mogę zajść w ciąże?tak dokładnie ginekolog nie powiedział żę pomogą i miesiące
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum