Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Cerazette

Poprzedni temat «» Następny temat
Cerazette
Autor Wiadomość
Juliette 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 10:38 

Finka, usunęłam już tego posta. A użytkowniczce należy się ostrzeżenie!
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

cysia1980
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 22:37 zmiana na cerazette

Dziewczyny. Mam nadzieje, że piszę w odpowiednim miejscu, jeśli nie z góry przepraszam.

Do tej pory biorę Mercilon (21 dni biorę a później 7 dni przerwy). Teraz lekarz przepisał mi CERAZETTE. I szczerze powiedziawszy nie pomyślałam jak zacząć go brać. Czy po ostatniej tabletce Mercilonu od razu zacząć Cerazette czy zrobić przerwe 7 dniową, czy poczekać na krwawienie i w pierwszym dniu krwawienia wziąść pierwszą??

Z góry dziękuje za odpowiedź.

cysia1980

Sunniest 

Wysłany: Sro 27 Paź, 2010 21:34 

jak ja brałam novynette i przerzuciłam się na azalię (odpowiednik cerazette) to lekarz kazał mi zrobić 7 dniową przerwę i wszystko było OK, chociaż wiem, że w ulotce było napisane, żeby nie robić przerwy. Ja jednak posłuchałam lekarza i nic się nie stało.

cysia1980
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Paź, 2010 06:36 :)

Dziękuje za odpowiedź. Ja zdecydowałam się wziąć pierwszą tabletkę cerazette bez przerwy.
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź

Sunniest 

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 11:38 

hej. i znów mam problemik. Ostatnio brałam przez 6 msc. Azalię ale w czasie 6 opakowania dostałam miesięcznego okresu i przestałam je brać na miesiąc żeby mi okres ustąpił. I teraz po 20 dniach od wzięcia ostatniej tabletki dostałam coś w stylu okresu ale ok. godziny 17 tak jakby zniknął, był tylko lekko różowy śluz. A o 18 wzięłam 1 tabl. cerazette ale okresu nie widać dalej. I zastanawiam się czy dobrze zrobiłam biorąc tą tabletkę. Chyba, ze ten okres tak dziwnie wyglądał przez to, że ostatnio tak długo trwał. I teraz nie mam pojęcia czy biorąc dalej te nowe tabletki będę zabezpieczona czy nie;/ Ktoś może coś doradzić ?

Szczęściara 

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 12:39 

Ja mam wrażenie, ze rozregulowałaś sobie organizm. Przestanie brania tabletek na miesiąc jest totalnie bezsensowne, bo organizm wcale nie oczyszcza się z hormonów, a miesza się w nim tylko. Jeśli już to Cerazette wzięłaś, to trudno. Teraz nie przerywaj. Na wszelki wypadek zabezpieczałabym się przez całe opakowanie, bo nie wiadomo, co to było za krwawienie. A byłaś u lekarza? (Skoro miałaś inną receptę, to chyba raczej.) Co Ci doradził?

Sunniest 

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 13:06 

musialam isc do dr która raczej się nie przejmuje pacjentem i ona mi powiedziala tylko ze moze wtedy zapomnialam wziasc jakiejs tabletki jak mialam taki miesieczny okres i tyle i dala mi recepte na cerazette i powiedziala ze mam wziasc w 1 dniu okresu. w czwartek ide do innego lekarza. czyli jak skoncze to opakowanie cale to bede juz zabezpieczona? bo azalie przestalam brac bo nie mialam innego pomyslu jak zatrzymac ten okres.

fuksja 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 15:08 

Pytanie do Pań, które stosują cerazette lub azalię dłuższy czas. Czy stosujecie jakąś dodatkową metodę antykoncepcji (np. gumki)? Wiecie, jestem w stanie łykać pigułki w z dokładnością co do minuty, ale ten wskaźnik perła 1-4 trochę wątpliwości nasuwa :P

Justyce 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 21:21 

fuksja napisał/a:
perła

Pearla.. od nazwiska..
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

fuksja 

Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 21:58 

Justyce napisał/a:
fuksja napisał/a:
perła

Pearla.. od nazwiska..

Wiem, wordowski system poprawiania mi zmienił nazwę.

Justyce 

Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 15:02 

Piszesz posty w Wordzie?
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

fuksja 

Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 15:30 

No niestety muszę, bo kiedy staram się pisać cokolwiek bezpośrednio na forach lub innych portalach, to wszystkie literki wyświetlają mi się w irytująco wolnym tempie. Nie wiem dlaczego.

Pati 

Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 20:44 

Ja stosowalam Cerazette i nie zabezpieczalam sie dodatkowo bo i po co ;)
Jak nie popelnisz błędu to są tak samo skuteczne jak dwuskladnikowe. Wskaźnik pearla obejmuje błędy a je przy jednoskladnikowych łatwiej popełnić...

agusia4046 

Wysłany: Czw 27 Sty, 2011 11:54 

Wrócę jeszcze do Cerazette.Nie krzyczcie na mnie.Po prostu sama już nie wiem spotkałam się z wieloma opiniami choć na ulotce pisze inaczej .Spóźniłam się z cerazette 3,5h.Wiem na ulotce pisze do 12h ale na forum kiedyś wyczytałam że można tylko 3h.Może jestem śmieszna że o to pytam.Lecz chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was biorąc cerazetki też się spóźniła?I czy się obawiała czy nie?

Szczęściara 

Wysłany: Czw 27 Sty, 2011 11:58 

agusia4046, podstawą informacji jest ULOTKA. I jeśli wg ulotki można się spóźnić 12 godzin, to znaczy, że tak jest. ;)

Odpowiedz do tematu