Finka, usunęłam już tego posta. A użytkowniczce należy się ostrzeżenie!
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
cysia1980 [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 22:37
zmiana na cerazette
Dziewczyny. Mam nadzieje, że piszę w odpowiednim miejscu, jeśli nie z góry przepraszam.
Do tej pory biorę Mercilon (21 dni biorę a później 7 dni przerwy). Teraz lekarz przepisał mi CERAZETTE. I szczerze powiedziawszy nie pomyślałam jak zacząć go brać. Czy po ostatniej tabletce Mercilonu od razu zacząć Cerazette czy zrobić przerwe 7 dniową, czy poczekać na krwawienie i w pierwszym dniu krwawienia wziąść pierwszą??
jak ja brałam novynette i przerzuciłam się na azalię (odpowiednik cerazette) to lekarz kazał mi zrobić 7 dniową przerwę i wszystko było OK, chociaż wiem, że w ulotce było napisane, żeby nie robić przerwy. Ja jednak posłuchałam lekarza i nic się nie stało.
cysia1980 [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Paź, 2010 06:36
:)
Dziękuje za odpowiedź. Ja zdecydowałam się wziąć pierwszą tabletkę cerazette bez przerwy.
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź
hej. i znów mam problemik. Ostatnio brałam przez 6 msc. Azalię ale w czasie 6 opakowania dostałam miesięcznego okresu i przestałam je brać na miesiąc żeby mi okres ustąpił. I teraz po 20 dniach od wzięcia ostatniej tabletki dostałam coś w stylu okresu ale ok. godziny 17 tak jakby zniknął, był tylko lekko różowy śluz. A o 18 wzięłam 1 tabl. cerazette ale okresu nie widać dalej. I zastanawiam się czy dobrze zrobiłam biorąc tą tabletkę. Chyba, ze ten okres tak dziwnie wyglądał przez to, że ostatnio tak długo trwał. I teraz nie mam pojęcia czy biorąc dalej te nowe tabletki będę zabezpieczona czy nie;/ Ktoś może coś doradzić ?
Ja mam wrażenie, ze rozregulowałaś sobie organizm. Przestanie brania tabletek na miesiąc jest totalnie bezsensowne, bo organizm wcale nie oczyszcza się z hormonów, a miesza się w nim tylko. Jeśli już to Cerazette wzięłaś, to trudno. Teraz nie przerywaj. Na wszelki wypadek zabezpieczałabym się przez całe opakowanie, bo nie wiadomo, co to było za krwawienie. A byłaś u lekarza? (Skoro miałaś inną receptę, to chyba raczej.) Co Ci doradził?
musialam isc do dr która raczej się nie przejmuje pacjentem i ona mi powiedziala tylko ze moze wtedy zapomnialam wziasc jakiejs tabletki jak mialam taki miesieczny okres i tyle i dala mi recepte na cerazette i powiedziala ze mam wziasc w 1 dniu okresu. w czwartek ide do innego lekarza. czyli jak skoncze to opakowanie cale to bede juz zabezpieczona? bo azalie przestalam brac bo nie mialam innego pomyslu jak zatrzymac ten okres.
Pytanie do Pań, które stosują cerazette lub azalię dłuższy czas. Czy stosujecie jakąś dodatkową metodę antykoncepcji (np. gumki)? Wiecie, jestem w stanie łykać pigułki w z dokładnością co do minuty, ale ten wskaźnik perła 1-4 trochę wątpliwości nasuwa
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No niestety muszę, bo kiedy staram się pisać cokolwiek bezpośrednio na forach lub innych portalach, to wszystkie literki wyświetlają mi się w irytująco wolnym tempie. Nie wiem dlaczego.
Ja stosowalam Cerazette i nie zabezpieczalam sie dodatkowo bo i po co
Jak nie popelnisz błędu to są tak samo skuteczne jak dwuskladnikowe. Wskaźnik pearla obejmuje błędy a je przy jednoskladnikowych łatwiej popełnić...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wrócę jeszcze do Cerazette.Nie krzyczcie na mnie.Po prostu sama już nie wiem spotkałam się z wieloma opiniami choć na ulotce pisze inaczej .Spóźniłam się z cerazette 3,5h.Wiem na ulotce pisze do 12h ale na forum kiedyś wyczytałam że można tylko 3h.Może jestem śmieszna że o to pytam.Lecz chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was biorąc cerazetki też się spóźniła?I czy się obawiała czy nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum