Mam do was wszystkich takie pytanie\
Biore Cerazette drugi miesiac nie ze wzgledu na ich dzialanie antykoncepcyjne, a ze wzgle du na moje problemy zdrowotne (torbiele nie malej wielkosc).
Po pierwsze- moja Pani ginekolog poinformowala mnie, ze przy tych lekach okres nie powinien wystepowac, a ja jakby nigdy nic dostalam okresu w dniu w ktorym polykalam 27 tabletke. malo tego- okres tak jak zawsze znikna po 5 dniach jednak po 11 dniach znowu zaczelam plamic. Czy powinnam sie tym martwic??
Po drugie- zdarzylo mi sie zapomniec o jednej tabletce, a ja nie wiele myslac (postepujac automatycznie- kiedys bralam Yasminell i wiem ze w przypadku tych lekow tak sie robi) wzielam zalegla tabletke po czym po kilku godzinach o stalej porze wzielam druga. Prosze powiedzcie mi jak powinnam postepowac w przypaku tych lekow- lykac zalegla czy pominac?? Nie chodzi mi o ryzyko zajscia w ciaze , a o moje zdrowie wiec zalezy mi na tym zeby tabletki byly brane tak jak byc powinny!!
Ja bym łykała
Co do plamień - najprawdopodobniej organizm przyzwyczaja się do hormonów.Jeżeli nie daje Ci to spokoju i martwisz się idź po prostu skonsultować to z ginekologiem.
_________________ To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Dobrze zrobiłaś łykając zaległą pigułkę.
Co do plamien - w przypadku Cerazette niestety są możliwe. Mogą występować nieregularne plamienia i krwawienia np. w terminach normalnych miesiączek lub w zupełnie przypadkowych momentach... Ale mogą też całkowicie zaniknąć
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Daria [Usunięty]
Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 08:41
Przepraszam, ze się wtrącę, mam pytanie, biorę już drugi tydzień tabletki yasminell i chciałam się zapytać po jakim czasie brania tabletek jest pewność, ze nie zajdzie się w ciążę???
Po pierwsze ulotkę się czyta...po drugie jak nic twoje pytanie pasuje do tematu o Cerazette....
Jełśi zaczełaś brać tabletki pierwszego snia cyklu ( znaczy pierwszego dnia okresu) to jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki.
Wysłany: Sro 13 Maj, 2009 09:03
Czytałam ulotke, rozmawiałam z ginekologiem... ale chciałam sie jeszcze upewnić, a czy to prawda, ze jest się bezpieczna dopiero od drugiego opakowania???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum