1. poznaj zasady biologii, poucz się trochę o reakcjach organizmu w czasie podniecenia i aktu seksualnego
2. Pomyśl w czasie stosowania zabezpieczenia. Miałam pisać - może przejdź na tabletki - ale pewnie nalażełąbyś do osób, które jakby zobaczyły śluź to by krzyczały ciąża. Po prostu zacznij myśleć ! Jak prezerwatywa pęka - to pęka spektakularnie - rozrywa ja wzdłuż cała! Nie da się tego - nie zauważyć.
3. Posłuchaj - chłopaka - jakiś myślący Ci się trafił.
4. A teraz wdech, wydech ...
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Co robić? Najlepiej zaprzestać współżyć do czasu osiągnięcia dojrzałości psychicznej i emocjonalnej Dojrzałość fizyczna jak widać o niczym nie świadczy.
Chłopak ma rację, nic się nie stało, nie widzę podstaw do łykania Postinoru i panikowania.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
flavia [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 12:16
witam! otóż mam do was pytanie chciałbym sie poradzić... uprawiałam seks w piatym dniu (czyt. ostatnim dniu miesiączki). kochalismy sie bez zadnego zabezpieczenia..;/ i pytanie z tytułu tematu.." czy jest taka mozliwość, że moge zajść w ciążę..??"
sylka27 [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 12:17
flavia napisał/a:
witam! otóż mam do was pytanie chciałbym sie poradzić... uprawiałam seks w piatym dniu (czyt. ostatnim dniu miesiączki). kochalismy sie bez zadnego zabezpieczenia..;/ i pytanie z tytułu tematu.." czy jest taka mozliwość, że moge zajść w ciążę..??"
wiesz to zalezy od dlugosci cykli bo przy krociutkich cyklach jajeczkowanie moze wystapic zaraz po miesiaczce
potwierdzam, mozesz być w ciaży. zrób test w dniu spodziewanej miesiaczki.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
flavia [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 12:29
zostało mi jeszcze 36 godzin...czy radzicie isc zaopatrzyc w tabletke poronną..??
Jeśli masz taką możliwość, to możesz zażyć postinor lub escapelle (tylko nie poronną )
Wystarczą jakieś zawirowania w organizmie lub krótkie cykle, a owulacja może wystąpić wkrótce po okresie i w czasie, kiedy plemniki jeszcze będą żyły w Tobie.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
A to zupełnie co innego
TAK - radziłabym Ci to zrobić i to jak najprędzej mozesz też skorzystać z metody Yuzpe
polega ona na tym ze bierze sie 4 tabletki zawierajace levonorgestrel ( np. Stediril, Microgynon, Rigevidon) po kolejnych 12 godzinach bierze sie nastepne 4 tabletki.
dzialanie i skutki uboczne jak w przypadku postinoru badz podobne
flavia [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 12:48
nie jestem w tym wszystkim obeznana...dlatego uzywam nieodpowiednich zwrotów...wiec trzeba sie jak szybciej wybrac...po tabletke..dziekuje ze mnie uswiadomiłyście...
flavia, po to tu jesteśmy, że tak górnolotnie powiem
Zachęcam do poczytania naszego forum, jest to kopalnia wiedzy, jeśli chodzi o różnego rodzaju antykoncepcję podparta także radami farmaceutów
Trzymam kciuki o szczęśliwe zakończenie historii.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
powiedz nam później jak się potoczyły twoje losy - kiedy już dostaniesz oczekiwany @
dominika871 [Usunięty]
Wysłany: Sob 28 Cze, 2008 14:33
pomocy
mam problem, odbylam stosunek z chlopakiem bez zabezpieczenia, byl to stosunek przerywany, jak on twierdzi "wyjal w odpowiednim czasie" i jest tego pewien, noi skonczyl na mnie,co prawda poczulam to ale ja sie martwie czy choc pewna poczatkowa czesc nie wplynela do srodka, byl to 10 dzien cyklu wiec jak lekarz powiedzial nie jest tak zle, przypisal postinor, zazylam po 12 godz od stosunku i kolejna tabl po nast 12h, mam sie uspokoic??? narazie minelo 9h od zazycia tej ost tabletki i objawow po tym leku nie ma,tzn ze nie dziala jeju ja juz nie wiem co mam myslec,niby nie skonczyl we mnie,10 dzien, noi te tabl, moze pomoze...... pomozcie...;(
a to co za głupota?
Skutki uboczne są jak sama nazwa wskazuje skutkami ubocznymi, jak po antybiotyku nie masz wysypki i zawrotów głowy to też uważasz, że nie działa? zastanów się troszkę, co?
Na chwilę obecną nic więcej zrobić nie możesz. Po jakichś 14 dniach od stosunku zrób test. I następnym razem pamiętaj - stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji! Nie nie słuchaj głupiego gadania faceta, że on jest pewnien, bla bla bla... Bo niestety - 10. dzień cyklu to tak znowu mocno bezpiecznie nie jest... ech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum