Postinoru to już raczej nikt nie wypisze, chyba go wycofali
I dobrze. Same niemiłe doświadczenia.
nie wiem czy postinor został rzeczywiście wycofany, ale takie komentarze są zbędne. ja brałam w swoim życiu 3 razy, bez żadnych "niemiłych doświadczeń", choć "niemiłym doświadczeniem" był bez wątpienia fakt, że w ogóle byłam zmuszona po nie sięgnąć
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 22:14
agnieszka82 napisał/a:
I dobrze. Same niemiłe doświadczenia.
Doświadczenia może niemiłe, ale sam Postinor chyba całkiem przydatny...
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Patka, ale czy to były doświadczenia tego weekendu? bo jeśli tak, to mam nadzieję, że wczoraj ogarnęłaś jakieś escapelle, albo youzpa. jeśli to jakieś bardziej odległe sprawy, to sama wiesz, że teraz to już pozostaje czekać i zrobić test
_________________ i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz
Jeżeli teraz o tym pisze to na pewno chodzi o miniony weekend.
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
anetta [Usunięty]
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010 15:39
Hej mam pytanie zaczelam drugie opakowanie tabletek i nie zrobilam 7 dniowej przerwy...kochalam sie z chlopakiem bez wytrysku dzien pozniej wzielam tabletke i w nastepny dzien zapomnialam:( czy moge zajsc w ciaze?:(?????
Dziewczyny mam pytanie. Przez 1,5 roku bralam Microgynon,potem zrobiłam 5 miesięczną przerwe (sama w sumie nie wiem po co) i wróciłam ponownie do tabletek, ale tym razem ginekolog zaproponowala mi Harmonet. W 17 dniu brania tabletek wymiotowałam jednak było to około 24 a tabletki zawsze biorę o 20, więc teoretycznie te 4h wchłonięcia tabletki minęły. Seks uprawiałam jakiś tydzień przed tym feralnym dniem wymiotowania. Teraz mam przerwę 7dniową i stresuje się jak cholera bo już 4 dzień i nadal nie ma okresu. Naczytałam się jakiś głupot na innych forach, że Harmonet ma bardzo małą ilość hormonów i że przez to może być mniej skuteczny, jeszcze tym bardziej przeraża mnie to że mam lekką nadwagę wiec już kompletnie moze na mnie nie działać.
Racjonalnie patrząc bzdura ale w stresie już mnie każda taka wiadomość niszczy.
krwawienie moze wystąpić kazdego z 7 dni przerwy,
czekaj spokojnie.
szczególnie, ze miałaś przerwę od pigułek - róznie może być.
jesli krwawienie nie wystąpi - idx do lekarza, to tez nie musi być efektem ciązy.
i nie świruj
[ Dodano: Czw 07 Sty, 2010 01:15 ]
karla001 napisał/a:
to że mam lekką nadwagę wiec już kompletnie moze na mnie nie działać
ale nie przekraczasz 90kg?
bo to podobno groźna granica i niedpuszczalna dla plastrów np
Guzik, Ale ta granica dla plastrów to chyba jest dlatego, że przez grubszą tkankę tłuszczową pod skórą hormon źle się wchłania. Przy tabletkach chyba też jakaś granica jest, ale na pewno nie 90kg, tylko znacznie, znacznie więcej.
karla001, Jest ok, nie stresuj się.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Guzik, Ale ta granica dla plastrów to chyba jest dlatego, że przez grubszą tkankę tłuszczową pod skórą hormon źle się wchłania. Przy tabletkach chyba też jakaś granica jest, ale na pewno nie 90kg, tylko znacznie, znacznie więcej.
no tak, tak.
teraz tak patrzę i rzeczywiście trochę niezrozumiale to napisałam.
Stosunek był 10 grudnia ale pękła nam prezerwatywa, kolejny bez zabezpieczenia 25 grudnia niby bez finału w środku ale jak wiemy preejakulat. Ostatnią miesiączkę miałam 3 grudnia i do teraz nie mam. Jak myślicie robić już teraz test czy poczekać do jutra czy soboty jak upłynie te 14 dni??
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
Wysłany: Czw 07 Sty, 2010 13:48
Ja bym zrobiła w sobotę rano.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Dostałam okres i po sprawie. Jak zwykle więcej zadręczania się niż to warte.
Guzik nie przekraczam 90kg, co więcej nawet nie przekraczam 80kg ale zapytałam bo słyszałam i czytałam różne opinie na temat tego właśnie czy nadwaga ma jakiś wpływ na skuteczność tabletek.
Plastry ostatnio proponowała mi lekarka ale jednak ja jednak z powodu swoich kilku kg po prostu sie ich boję i pozostaje przy tabletkach.
karla001, skoro lekarz Ci proponował plastry, to oznacza, że nie musisz sie martwić o ich skuteczność Oczywiście, jezeli masz zaufanie do swojego lekarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum