Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 18:51
w którym tygodniu zapomniałaś tabletki?
jeśli w drugim to nic się nie stało,ale jak w pierwszym lub trzecim i nie zastosowałaś do ulotki to ryzyko się pojawia.14 dni po stosunku zrób test.
Ona153, No to jeszcze zależy w którym tygodniu zapomniałaś tej tabletki....jeśli w pierwszym - i nie zabezpieczałaś się dodatkowo przez kolejnych 7 dni i/lub przez 7 poprzedzających zapomnienie tabletki dni miałaś jakieś stosunki - to ciąża jest możliwa. Lub jeśli to była tabletka z 3 tygodnia a Ty nie połączyłaś opakowań, lub nie skończyłaś go wcześniej - także możliwa jest ciąża.
Z czystej ciekawości - skoro nie chcecie mieć teraz kolejnego dziecka - czemu nie przeczytałaś ulotki i się nie zastosowałaś do wskazań??
To była tabletka z 2 tygodnia, na pewno nie wcześniej i nie później... Czyli test mogę zrobić za tydzień:( oby okres przyszedł a test wyszedł negatywny:(
[ Dodano: Wto 22 Lut, 2011 18:57 ]
Czytałam całą ulotkę gdy zaczęłam brać tabletki, cały czas brałam je regularnie, codziennie o tych samych porach, do tego używaliśmy prezerwatyw aby mieć pewność... Po prostu nas poniosło:(
ona nie chodzi o prezerwatywy, ale o to czemu nie przeczytałaś co ulotka mówi gdy juz zapomniałaś tabletki?
A prezerwatywy, przy regularnym braniu tabletek są niepotrzebne.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
W ulotce było że jeżeli spóźni się wzięcie tabletki o mniej niż 12 godzin to trzeba ją jak najszybciej zażyć, a jeżeli powyżej 12 godzin to tak samo, nawet jeżeli oznacza to wzięcie dwóch tabletek na raz, i ryzyko zajścia w ciążę jest niemożliwe, a jeżeli przy danym pudełku zapomni się więcej niż jednej tabletki to antykoncepcja nie jest skuteczna i trzeba się zgłosić do lekarza i natychmiast odstawić tabletki jeżeli istnieje ryzyko że zaszło się w ciążę. Czytałam dokładnie... Ale przecież to tylko suchy tekst i nie zawsze jest tak jak piszą... Wolę poradzić się ludzi którzy coś o tym widzą a może i zetknęli się z podobnym problemem
W ulotce było że jeżeli spóźni się wzięcie tabletki o mniej niż 12 godzin to trzeba ją jak najszybciej zażyć, a jeżeli powyżej 12 godzin to tak samo, nawet jeżeli oznacza to wzięcie dwóch tabletek na raz
Czytałam dokładnie... Ale przecież to tylko suchy tekst i nie zawsze jest tak jak piszą... Wolę poradzić się ludzi którzy coś o tym widzą a może i zetknęli się z podobnym problemem
Ona153, uwierz mi, że lepiej wierzyć ulotkom, niż ludziom z internetu. Ile my się tutaj czasem głupot naczytamy, to nasze. Skąd masz pewność, że nasze forum jest faktycznie tak profesjonalne? Jeśli już nie ufasz ulotce, to najlepiej poradź się lekarza, my nie powiemy Ci niczego innego niż to, co jest napisane w ulotce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum