Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

ciało c.d.

Poprzedni temat «» Następny temat
ciało c.d.
Autor Wiadomość
Guzik 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 21:11 

słuchajcie, na razie nie stac mnie na zadne płatne zajęcia, za to cierpie na nadmiar czasu ;)

szukam ćwiczeń na górne partie ciała, mogę ew. w jakieś hantelki zainwestować.
chodzi mi o klatkę i ramiona przede wszytkim, bo chyba wszystkie moje mięśnie sa w nogach :roll:

do robienia w domu coś :)

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

Groszek 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 21:51 

Guzik, Tamilee Webb. Ta kobieta wie co robi. Jej seria "ja chcę mieć takie cośtam" naprawdę super działa. :) Są to serie na pupę i nogi, ręce, brzuch, ciało. Do każdego dwa treningi po 15minut. Ja na pupę ledwo 15 minut wytrzymuję. :D
Polecam. :)

stotka 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 21:56 

Groszek, jest ona na youtube? ;>
interesuje mnie pupa i brzusio :D

Groszek 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 22:17 

Brzuch i ramiona w całości są na wrzucie. Reszta do pobrania z chomika. ;) Tyle co teraz spojrzałam.
Warto w każdym razie. :P

motek_welenki 

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 21:18 

oj tak, Tamilee Webb jest super. Ma genialne ćwiczenia, jeśli ostatnio nie uprawiało się żadnych sportów, to pierwszy raz po 6 minutach ćwiczeń na same nogi , następnego dnia i w kolejne mega zakwasy gwarantowane :)
a jak robi ćwiczenia na brzuch seria dla zaawansowanych to mi nadal oczy wychodzą, że tak można się wygiąć jak ona :)

moona89 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 22:24 

Groszek napisał/a:

Wczoraj wypróbowałam i naprawdę daje w kość: aerobiki Brazil Butt Lift. Do ściągnięcia z chomika :oops: Harmonogram dobiera się pod problem z pupą i okolicami. :)

Ktoś się pisze na takie przyjemności przez miesiąc, po ok godzinę dziennie? :mrgreen:

postanowiłam się za to wziąć. ściągnęłam filmiki i po 10 minutach Bum Bum jestem tak spocona, serce wali jak młot, bolą mnie nogi... nie wiem, czy dam radę! w dodatku to wszystko jest w takim tempie, że zwyczajnie nie nadążam i wszystko mi się myli! Groszku, pociesz! :P czy tylko ja jestem taką łamagą, że nie daję sobie z tym rady?

Groszek 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 22:35 

moona89 napisał/a:
nie wiem, czy dam radę!

Po pierwsze blokady nie masz w ciele tylko w głowie. Musisz przekraczać swoje granice. Tak jak z bieganiem walczyłaś o te minutowe dystanse. Dasz sobie radę! :)
Co do treningów, jak ja sobie zarzuciłam CardioAxe i Bumbum pod rząd to przez tydzień ledwo chodziłam, każdy ruch zaznaczałam "ała". :lol: Przy Bum Bum też mnie mięśnie pieką. :)
moona89 napisał/a:
w dodatku to wszystko jest w takim tempie, że zwyczajnie nie nadążam i wszystko mi się myli!

Oj tak...znam to, ale uwierz mi (i mówi Ci to upośledzone fizycznie dziewczę) przy 3cim razie już będziesz więcej pamiętać. :) Mnie to się znudziło jak już wiedziałam gdzie mam iść. :D Przy pomyłkach miałam trochę śmiechu. :P

Ale oznacza to same korzyści. :D Wiesz, że to działa jak piecze. Jakby Ci nic nie było to mogłabyś się zmartwić.

Ja przerwałam treningi, ale czułam się przy nich dobrze. Jedynie Sculpt jakoś tak nieszczególnie zrobił na mnie wrażenie...

Może jakaś grupa wsparcia? :->

moona89 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 22:38 

Groszek, dzięki :mrgreen: trochę mnie podbudowałaś.
A jak długo ćwiczyłaś i faktycznie daje widoczne efekty?

a w ogóle największy problem to chyba kolana, bo ja ogólnie mam z nimi problemy, często mnie bolą tak po prostu, a przy tych ćwiczeniach to już całkiem wysiadają :|

Groszek 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 22:51 

Ja dwa razy zaczynałam pierwszy tydzień, bo po tym jak zaczęłam najpierw nie mogłam się ruszać, a później zaczęłam jeszcze raz po przejściu bólu i robiłam ok 1,5 tygodnia, więc niespecjalnie można było zauważyć efekty w wyglądzie...przez cały czas jednak czułam spięcie mięśni i zaczęła mi się kondycja poprawiać. Można się śmiać, że tak szybko, ale naprawdę zauważałam mniejsze zmęczenie z dnia na dzień.

Ja niestety mam problemy z motywacją do ćwiczeń i porzuciłam dość szybko...albo robię sobie krzywdę i muszę przerwać... :roll: ciężko mi określić jak wyglądałabym po całym programie...choć wydaje mi się, że dają radę skoro ciągle na mięśnie działają. Poza tym jest to program na całe ciało tak naprawdę, bo robi się aerobik i jakieś partie ciała- raz pupę i nogi (to boli :P ), aerobik i brzuch (to też boli :P ) no i ten cały sculpt to dużo się rękami macha, więc i plecy i ramiona. :)

[ Dodano: Nie 29 Sty, 2012 22:53 ]
moona89 napisał/a:
a w ogóle największy problem to chyba kolana

Ja się nabawiłam jakiejś kontuzji kolana jakiś czas temu i przy ćwiczeniach po prostu nakładam opaskę, która je wspomaga. Może spróbuj owijać kolana elastycznym bandażem żeby je odciążyć?

moona89 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 23:26 

Groszek, obawiam się, że też szybko porzucę te ćwiczenia, bo podobnie jak Ty mam problemy z motywacją. a może masz ochotę wrócić do tych ćwiczeń? :->
ja nie mogę po prostu patrzeć na siebie w lustrze :roll: to nawet nie jest tak, że jestem gruba, bo wagę mam prawidłową, noszę rozmiar S/M. ale jestem totalnym flakiem :roll: muszę w końcu coś z tym zrobić...

heidhr 

Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 23:41 

moona89, jak bolą cię kolana, to nie rób tych ćwiczeń!
kurcze, rozumiem, że wyścig o wymarzoną sylwetkę is on, ale jak popsujesz sobie kolana, to będziesz się męczyć przez lata :|
mam problemy z łąkotkami - ortopedzi wyraźnie mi mówili, żebym nie robiła ćwiczeń, przy których kolana mnie bolą, bo w końcu trafię na stół.
wszystko z umiarem i z rozsądkiem! :)
dobierz sobie taki zestaw ćwiczeń, który możesz wykonywać.
nie znam tych filmików, ale podskoki zastąp energicznym marszem, nie wykonuj pełnych przysiadów itp...

Groszek 

Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 11:22 

moona89 napisał/a:
a może masz ochotę wrócić do tych ćwiczeń?

Mam ochotę na jakikolwiek ruch, tylko chyba mam za dużo i nie mogę się zdecydować. :D Ale w sumie czemu nie, ciekawe to jest. :) Tylko właśnie, jak Cię boli i nie dało by się tego wyeliminować to nie ma sensu żeby się tak męczyć... :|

Heidhr, hmmm...no w sumie to jest kombinacja różnych ćwiczeń. Na pewno jednak nie robi się pełnych przysiadów, tylko takie co to się pupę w tył wypycha a kolana przed palce wyjść nie mogą. Tak samo z wykrokami. W sumie ciągle zwraca się na to uwagę.

Co do kolan to racja...ja chyba sobie tylko ścięgno nadwyrężyłam, a bolało mnie ok 2 lat, nie ciągle, ale musiałam na nie uważać. Dopiero teraz zaczyna mi przechodzić, raz na jakiś czas muszę "strzelić" kolanem, żeby mnie coś tam nie uwierało. :|

moona89 napisał/a:
to nawet nie jest tak, że jestem gruba, bo wagę mam prawidłową, noszę rozmiar S/M. ale jestem totalnym flakiem
a no właśnie, wiem co czujesz. :|

moona89 

Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 12:21 

postanowiłam na próbę choćby 3 dni poćwiczyć BBL i zobaczę, jak z tymi kolanami. równie dobrze to może być kwestia nierozruszania. nie pamiętam, kiedy ostatnio cokolwiek ćwiczyłam :oops:

heidhr 

Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 17:42 

moona89, a rozgrzewasz się przed ćwiczeniami?

Groszek 

Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 18:03 

moona89 napisał/a:
równie dobrze to może być kwestia nierozruszania

A no, jasne, że tak. :P
Hei, w filmikach jest rozgrzewka i wyciszenie. :)

Odpowiedz do tematu