Ciąża bez stosunku - czy to możliwe w tym przypadku?
Witam.
Dwa dni temu uprawialiśmy z dziewczyną petting, skończyło się to wytryskiem nasienia na jej brzuch.Bardzo uważałem aby nic z tego nie dostało się niżej i nic nie wskazywało na to by tak się stało, jednak wczoraj wieczorem zaczęła odczuwać silny ból z prawej strony podbrzusza, który trwa nadal choć nieco słabszy.Oczywiście pierwsze co przyszło na myśl to możliwość zajścia w ciążę
Dodam że jest dziewicą (nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale wydaje mi się że plemniki mają wtedy utrudnioną ewentualną drogę do macicy).
Co do okresu: ostatni zaczął się jej 23 lutego a przestała miesiączkować jakiś tydzień temu, czyli trwał ok. 6-7 dni.
Wydaje mi się że zajście w ciążę w takich okolicznościach jest raczej mało prawdopodobne, ale zbieżność tych wszystkich faktów nie daje nam spokoju:(
Jesli to nie sa plemniki rambo to nic sie nie stalo. Nie wkladales tam palcow z nasieniem etc. prawda? wiec niby jak. Nie wydaje mi sie, zeby bol jajnika mial oznaczac ciaze,bo bylabym w niej co miesiac. Poza tym objawy ciazy sa widoczne po dluzszym czasie od zaplodnienia(ktore nie zawsze jest tego samego dnia co stosunek). Jesli tak sie wszystkiego boicie, to nie bierzcie sie za te sprawy. A zanim rzeczywiscie cokolwiek wiecej bedziecie chcieli, albo i mniej to doczytajcie jak dochodzi do zaplodnienia, po jakim czasie, i po jakim czasie widac "efekty"
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
zrz86 [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:40
Mi od początku wydawało się to mało prawdopodobne, ale ona się tym przejęła i mi też się chyba trochę udzieliło...no ale teraz będzie mi łatwiej ją uspokoić:)Palce które miały kontakt z nią były czyste, przez cały czas i mimo wszystko pilnowałem by nic takiego nie miało miejsca.
W takim razie wygląda na niezbyt udany zbieg okoliczności, dziękuję za odpowiedź
Moim zdaniem jesli dziewczyna tak panikuje,to nie jest jeszcze gotowa na seks, a petting to takze seks wlasnie i jako taki moze prowadzic do ciazy, warto sie nad tym wszystkim dobrze zastanowic.
Przede wszystkim, aby tego typu akcje juz sie nie powtarzaly, zacznijecie od ksztalcenia. Skad sie biora dzieci, jakie sa objawy ciazy, jak sie ciaza rozwija itp. Poczytajcie tez informacje, chocby tu na forum, na temat ewentualnej antykoncepcji, ale to tak na przyszlosc.
zrz86 napisał/a:
jednak wczoraj wieczorem zaczęła odczuwać silny ból z prawej strony podbrzusza, który trwa nadal choć nieco słabszy.Oczywiście pierwsze co przyszło na myśl to możliwość zajścia w ciążę
To nie jest objaw ciazy, nie wiem dlaczego od razu wpadla wam do glowy ciaza, chyba ze strachu a strach ma wielkie oczy
Mysle, ze dziewczyna potrzebuje troche wiecej czasu i mam nadzieje, ze ty jej ten czas dasz
Reasumujac - to nie ciaza
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 13:34
zrz86, wg mnie to malo prawdopodobne, zeby twoja kobieta zaszla w ciaze, choc szanse sa zawsze. w przyszlosci pomyslcie o innym sposobie zabezpieczenia sie, bo stosunek przerywany, nie jest zadna metoda zapobiegania ciazy, wrecz przeciwnie. skoro sie tak bardzo stresujecie, to zrobcie test i wszystko bedzie jasne
Wdowa [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 14:56
Przecież autorka listu nic nie wspomniała o stosunku przerywanym, tylko o pettingu. W opisanej sytuacji nie ma możliwości dojścia do zapłodnienia, gdyż wytrysk na brzuch do niego nie prowadzi. Gdyby wytrysk na poszczególne części ciała prowadził do zapłodnienia, petting nie byłby tak powszechnie stosowaną formą pieszczot wśród osób, które boją się ewentualnej ciąży. Na 100% nie jestes w ciąży, nie martw się.
Aha, wspomniałaś o tym, że jesteś dziewicą. To nie ma żadnego znaczenia, dziewica podejmująca współżycie bez zabezpieczenia lub z nieprawidłowym zabezpieczeniem również może zajść w ciążę.
Wdowa podczas pettingu mozna zajsc w ciaze, bo mozna przeniesc sperme na placach, mozna sie otrzec etc. nikt tu nie sadzi, ze przez brzuch sie plemniki przedostana.
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 00:49
Ale o jednej istotnej rzeczy Wdowa wspomniała... Mianowicie o związku dziewica-ciąża. zrz86 fakt, że Twoja dziewczyna jest dziewicą, nie ma znaczenia. Jeżeli plemniki znajdą sie w pochwie, ma duże szanse, że w ciąże zajdzie...
Mianowicie o związku dziewica-ciąża. zrz86 fakt, że Twoja dziewczyna jest dziewicą, nie ma znaczenia. Jeżeli plemniki znajdą sie w pochwie, ma duże szanse, że w ciąże zajdzie...
zrz86 napisał/a:
Palce które miały kontakt z nią były czyste, przez cały czas i mimo wszystko pilnowałem by nic takiego nie miało miejsca.
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 09:56
Ja to tylko tak na przyszłość napisałam.
Allex [Usunięty]
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:07
ach naczytałam się już tyle o tych sposobach zapobiegania ciąży bla bla. razem z chłopakiem nie planujemy uprawiać seksu, na razie nie jest nam to potrzebne, konsekwencje mogą byc bardzo.. męczące.
doszło dziś do pettingu, tylko na tym się zatrzymujemy, także kontakt przez bieliznę. i niestety przy tym mojemu chłopakowi uleciało kilka kropel ( wystraszyłam się ;/ i przez to zepsuty cały wieczór..)
wszędzie na różnych forach są wulgarne odzewy na tego typu problemy, na Waszym widziałam miłe traktowanie i myślę, że mogłabym tutaj zasięgnąć pomocy
kto pyta, nie blądzi, a ja nie chcę po nocach myśleć, czy jestem w ciąży czy też nie.
A gdzie mu wyleciało ? Bezpośrednio na wejście do pochwy? Watpię, skoro piszesz, że mieliście bieliznę. Trudno zajść w ciążę przez bieliznę -> szanse marne.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Allex [Usunięty]
Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:32
karolka napisał/a:
A gdzie mu wyleciało ? Bezpośrednio na wejście do pochwy?
mhm..
naprawdę się boję. rozsądna jestem, a to nie było przewidziane - naturalnie. i odchodzę od zmysłów.. przeszukałam masę stron, wszędzie piszą co innego i nie wiem, w co wierzyć;/
No chyba nie jestes rozsadna, jesli az tak sie przejmujesz Spokojnie. Co to znaczy pare kropel? Tak naprawde ciezko tu cos osadzac na 100 %. Plemniki raczej nie przesiakaja przez bielizne
A skoro tak sie stresujesz to moze nawet z pettingu zrezygnujcie, albo badzcie doroslymi ludzmi, zapezpieczajcie sie i cieszcie sie seksem w pelni
_________________ What would you do if you were not afraid?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum