Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Ciąża bez stosunku - czy to możliwe w tym przypadku?

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: asiek
Czw 14 Sie, 2008 13:17
Ciąża bez stosunku - czy to możliwe w tym przypadku?
Autor Wiadomość
zrz86
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:11 Ciąża bez stosunku - czy to możliwe w tym przypadku?

Witam.
Dwa dni temu uprawialiśmy z dziewczyną petting, skończyło się to wytryskiem nasienia na jej brzuch.Bardzo uważałem aby nic z tego nie dostało się niżej i nic nie wskazywało na to by tak się stało, jednak wczoraj wieczorem zaczęła odczuwać silny ból z prawej strony podbrzusza, który trwa nadal choć nieco słabszy.Oczywiście pierwsze co przyszło na myśl to możliwość zajścia w ciążę :(
Dodam że jest dziewicą (nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale wydaje mi się że plemniki mają wtedy utrudnioną ewentualną drogę do macicy).
Co do okresu: ostatni zaczął się jej 23 lutego a przestała miesiączkować jakiś tydzień temu, czyli trwał ok. 6-7 dni.

Wydaje mi się że zajście w ciążę w takich okolicznościach jest raczej mało prawdopodobne, ale zbieżność tych wszystkich faktów nie daje nam spokoju:(

Zielona 

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:25 

Jesli to nie sa plemniki rambo to nic sie nie stalo. Nie wkladales tam palcow z nasieniem etc. prawda? wiec niby jak. Nie wydaje mi sie, zeby bol jajnika mial oznaczac ciaze,bo bylabym w niej co miesiac. Poza tym objawy ciazy sa widoczne po dluzszym czasie od zaplodnienia(ktore nie zawsze jest tego samego dnia co stosunek). Jesli tak sie wszystkiego boicie, to nie bierzcie sie za te sprawy. A zanim rzeczywiscie cokolwiek wiecej bedziecie chcieli, albo i mniej to doczytajcie jak dochodzi do zaplodnienia, po jakim czasie, i po jakim czasie widac "efekty"

zrz86
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:40 

Mi od początku wydawało się to mało prawdopodobne, ale ona się tym przejęła i mi też się chyba trochę udzieliło...no ale teraz będzie mi łatwiej ją uspokoić:)Palce które miały kontakt z nią były czyste, przez cały czas i mimo wszystko pilnowałem by nic takiego nie miało miejsca.

W takim razie wygląda na niezbyt udany zbieg okoliczności, dziękuję za odpowiedź :D

Zielona 

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:44 

Moim zdaniem jesli dziewczyna tak panikuje,to nie jest jeszcze gotowa na seks, a petting to takze seks wlasnie i jako taki moze prowadzic do ciazy, warto sie nad tym wszystkim dobrze zastanowic.

moni 

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 09:55 

Przede wszystkim, aby tego typu akcje juz sie nie powtarzaly, zacznijecie od ksztalcenia. Skad sie biora dzieci, jakie sa objawy ciazy, jak sie ciaza rozwija itp. Poczytajcie tez informacje, chocby tu na forum, na temat ewentualnej antykoncepcji, ale to tak na przyszlosc.
zrz86 napisał/a:
jednak wczoraj wieczorem zaczęła odczuwać silny ból z prawej strony podbrzusza, który trwa nadal choć nieco słabszy.Oczywiście pierwsze co przyszło na myśl to możliwość zajścia w ciążę

To nie jest objaw ciazy, nie wiem dlaczego od razu wpadla wam do glowy ciaza, chyba ze strachu ;) a strach ma wielkie oczy :)
Mysle, ze dziewczyna potrzebuje troche wiecej czasu i mam nadzieje, ze ty jej ten czas dasz :)
Reasumujac :D - to nie ciaza 8)

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 13:34 

zrz86, wg mnie to malo prawdopodobne, zeby twoja kobieta zaszla w ciaze, choc szanse sa zawsze. w przyszlosci pomyslcie o innym sposobie zabezpieczenia sie, bo stosunek przerywany, nie jest zadna metoda zapobiegania ciazy, wrecz przeciwnie. skoro sie tak bardzo stresujecie, to zrobcie test i wszystko bedzie jasne ;)

Wdowa
[Usunięty]

Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 14:56 

Przecież autorka listu nic nie wspomniała o stosunku przerywanym, tylko o pettingu. W opisanej sytuacji nie ma możliwości dojścia do zapłodnienia, gdyż wytrysk na brzuch do niego nie prowadzi. Gdyby wytrysk na poszczególne części ciała prowadził do zapłodnienia, petting nie byłby tak powszechnie stosowaną formą pieszczot wśród osób, które boją się ewentualnej ciąży. Na 100% nie jestes w ciąży, nie martw się.
Aha, wspomniałaś o tym, że jesteś dziewicą. To nie ma żadnego znaczenia, dziewica podejmująca współżycie bez zabezpieczenia lub z nieprawidłowym zabezpieczeniem również może zajść w ciążę.

Zielona 

Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 15:47 

Wdowa podczas pettingu mozna zajsc w ciaze, bo mozna przeniesc sperme na placach, mozna sie otrzec etc. nikt tu nie sadzi, ze przez brzuch sie plemniki przedostana.

pentelka 

Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 00:49 

Ale o jednej istotnej rzeczy Wdowa wspomniała... Mianowicie o związku dziewica-ciąża. zrz86 fakt, że Twoja dziewczyna jest dziewicą, nie ma znaczenia. Jeżeli plemniki znajdą sie w pochwie, ma duże szanse, że w ciąże zajdzie... :|

moni 

Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 07:55 

pentelka napisał/a:
Mianowicie o związku dziewica-ciąża. zrz86 fakt, że Twoja dziewczyna jest dziewicą, nie ma znaczenia. Jeżeli plemniki znajdą sie w pochwie, ma duże szanse, że w ciąże zajdzie...

zrz86 napisał/a:
Palce które miały kontakt z nią były czyste, przez cały czas i mimo wszystko pilnowałem by nic takiego nie miało miejsca.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

pentelka 

Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 09:56 

Ja to tylko tak na przyszłość napisałam. :wink:

Allex
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:07 

ach naczytałam się już tyle o tych sposobach zapobiegania ciąży bla bla. razem z chłopakiem nie planujemy uprawiać seksu, na razie nie jest nam to potrzebne, konsekwencje mogą byc bardzo.. męczące.
doszło dziś do pettingu, tylko na tym się zatrzymujemy, także kontakt przez bieliznę. i niestety przy tym mojemu chłopakowi uleciało kilka kropel ( wystraszyłam się ;/ i przez to zepsuty cały wieczór..)

wszędzie na różnych forach są wulgarne odzewy na tego typu problemy, na Waszym widziałam miłe traktowanie i myślę, że mogłabym tutaj zasięgnąć pomocy

kto pyta, nie blądzi, a ja nie chcę po nocach myśleć, czy jestem w ciąży czy też nie.

karolka 

Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:29 

A gdzie mu wyleciało ? Bezpośrednio na wejście do pochwy? Watpię, skoro piszesz, że mieliście bieliznę. Trudno zajść w ciążę przez bieliznę -> szanse marne.

Allex
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:32 

karolka napisał/a:
A gdzie mu wyleciało ? Bezpośrednio na wejście do pochwy?

mhm..

naprawdę się boję. rozsądna jestem, a to nie było przewidziane - naturalnie. i odchodzę od zmysłów.. przeszukałam masę stron, wszędzie piszą co innego i nie wiem, w co wierzyć;/

bieliznę miał tlyko on.

amisu 

Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 23:47 

No chyba nie jestes rozsadna, jesli az tak sie przejmujesz ;) Spokojnie. Co to znaczy pare kropel? Tak naprawde ciezko tu cos osadzac na 100 %. Plemniki raczej nie przesiakaja przez bielizne ;)

A skoro tak sie stresujesz to moze nawet z pettingu zrezygnujcie, albo badzcie doroslymi ludzmi, zapezpieczajcie sie i cieszcie sie seksem w pelni ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi