nie wygaduj głupot, ze spuchl Ci brzuch i to moze byc ciaza
Ta... Pewnie się po prostu spasłam i szukam wytłumaczenia Dlatego brzuszki i dieta są już w pogotowiu Dzięki za poświęcony mi czas
_________________ permanentne siódme niebo
tus21 [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:49
Witam serdecznie... i bardzo proszę o radę.... dziś wziełam 13 tabletkę Novynette (jest to mój pierwszy listek) pierwszą przyjełam tak jak radziła mi moja ginekolog- w piątym dniu cyklu. W związku z tym, że przyjełam ją póżniej miałam się zabezpieczać dodatkowo przez pierwsze 7 dni jednak byłam pewna, że chodziło o 7 dni cyklu a nie brania tabletek... poprostu przeoczyłam to na ulotce. No i w siodmym dniu cyklu (czyli po 2 tabletce) współżyłam z mężem bez dodatkowego zabezpieczenia....Nigdy wczesniej nie stosowałam tego typu antykoncepcji więc już się pogubiłam.... Prosze o Wasze opinie... jak myślicie czy jest duże prawdopodobieństwo, że mogłam zajść w ciążę??
Hej
Dopadła mnie schiza... Biore tabletki, ale moze złapałam schize bo zmieniałam je Novynette na Microgynon. Pomiedzy jednym a drugim opakowaniem nie robilam przerwy bo zapomnialam tabletki w 3-cim tygodniu. Ale caly czas mam wrazenie ze czegos nie dopilonowala....
Nie kochalam sie z chlopakiem, byl tylko petting, ale w sensie takim ze tylko palcowka zawsze przed tym jak on dochodzil. Wiec tak naprawde staram sie sobie w mowic ze nie bylo mozliwosci ale schize mam coraz wieksza. Dzisiaj jest 3-ci dzien przerwy a u mnie nic, nie czuje sie jak na okres i dlatego wkrecam sobie ze pewnie jestem w ciazy [/list]
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 19:01
przeczytaj ulotkę i poszukaj racjonalnych wyjaśnień,zamiast od razu wymyślać,że ciąża.
zmieniłaś tabletki,więc znowu obowiązują 3 opakowania na przystosowanie,czyli ewentualne skutki uboczne,czyli np brak krwawienia.
ona czyli ja [Usunięty]
Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 19:05
No staram sie siebie przekonac, ze nie ma mozliwosci bym byla w ciazy, tym bardziej ze uwazalam, ale i tak czasem mi sie wydaje ze jakis Mac Giver moze sie pojawic... Wiem ze zeby doszlo do zaplodnienia palce musialy by byc umoczone w spermie i od razu do pochwy, ale niestety schiz jest silniejszy
W takich przypadkach najlepszy jest test Miewałam nieraz schizy bez powodu, leciałam po test, i potem znowu kilka miesięcy lajt
ona czyli ja [Usunięty]
Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 19:28
Zastanowie sie nad tym... Jeszcze doluje mnie to ze od jakiegos czasu boli mnie lewy jajnik wiem ze to nie owulacja ale i tak troche sie martwie
amelka21 [Usunięty]
Wysłany: Pon 16 Lis, 2009 23:24
hejka, zastanawiam się, czy mogę być w ciąży bo, brałam biseptol ( nie cale opakowanie, bo skonczylam go wczesniej),ale zanim zaczelam go brac to bralam inny antybiotyk przez 1 dzien- fromilid (ale nie jestem pewna tej nazwy)- zażywałam go przez jeden dzień i zamieniłam własnie na biseptol, z racji tej iż źle reagował organizm. Zażywanie anytybiotyku było w czasie 7 dniowej przerwy.Stosowałam zabezpieczenie w trakcie trwania leczenia i te 7 dni po.A później już bezdodatkowych zabezpieczeń , ponieważ "przepisowe 7 dni było z zabezpieczeniem" . Dodam,że przerwę skróciłam o jeden dzień- czyli jak 1 tabletke z opakowania przyjmowałam w poniedziałek, tak po skróceniu przerwy wzięłam w niedzielę( czyli 6 dni przerwy)Dziś jest drugi dzień przerwy z odstawienia a krwawienia nie widać ;/ hm.. ta przerwę normalnei robic 7 dniową prawda?( czyli pierwsza tabletka z opakowania to będzie niedziela?)Mogę być w ciąży???
Zabezpieczałaś się dodatkowo, tabletki brałaś prawidłowo, więc skąd panika? Przerwę można skracać, ale nie może to być przerwa 2dniowa, bo organizm potraktuje to jako zapomnienie tabletki. A krwawienie nie musi pojawić się 2. dniu przerwy, u mnie pojawiło się 4 dnia. Nie panikuj i czekaj spokojnie na krwawienie, a jeśli jesteś bardzo zdenerwowana to dla uspokojenia zrób test ciążowy.
A krwawienie nie musi pojawić się 2. dniu przerwy, u mnie pojawiło się 4 dnia.
ma prawo pojawić się któregokolwiek dnia przerwy, a nawet nie zawsze tego samego!
jeśli nie wystąpi, trzeba zrobić test, ale to i tak nie musi być ciąża, czasem się zdarza.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum